Burgonyaleves

Fél óra alatt elkészíthető leves a rohanós hétköznapokra. Egyszerű, kevés hozzávalóval, melyek mindig megtalálhatók otthon a hűtőben, kamrában. ...és hihetetlen, hogy az egyszerűsége mellett mennyire finom!

A férjem és én nagyon szeretjük a levest, de a fiúknak sincs ellenvetésük miatta, emiatt nálunk egy nap sem múlhat el leves nélkül - minden este készül vacsorára. Viszont hétköznap általában csak ilyen egyszerűeket szoktam főzni, melyek nem igényelnek nagy munkát, a mosatlan is szinte csak egy lábas, és nem időigényesek. 

Milán kérte, hogy tegyem fel a blogra az ilyen gyors, egyszerű, finom ételeket is. Amikor pár év múlva egyetemre fog járni és nem itthon fog lakni, néha szeretne majd magának főzni, amikor lesz kis ideje, valamint "ki lesz éhezve" a meleg házi kosztra. Jó lenne, ha meg tudná keresni itt az oldalamon az ilyen recepteket. Hajrá Milán! Finom lesz! 👍👌




Hozzávalók:

3 személyre

40 dkg burgonya

1 közepes sárgarépa

1 közepes fehérrépa

1 közepes vöröshagyma

1 közepes paradicsom

5-6 szál petrezselyemzöld vagy lestyán

2-3 kávéskanál só ízlés szerint


A rántáshoz:

1 csapott evőkanál finomliszt

1,5-2 evőkanál olaj

1-2 kávéskanál őrölt csemege paprika


PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK

és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK

megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇

Pöttyös Otthon webáruház - www.pottyosotthon.hu


Elkészítés:

  1. A burgonyát és a répákat meghámozzuk, megmossuk - egyforma, kb. 1 cm-es kis kockákra felvágjuk. 
  2. Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük a megtisztított/megmosott, kettévágott hagymát és a megmosott paradicsomot is. Sóval ízesítjük. 
  3. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kb. 15-20 percíg főzzük, amíg a zöldségek majdnem puhára főttek. 
  4. Ekkor berántjuk a levest: egy kicsi lábasban alacsony lángon a lisztet az olajban világosra pirítjuk - alacsony legyen a láng és gyorsan kavarjuk, vigyázzunk le ne égjen! Majd lehúzzuk a tűzhelyről és belekavarjuk az őrölt paprikát. Szedünk hozzá 1 evőkanál levest, simára keverjük, majd hozzáadjuk a leveshez, összekeverjük. 
  5. Hozzáadjuk a megmosott, darabokra vágott petrezselymet vagy lestyánt és összeforraljuk a levest. Közben megkóstoljuk és sóval még korrigálhatunk az ízén, ha nem elég sós. 
Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban