Retro szendvics

Gyerekkoromban, ami nagyjából a '80-as és '90-es évekre vezethető vissza, szilveszterkor és nagyobb családi összejöveteleken kihagyhatatlan volt a retro szendvics, melyet én már akkor is nagyon szerettem. A nyári partikra, családi és baráti összejövetelekre is tökéletes választás a kánikulában. De elkészíthetjük családi reggelire vagy vacsorára is. 

Pontos recept nem kell hozzá, igazából annyira recept sem - én csak azért írom le, hogy esetleg a fiatalabbak is lássák, mi volt a sláger a mi időnkben, és el tudják készíteni. 😊

Úgy tűnik, mostanában ismét előtérbe került ez a szendvics... Idén júniusban Milán ballagási napja előtt a tanárbúcsúztatóra ilyen szendvicset kellett készítenem, ezt kérték. Illetve szintén júliusban az iskolai családi napon Zalánék osztálya is erre a szendvicsre szavazott.



Hozzávalók:

zsúrkenyér

margarin

szalámi

főtt tojás szeletek

savanyú csemege uborka

pritaminpaprika

reszelt trappista sajt

piros arany


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M

és a pöttyös kézműves kerámiák

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:

  1. A megmosott paprikát és a csemege uborkát felszeleteljük 2-3 mm vastagra.
  2. A zsúrkenyér szeleteket megkenjük margarinnal, teszünk rá szalámi szeleteket, csemege uborkát, paprikát, tojás szeleteket.
  3. Végül halmozunk rá a reszelt sajtból és nyomunk rá egy pötty piros aranyat.





Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban