Almás-fahéjas zabkása
A zabkásák közül ez az almás-fahéjas verzió az egyik legfinomabb! Imádjuk - az ízét és az illatát is. Laktató, egészséges és néhány perc alatt elkészül.
2-3 éves kisgyermekeknek is készíthetjük. Ha elég édes az alma, nekik cukor nélkül is készíthető.
Hozzávalók:
1 adaghoz
5 enyhén csapott evőkanál finom szemű zabpehely
1,5 dl víz (vagy tehéntej, esetleg kókusztej)
1-2 teáskanál eritrit (vagy méz)
fél kávéskanál őrölt fahéj
1 közepes alma
A PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A vizet felforraljuk, elkeverjük benne az eritritet, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és alacsony lángon, kevergetve, néhány percig főzzük.
- A megtisztított/meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az őrölt fahéjjal együtt a zabkásához adjuk, összekeverjük.
- Almaszeletekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Szia. Nagyon guszta, de az enyém sose sikerül ilyenre. Pedig követem az arányokat. Mitől ilyen a színe, az enyém olyan hóka marad?
VálaszTörlés