2018. február 19., hétfő

Almás-fahéjas zabkása

Szerintem a zabkásák közül ez az almás-fahéjas verzió az egyik legfinomabb! Legalább is én imádom - az ízét és az illatát is. A 16 hónapos pici fiammal elég gyakran ezt esszük uzsonnára. Például ma is. Laktató, egészséges és néhány perc alatt elkészül. (A kisfiamnak semmilyen cukrot nem szoktam beletenni, a kertünkben termő alma egyébként is nagyon finom édes fajta.)




Hozzávalók:
1 adaghoz
5 enyhén csapott evőkanál finom szemű zabpehely
1,5 dl víz (vagy tehéntej, esetleg kókusztej)
1-2 teáskanál eritrit (vagy méz)
fél kávéskanál őrölt fahéj
1 közepes alma


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. A vizet felforraljuk, elkeverjük benne az eritritet, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és alacsony lángon, kevergetve, néhány percig főzzük.
  2. A megtisztított/meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az őrölt fahéjjal együtt a zabkásához adjuk, összekeverjük.  
  3. Almaszeletekkel tálaljuk.

 

Jó étvágyat!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése