Túrós-szilvalekváros foltos süti

A túró és a szilvalekvár mennyire jó párost alkotnak ebben a puha tésztájú kevert süteményben! Tobzódnak az ízek ebben a sütiben, melyek olyan jól kiegészítik egymást. Élvezetessé, érdekessé tesznek minden falatot: az egyik falat  enyhén édes, a másik falat savanykás a szilvalekvártól, a harmadik falat kakaós vagy mindez egyszerre. Nekünk nagyon-nagyon ízlik! Mielőtt fotóztam, gondoltam, megkóstolok egy darabot a széléről... Aztán levettem a tányérról még egyet, meg még egyet, meg... na jó, inkább nem sorolom. Süssétek, kóstoljátok! A hozzávalók mérésével, keveréssel, sütéssel együtt 40 perc alatt el is készül.







Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez

a bögre űrtartalma: 2 dl
3 tojás
1 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
fél bögre olaj
3/4 bögre tej
1 kisebb citrom leve
+ 3 púpos teáskanál kakaópor és 2 evőkanál tej


A túrós töltelékhez:
2 evőkanál kristálycukor
1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál tejföl

+ néhány teáskanál kemény házi szilvalekvár
vagy süthető kemény lekvár


    
SÜTEMÉNYES KÖNYVEIM és PÖTTYÖS KERÁMIÁK   

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

 




Elkészítés:
  1. Először elkészítjük a túrós tölteléket, melyhez a túrót, cukrot, pudingport és tejfölt összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe.
  2. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, citrom levét, végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztából egy kis részt külön szedünk (kb. az 1/3-át), ebbe beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a tejet is, összekeverjük.
  4. A világos tésztát beleöntjük egy sütőpapíros vagy enyhén vajazott/lisztezett tepsibe, rápötyögtetjük ide-oda a kakaós masszát (villával egy kicsit márványozhatjuk is),  majd egy kanállal beletesszük néhány helyre a túrót és teáskanállal a szilvalekvárt is - felváltva. 
  5. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. 
  6. Sütés után a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeletelve tálaljuk.




Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Elkészítettem és nagy sikere volt 🙂 A férjem szerint érdemes lenne nutellával is kipróbálni a szilva lekvár helyett 😉 Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Én kevesebb cukorral csinálnám.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom, biztosan sokszor elkészítem! Köszönöm! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban