Burgonyaleves
Fél óra alatt elkészíthető leves a rohanós hétköznapokra. Egyszerű, kevés hozzávalóval, melyek mindig megtalálhatók otthon a hűtőben, kamrában. ...és hihetetlen, hogy az egyszerűsége mellett mennyire finom!
A férjem és én nagyon szeretjük a levest, de a fiúknak sincs ellenvetésük miatta, emiatt nálunk egy nap sem múlhat el leves nélkül - minden este készül vacsorára. Viszont hétköznap általában csak ilyen egyszerűeket szoktam főzni, melyek nem igényelnek nagy munkát, a mosatlan is szinte csak egy lábas, és nem időigényesek.
Milán kérte, hogy tegyem fel a blogra az ilyen gyors, egyszerű, finom ételeket is. Amikor pár év múlva egyetemre fog járni és nem itthon fog lakni, néha szeretne majd magának főzni, amikor lesz kis ideje, valamint "ki lesz éhezve" a meleg házi kosztra. Jó lenne, ha meg tudná keresni itt az oldalamon az ilyen recepteket. Hajrá Milán! Finom lesz! 👍👌
Hozzávalók:
3 személyre
40 dkg burgonya
1 közepes sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 közepes vöröshagyma
1 közepes paradicsom
5-6 szál petrezselyemzöld vagy lestyán
2-3 kávéskanál só ízlés szerint
A rántáshoz:
1 csapott evőkanál finomliszt
1,5-2 evőkanál olaj
1-2 kávéskanál őrölt csemege paprika
PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK
megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇
Pöttyös Otthon webáruház - www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:
- A burgonyát és a répákat meghámozzuk, megmossuk - egyforma, kb. 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
- Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük a megtisztított/megmosott, kettévágott hagymát és a megmosott paradicsomot is. Sóval ízesítjük.
- Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kb. 15-20 percíg főzzük, amíg a zöldségek majdnem puhára főttek.
- Ekkor berántjuk a levest: egy kicsi lábasban alacsony lángon a lisztet az olajban világosra pirítjuk - alacsony legyen a láng és gyorsan kavarjuk, vigyázzunk le ne égjen! Majd lehúzzuk a tűzhelyről és belekavarjuk az őrölt paprikát. Szedünk hozzá 1 evőkanál levest, simára keverjük, majd hozzáadjuk a leveshez, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a megmosott, darabokra vágott petrezselymet vagy lestyánt és összeforraljuk a levest. Közben megkóstoljuk és sóval még korrigálhatunk az ízén, ha nem elég sós.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése