Diós kifli + néhány (nyári) családi fotó

Igen, már megint kelt tészta! Mit csináljak, ha imádjuk a kelt tésztákat?! Sok szöveget most nem fűznék hozzá... Lényeg, hogy nagyon szeretjük a diós kiflit, akár kelt tésztából, akár egyszerű aprósüteményként (főleg a Papám kedvence, de a férjem sem megy el mellette úgy, hogy ne vegyen le egyet-kettőt a kínáló tálból).

A tésztája és a tészta elkészítése ugyanaz, mint a diós kalácsé, és kb. 16 db lesz (attól függően, hogy mekkorát készítünk belőle). 




Töltelék:
 darált dió (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
 1 citrom reszelt héja
pici tej



Elkészítés:
1. A töltelékhez valókat összekeverem annyi tejjel, hogy picit összeálljon (nem kell sok tej, különben, mert nem ragacsos összeálló masszát akarok). 
2. Amikor a tészta megkelt, téglalap alakúra nyújtom (kb. 4 mm vastagra) és egyforma négyzetekre osztom, a négyzeteket pedig háromszögre vágom. 
3. A diós töltelékkel a háromszögeket hosszában töltöm meg, feltekerem, kifli formára igazítom és sütőpapíros tepsibe teszem.
4. A kiflik tetejét villával megszurkálom, hogy tudjon távozni sütés közben a gőz és ne repedezzenek ki - majd felvert tojással megkenem.
5. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm. (sima sütőben kicsivel több ideig sül)


 Ebben a cudar időben szombat este fényképeket nézegettünk, és a nyári fotóknál bizony elidőztünk egy kicsit. A jelenlegi -15 fokban el sem bírjuk képzelni, hogy nyáron még egy pólóban és rövidnadrágban is melegünk van... Olyan távolinak tűnik a nyár > akár a tavalyi nyárra emlékezünk vissza... olyan messze van már - vagy akár az előttünk lévő idei nyárra gondolunk... hol van még az? Most idecsempészem pár fotóval a tavalyi nyarat és őszt... (persze csak annak, akit érdekel). Akit csak a receptek érdekelnek, azok mehetnek nyugodtan a következő recepthez! :)

                                             
2011. június


 2011. június
Milán strandolása az udvaron :o)


Brrrúgás és tánci-tánci :-)


2011. június
Kirándulás Szarvason... Illetve pihenés Szarvason... :D


2011. július
Anya autóját vezeti...
(Persze az autó csak az udvaron áll kulcs nélkül, 
de Milán így is élvezi. :)


2011. október eleje, de olyan meleg volt, mintha még nyár lenne.
Mind a két fotón úgy tűnik, mintha direkt pózolnék, 
pedig annyira elfáradtam hegymászás közben, hogy a pózolás érdekelt legkevésbé. :) Inkább csak dőltem-borultam jobbra-balra. :))
Salgó várában
Salgótarján-Salgóbánya


Egy nagyon szép őszi nap... október utolsó napján.
A kép Egerben készült, épp akkor érkeztünk meg, 
Milán kialudt szemekkel, az autóban nagyon jót szundikált odafelé. :)


Eger várában Milánnal :)

Megjegyzések

  1. Bár már láttam, még egyszer mondom, jók a képek! A diós kifli meg... (gnam-gnam) hát tudod, a diót imádom. És egy rúgóra járt az agyunk (már megint) mert diósat sütöttem én is :-) puszik! B.csek

    VálaszTörlés
  2. Köszi Babicsek! Igen, a képek nagy része (vagy mind?) kint vannak a közösségi oldalaimon is. De most nosztalgiáztunk Gáborral, ezért ide is kikerültek. :))
    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Finom kis kiflik! Én is rajongok a kelt tésztákért, de szerintem már írtam! A nyári fotók nagyon jók, már alig várom, hogy május legyen, mert akkor már csak szép idők jönnek! A kisfiad tündéri! :)))

    VálaszTörlés
  4. A kifli szuper, a képek még jobbak. Ebben a nagy hidegben olyan jó egy kis meleget látni...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)) Mi is így gondoltuk... Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

      Törlés
  5. Jó dolog az a kelt tészta :D És szerintem is szép lett a fotód! A kerámiáid pedig külön gyönyörűek. Érdekes, hogy én is pont az előbb nosztalgiáztam a különbözű úti fotókkal :) Igaz ebben az is közrejátszott hogy szerencsés képet keresek a párom Valentin napi meglepetéséhez... Lehet ilyen diós kifliket kap majd mellé, ha nem lesz kedvem a szokásos kekszhez...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Te nagyon készülsz a Valentin napra... :)) Köszönöm, hogy bekukkantottál!

      Törlés
  6. A kelt tészta soha nem lehet unalmas. Én minden héten sütök legalább egyszer, s ritkán kétszer ugyanazt.
    Szépek a kiflik, én is lekapnék egyet:-)
    Most, hogy végre szép fehér telünk lett, a képeidet nézegetve elkezdtem várni a nyarat:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerda! A nyarat Mi is várjuk, de Én leginkább a tavaszt... a tavasz az igazi kedvencem: tulipánok, jácintok, nárcisz, aranyeső, orgona > annyira szeretem, amikor virágba borul az udvar! :)) (ez még kicsit odébb van:(

      Törlés
  7. A kiflik szuperek, ezeket nálunk is mindenki szereti:) És tényleg úgy van, hogy ha elmennek mellette, akkor mindig lekapnak egyet a tálról. A képek is nagyon jók, a nyarat mi is alig várjuk, legalábbis én, bár itt az is kiszámíthatatlan:)

    VálaszTörlés
  8. Én bizony nem unom a kelt tésztáidat, olyan guszta mind egytől, egyig. Ezt a kiflit is szívesen megkóstolnám.:)
    Nagyon klassz képeket hoztál, olyan jó volt látni a nyári napsütést, na meg persze egy kicsit megismerni a családodat. Nagyon tündéri a kis Milán.

    VálaszTörlés
  9. Nem baj, hogy kelt tészta! Én imádom!
    Nagyon helyes a családod! :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Petra - a családom nevében is! :))

      Törlés
  10. Én kifejezetten imádom a kelt tésztát!:)
    A képeket örömmel nézegettem, szép családod van!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Roza - a kis családom nevében is - kedves vagy! :)

      Törlés
  11. Szép nyári képek! Legalább nézni lehet a napsütést...A kiflik nagyon guszták, mi mákosan szeretjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Illéskrisz! Azt is, hogy "meglátogattál"! :))

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban