Forró tejpuncs



"Illatos, forró, valódi lélekmelegítő. A színe kellemes halvány rózsaszín" (na, jó ez a fotón nem látszik, de valójában tényleg halvány rózsaszín:). A Kifőztük magazin 2010-es egyik téli számában találtam rá, onnan idéztem a szöveget is.

Hozzávalók:  
 2 személyre
 4 dl zsíros tej
 4 evőkanál rum 
(Én ettől kevesebbet tettem bele magamnak, de nyugodtan lehet beletenni 4 kanállal, mert valójában úgy az igazi.)
2-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
 1 vaníliarúd vagy vaníliacukor

+ a díszítéshez őrölt fahéj vagy őrölt szerecsendió


 Elkészítés:
1. A tejet és a cukrokat kimérem, majd kavargatás mellett felforralom.
2. Ha felforrt, akkor elzárom alatta tűzhelyet és hozzáöntöm a rumot, összekeverem.
3. Poharakba öntöm és a tetejét megszórom az őrölt fahéjjal vagy az őrölt szerecsendióval. (a szerecsendióval vigyázni, mert nagyon erős, szúrós az aromája - finom, én imádom ezt a fűszert, de ha sokat használunk belőle, akkor el lehet vele rontani az ételt, ill. jelen esetben az italt)




Jó "szürcsölést"!

Megjegyzések

  1. Nagyon fincsi lehet, főleg így télen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg fincsi. Még úgy is, hogy nem szeretem a rumot, meg semmilyen alkoholt, mégis ízlik nekem ez a tejpuncs. :)

      Törlés
  2. Én nem igazán szeretem a rumot, de azt hiszem ez az ital egy próbát megér, mert nagyon guszta! Nálunk is borzasztó idő volt tegnap...fél óráig! Aztán meg ragyogó napsütés...:) Ma viszont megint hatalmas szél van...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk viszont szerdán volt ítéletidő reggel 7-től délután 4-ig, azóta viszont süt a nap - csütörtökön és pénteken is napsütés... Lehet, hogy akkor mégis Mi jártunk jobban itt a vad keleten? :)

      Törlés
  3. Hmmm finom és meleg, mi kell még? :) Na jó, hogy süssön a nap hó és szél helyett... A rumért én sem vagyok oda magában, de a puncs már más tészta :)

    VálaszTörlés
  4. "Rum a tejbe! Hö, sirály!" ahogy a Ganxta "Bumm a fejbe" paródiája szól. :) a receptedet átfutod újra? Nekem 2-4 evőkanál sok a pohárba, egy is elég, de ha cukor, akkor a négyre voksolok! :) (kimaradt a cukor szó) :D Egyébiránt pedig jöhet, mert ilyen zimankóban bizony jól esne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy szóltál, átfutottam! Sőt, ki is pótoltam... mármint a cukrot, mert bizony azt a szót kifelejtettem! Milán rosszcsont állandóan itt rendetlenkedik körülöttem, 1 másodpercre sem vehetem le róla a szememet, emiatt kimaradt a cukor szó... :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban