Mogyorókrémes tekercsek - leveles tésztából

Pillanatok alatt el lehet készíteni ezeket az apró kis nassolni valókat és nagyon finom! Roppant egyszerűek, de azért megosztom veletek - jól jönnek az ilyen egyszerű sütemények is, amikor nincs kedvünk, időnk bonyolultabb finomságra. Na és persze vendégek fogadására is tökéletes!
Bár néhány hete rátaláltam a férjemtől kapott egyik könyvben egy szuper hamis leveles tészta receptre (ide kattintva található), melyet nagyon szeretek és azóta már használtam néhányszor, de most bolti leveles tésztából készítettem ezeket a kis süteményeket. Ugyanis Anyukám hétfőn reggel áthozott néhány csomag leveles tésztát, mondván, hogy már egy ideje ott van a mélyhűtőjében, de neki sem ideje, sem kedve, sem türelme nincs sütögetni, készítsek belőle én valamit. 
  
Hozzávalók:
kb. 36 darabhoz
 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
kb. 10 evőkanál mogyorókrém


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:


Elkészítés:
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és kb. 15 cm széles csíkokra felvágjuk. 
  2. A tésztacsíkot megkenjük ízlés szerint mogyorókrémmel, majd mindkét oldalról feltekerjük a közepéig és 1-1,5 cm-esre felszeleteljük. Mindegyik tésztacsíkkal így járunk el.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket (1-1 cm távolság legyen közöttük) és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Felszeletelés előtt


Jó étvágyat!   

Megjegyzések

Látogass el Instagram oldalamra is!

Kövess Facebook-on:

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban