2018. augusztus 21., kedd

Csokoládés rakott babapiskóta (sütés nélküli desszert)

A forró kánikulai napokon dupla sikert lehet vele aratni! Egyrészt nem kell bekapcsolni a sütőt, másrészt mivel hűtőben kell tárolni, annyira jól esik a hideg csokoládés, habos finomságot kanalazni. Egy finom ebédet méltóképp lehet vele zárni, de délutáni nassolni valónak is tökéletes a kerti árnyékban üldögélve. Ettől függetlenül nyugodtan elkészíthető majd az év bármely' szakában, mert egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. 




Hozzávalók:
kb. 20-25 cm-es tálhoz
24 db babapiskóta
8 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
7 evőkanál kristálycukor
2 tojás
2 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor (elhagyható)

A csokoládés mártogatáshoz:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál kristálycukor
2 dl forralt víz
5 dkg étcsokoládé

 A tetejére:
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
2-3 kocka étcsokoládé  


    

Elkészítés:
  1. Először elkészítjük a csokoládés öntetet, hogy hűlni tudjon: a kakaóport a cukorral összekeverjük, hozzáöntjük a forralt vizet és alacsony lángon főzzük kb. 2 percig. Levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk az étcsokit és addig kevergetjük, míg elolvad. Félretesszük hűlni, hogy ne legyen annyira folyós és meg tudjuk mártogatni majd a babapiskótát.
  2. A krémhez a 2 egész tojást habosra keverjük a kristálycukorral (fehéredésig). Hozzákeverjük a pudingport, felhígítjuk egy kis tejjel, simára keverjük. Majd beleöntjük egy lábasba a többi tejjel együtt és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A lábast hideg vízbe állítva, kevergetve kihűtjük a krémet. (Ne bőrösödjön be a krém teteje!) 
  3. A 2 dl tejszínhabot a habfixálóval felverjük és hozzáforgatjuk a kihűlt pudingos krémhez.
  4. Összeállítás: 12 db babapiskótát a csokoládés öntetbe mártogatva lerakjuk egy sorba a tál aljára, erre rákenjük a krém felét. Megmártogatjuk a maradék 12 db babapiskótát a csokoládéba és rárakjuk sorba a krémre. Majd rásimítjuk a maradék krémet.
  5. A másik 2 dl tejszínhabot ismét felverjük és feldíszítjük vele a desszertünk tetejét, melyre csokoládét reszelünk. 
  6. Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy puhulni tudjon a piskóta, de legjobb egy egész éjszakára.




Jó étvágyat!

Piroska receptje alapján

1 megjegyzés: