Joghurtos ropi

Fél óra alatt elkészíthető, könnyed tésztájú, nagyon finom ropogtatni való. A családom hétvégén addig járt a ropis dobozra, amíg el nem fogyott. 






Hozzávalók:
kb. 70 darabhoz
40 dkg finomliszt
negyed csomag sütőpor (4-5 g)
18 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
3 dl natúr joghurt
2 csapott kávéskanál só (vagy ízlés szerint)    

+ a tetejére 1 felvert tojás

reszelt trappista sajt vagy szezámmag, köménymag stb.


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a joghurtot és összegyúrjuk a tésztát. Kellemes tapintású, puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk - liszttel vagy pici vízzel korrigáljunk az állagán, ha esetleg nem találjuk megfelelőnek.
  2. Kinyújtjuk 5 mm vastag téglalap alakúra, a tetejét lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint meghintjük reszelt sajttal, vagy szezámmaggal, köménymaggal. Majd 7-8 mm széles, 20 cm hosszú ropikat vágunk a tésztából egy éles kés vagy pizzavágó segítségével.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Meg ne égessük, csak szép aranybarnára süssük!




Jó étvágyat! 

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Isteni finom 😊 és nagyon gyorsan megvan. Imádom,köszönöm a receptet. 😊

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép! Türelmesen várjuk az újabb receptjeidet, de tudjuk, hogy a család mindennél fontosabb :)

    VálaszTörlés
  3. Teljes kiőrlésű liszttel jó lehet? Nem próbálta valaki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En is ki szeretnem probalni teljes kiorlesu lisszttel...Biztos hogy finom csak barna lessz...

      Törlés
  4. Azta, de csodás kompozíció! Meg persze a ropi is nagyon guszta! Szépek ezek a kék bögrék...

    VálaszTörlés
  5. Questi grissini sono davvero deliziosi! :)

    VálaszTörlés
  6. De jó kis recept, jó, hogy megláttam, ki is fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki! Teljes kiőrlésű liszttel és kefírrel is működik? Már ha valaki próbálta... 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fele mennyiségű teljes kiőrlésű liszttel egész biztos, hogy jó, mert úgy már próbáltam.

      Törlés
  8. Drága Gabika!

    Csodás, szép húsvétot, kellemes ünnepeket kívánok sok szeretettel az egész családnak!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Gabriella! :) Nagy örömmel és kíváncsisággal követem a szuperjo receptjeidet. Köszönöm őket :) Ezt ajoghurtos ropit egy hét leforgása alatt kétszer is megsütöttem vendégeimnek. Mindenkinek nagyon ízlet:):)olyan ,,még,,íze van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldogan olvasom. Én is nagyon szeretem ezt a ropit - készíteni is és eszegetni is. :)

      Törlés
  10. Kedves Gabriella!Karácsonyra szeretném megsütni.Eláll 3-4 napig?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ilona!
      Bevallom, nálunk eddig 2-3 naptól tovább nem volt tárolva, mert megettük, de mivel sült tésztáról van szó, szerintem eláll 3-4 napig. Ha van hideg kamrád vagy hasonló, akkor tárold ott egy dobozban, akkor egész biztos semmi baja nem lesz.
      Jó sütögetést kívánok és szép Karácsonyt!

      Törlés
  11. Karácsonyra nem volt időm megsütni,uh. szilveszterre fogom:)

    VálaszTörlés
  12. Nálunk most készül. Próbaképpen teljes kiőrlésű lisztből.

    VálaszTörlés
  13. Köszönet a receptért. Éppen most ropogtattam el az utolsó darabot. Én a finomliszt felét teljes kiőrlésűre cseréletem és így is nagyon fincsi lett.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban