Teljes kiőrlésű tortilla

Nem érdemes vásárolni a tortillát, mert nagyon egyszerűen és viszonylag gyorsan el lehet készíteni, aztán meg lehet tölteni tetszés és ízlés szerint az otthon található finomságokkal. Én nagyon szeretem!




Hozzávalók:
10 laphoz
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér liszt
1 teáskanál sütőpor
2 dl langyos víz
fél dl olívaolaj (helyettesíthető napraforgóolajjal)
  
Tipp: 
1. Ha valakinek ez a mennyiség egyszerre sok, nyugodtan lehet felezni a hozzávalókat.   
2. A tálaláshoz, töltelékhez bármi, amit szeretünk és otthon találunk a hűtőben. Nálam most: sonka, sajt, paprika, paradicsom, lila hagyma, pici só.


   
 
 Elkészítés:
  1. Összekeverjük a két lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a vizet és olajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Átlátszó fóliával letakarva 15 percig pihentetjük.
  2. Osszuk 10 egyenlő gombóccá a tésztát, majd lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra (1 mm vékonyra).
  3. Zsiradék nélkül, teflonos palacsintaserpenyőben, alacsony lángon megsütjük egyenként, oldalanként kb. 1-1 percig. Amikor kis hólyagok jelennek meg a tészta tetején, meg lehet fordítani.
  4. Sütés után tányérra tegyük őket egymásra, és ahogy sütjük, mindegyik után rögtön takarjuk le jó szorosan egy tiszta konyharuhával - különben kiszárad és nem fogjuk tudni feltekerni!
  5. Ezután ízlés szerint megtöltjük, óvatosan jó szorosan feltekerjük. Ha nem áll meg a tekercs és amíg nem fogyasztjuk, fogpiszkálóval szúrjuk át két helyen és akkor nem nyílik szét. (Persze amikor már esszük és összefogjuk a kezünkkel, ne felejtsük el kivenni belőle a fogpiszkálót!)

Jó étvágyat! 

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban