Tejszínes hagymaleves - egyszerű és finom
Egyszerű elkészíteni, előkészületekkel együtt (hagymatisztítás stb.) bő fél óra alatt elkészül kényelmes tempóban, ráadásul nagyon finom! A családom hagyma rajongó, emiatt nálunk gyakran kerül terítékre. Külön öröm számomra, hogy a kisfiaim is nagyon szeretik ezt a levest! (Most még - kisebb gyerekként - nagyon válogatnak az ételek terén, nem könnyű a kedvükbe járni.)
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Hozzávalók:
kb. 3 személyre
0,9 dl zöldséglé vagy húslé (ennek híján lehet egy húsleveskockából is főzni)
3 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 csapott evőkanál finomliszt (nálam tönkölybúza fehér liszt)
1 dl tejszín
só, őrölt bors ízlés szerint
+ 10 dkg félkemény reszelt sajt (trappista, edami, cheddar stb.)
+ 4 szelet toastkenyér, vagy bagett szeletelve - esetleg rozskenyér
Elkészítés:
- A megmosott, megtisztított hagymákat karikákra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk alacsony lángon. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, picit pirítjuk, hogy ne érződjön majd a levesen a liszt íz.
- Felöntjük a zöldséglével vagy húslevessel, és felforraljuk.
- Közepes tűzön főzzük, sóval, őrölt borssal (ízlés szerint).
- A tejszínt egy kis tálba öntjük, merünk hozzá 1 merőkanál forró levest, összekeverjük, és beleöntjük a lábasba a leveshez. Elkeverjük, majd ismét felforraljuk, de már csak egy 1-2 percre.
- A kenyérszeleteket felkockázzuk és a sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megpirítjuk.
- A forró levest tálkába/tányéron tálaljuk, és közvetlenül fogyasztás előtt teszünk bele kenyérkockákat, melyet meghintünk reszelt sajttal.
A kenyeret úgy is kínálhatjuk hozzá, hogy nem vágjuk fel kockákra, hanem megkenhetjük a szeleteket egy leheletnyi vajjal és megszórhatjuk reszelt sajttal, így pirítjuk meg. Még finomabb lesz!
Jó étvágyat!
Nyamm... :) Jó ízlése van Milánnak. :) Nagyon guszta a leves.
VálaszTörlésKöszi Évi. :)
TörlésNagyon guszta és gyönyörű a fénykép is:) Nálam is a TOP lista előkelő helyén szerepel a hagymaleves, imádjuk!
VálaszTörlés:)) Köszi, hogy beugrottál.
TörlésIgen ezt a variációt is szoktam. Tényleg hasonló a csésze.
VálaszTörlésSzerintem nincsenek véletlenek...
Szép napot,
Neked is. :)
TörlésMég sosem ettem tejszínes hagymalevest de biztos nagyon finom. Kedvet kaptam hozzá :) Köszi!
VálaszTörlésÉn köszönöm, hogy benéztél hozzám. :)
TörlésMi is szeretjük, bár nem igy készitem, de a tied sokkal inycsiklandóbb. Ki fogom próbálni. És csodás a fotód:)
VálaszTörlésKöszönöm Kati, kedves vagy. :)
TörlésSzerintem a hagyma levest mindenki szereti,nagyon gusztán készítetted el.
VálaszTörlésAjánlom annak aki még sem szereti,most próbálja ki mert biztos hogy finom:))
Aranyos vagy Móni és köszönöm. :)
TörlésVan még egy csészényi? :) Nagyon szeretem a krémleveseket, ez a hagymaleves is fincsi lehet! :)
VálaszTörlésLegközelebb adok. :)
TörlésImádom a hagymalevest, a mániám nekem is határtalan!
VálaszTörlés:D
TörlésFincsi, fincsi, én is szeretem, nagyon jól néz ki:) Milán már igazi ínyenc:)
VálaszTörlésKöszi Trollanyu. Egyébként Milán tényleg olyan ételeket eszik meg, melyekről azt gondolnám, hogy nem fogja megenni, mert különben nagyon válogatós, mindent megszagol, mielőtt a szájába veszi. :) Lehet, hogy tényleg ínyenc!! :D
TörlésNagyon finom levest főztél, nálunk is nagy kedvenc. Én vajon párolom meg a hagymát, attól kap egy finom ízt, és a főzés végén egy pici fehérbort is öntök hozzá.:)
VálaszTörlésHűha, ez is jó, kipróbálom legközelebb borral... :D
TörlésAhogy mondod, egyszerű és finom! :)
VálaszTörlés:)
TörlésFinom!!!
VálaszTörlésHolnap kipróbálom! Szuperek a receptjeid! Egyik jobb mint a másik! :-) Már most híztam tőlük vagy 2kg-ot, pedig csak olvasgattam. :-)
VálaszTörlés:))) Kedves vagy, köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszenek a receptek.
TörlésKellemes időtöltést kívánok a receptek nézegetése közben, és jó sütést-főzést!
Üdv.:
Gabriella
Mi is nagyon szeretjük az ilyen egyszerű leveseket, ezt is. Én szoktam bele egy kevés fehér bort beletenni (gyerekek is ehetik, mert elforr belőle az alkohol) és egy kis őrölt szerecsendiót.
Törlés