Mogyorókrémes tekercsek - leveles tésztából

Pillanatok alatt el lehet készíteni ezeket az apró kis nassolni valókat és nagyon finom! Roppant egyszerűek, de azért megosztom veletek - jól jönnek az ilyen egyszerű sütemények is, amikor nincs kedvünk, időnk bonyolultabb finomságra. Na és persze vendégek fogadására is tökéletes!
Bár néhány hete rátaláltam a férjemtől kapott egyik könyvben egy szuper hamis leveles tészta receptre (ide kattintva található), melyet nagyon szeretek és azóta már használtam néhányszor, de most bolti leveles tésztából készítettem ezeket a kis süteményeket. Ugyanis Anyukám hétfőn reggel áthozott néhány csomag leveles tésztát, mondván, hogy már egy ideje ott van a mélyhűtőjében, de neki sem ideje, sem kedve, sem türelme nincs sütögetni, készítsek belőle én valamit. 
  
Hozzávalók:
kb. 36 darabhoz
 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
kb. 10 evőkanál mogyorókrém


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:


Elkészítés:
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és kb. 15 cm széles csíkokra felvágjuk. 
  2. A tésztacsíkot megkenjük ízlés szerint mogyorókrémmel, majd mindkét oldalról feltekerjük a közepéig és 1-1,5 cm-esre felszeleteljük. Mindegyik tésztacsíkkal így járunk el.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket (1-1 cm távolság legyen közöttük) és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Felszeletelés előtt


Jó étvágyat!   

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban