Réteges paradicsomos-cukkinis csirkemell

Tegnap este könnyed vacsorára vágytunk. ...és mivel kevés időm volt a vacsora készítésre, mert azelőtt érkeztünk haza, nekem az is fontos volt, hogy egyszerűen el tudjam készíteni, ne kelljen sok időt foglalkoznom vele. Na, ez a paradicsomos-cukkinis csirkemell pont ilyen. Egyszerű, könnyed, nyár végi étel, amihez még köret sem kell! Ráadásul nagyon-nagyon finom szaftos, omlós hús, nálunk kedvenc! 😍 Mindenképp ajánlom kipróbálásra! 




 Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 kisebb vagy közepes zsenge cukkini
3-4 közepes paradicsom
20 dkg trappista sajt vagy más nem füstölt félkemény sajt
4 nagyobb gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
zsiradék (ez ízlés szerint lehet vaj, zsír, olaj)
+ ezen kívül még 2 dkg vaj


Pöttyös Otthon webáruház az alábbi linken:

 

Elkészítés:
  1. Megmossuk a cukkinit és srégen felszeleteljük kb. fél cm vastagra. A megmosott paradicsomot is felszeleteljük, a sajtot lereszeljük - félreteszünk mindent. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A megmosott csirkemellet vékonyan felszeleteljük (gyengén egy kicsit átklopfolhatjuk, hogy kb. 1 cm vastag legyen, attól vastagabb ne). Az egyik oldalát megsózzuk, borsozzuk. 
  3. Egy közepes nagyságú sütőtálat enyhén kivajazunk (vagy zsírozunk, olajozunk, kinek melyik tetszik), majd belefektetünk egy réteg cukkinit, pici sóval meghintjük (nem kell sok só), rászórunk pici sajtos, erre jön egy réteg hús, melyre rászórjuk az apróra vágott fokhagyma felét, és ismét pici reszelt sajt, majd jön egy réteg paradicsom, melyet szintén enyhén meghintünk sóval (nem kell sok, nehogy nagyon sós legyen!). ...és szintén szórunk rá reszelt sajtot.
  4. Ismét jön egy réteg cukkini, melyet egy kis csipet sóval meghintünk, majd jön a kis reszelt sajt, erre a csirkemell, melyre rászórjuk a maradék fokhagymát, végül teszünk egy réteg paradicsom szeletet, meghintjük pici sóval és rászórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot. A 2 dkg vajat kis kockákra vágjuk és rádobáljuk a tetejére ide-oda.
  5. A sütőtálat szorosan lefedjük alufóliával és betesszük az előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe kb. 40 percre. Ekkor kivesszük, megszurkáljuk a húst és ha már átpuhult, akkor levesszük a tálról a fóliát és visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon a teteje. 
  6. Tetszés szerint szeleteljük és kínáljuk. Nem szükséges hozzá köret.

Jó étvágyat! 

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban