2016. május 16., hétfő

Gyümölcsös-túrós alagút - sütés nélkül

Hát, ez valami isteni finom!! Ráadásul pillanatok alatt összeállítható és annyira jól néz ki! Nem túl édes, inkább üdítően friss - ezáltal a nem lehet abbahagyni kategóriába sorolható. A szüleimhez vittük vacsora utáni desszertnek. Vacsora után mindenkinek elkészítettem a desszertes tányérra 1 szeletet, ami rövid idő alatt eltűnt a tányérról, majd sorban kérdezték a családtagok, hogy "kaphatok még egy szeletet"? :) Másnap kérdeztem Anyukámat, hogy: "Erzsi néninek vittél kóstolót a túrós desszertemből?" (Erzsi néni Anyukám testvére és ugyanabban az utcában lakik). Erre Anyukám azt felelte, hogy: "nem tudtam vinni neki, mert este mindet megettük". :)


 A romantikus dombormintás kerámia termékek megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:






 
Hozzávalók a zselatinos részhez:
30x11x6 cm-es formához
1 csomag tortazselé (Dr. Oetker 12 g)
2,5 dl víz
2 csapott evőkanál kristálycukor
pár szem gyümölcs ízlés szerint

A túrókrémhez:
45 dkg tehéntúró
5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
2 csomag vaníliás cukor
1 fél citrom reszelt héja (kezeletlen)
1 teáskanál frissen facsart citromlé
4 dl hideg habtejszín 
1 csomag expressz zselatin fix (Dr. Oetker 20 g)

+ 9 darab babapiskóta
0,5 dl tej









Elkészítés:
1. A formát kibéleljük folpackkal. A gyümölcsöket megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük - ha nagyobb szemű gyümölccsel készítjük, akkor vékonyan felszeleteljük és belehelyezzük sorban a forma aljára. A tortazselét a csomagon leírtak szerint elkészítjük, 8-10 percig hűlni hagyjuk, majd beleöntjük a formába a gyümölcsökre és betesszük a hűtőbe néhány percre.
2. A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és levét összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük kicsit felverni a robotgéppel vagy kézi mixerrel, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a túrós krémet is és jól összekeverjük a mixerrel.
3. Kivesszük a hűtőből a formát - addigra megdermedt a zselatin - rákenjük egyenletesen a túrós-tejszínhabos krémet. A babapiskótákat megmártogatjuk a tejben és  rányomkodjuk a krémre. Betakargatjuk az egészet a folpackkal és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
4. Másnap kiborítjuk egy tálcára és szeletelve kínáljuk. 







Jó étvágyat!

19 megjegyzés:

  1. El tudom képzelni egy nyári grillezés utáni desszertnek! Nagyon szép és színes ezzel a sok gyümölccsel :)

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép....mindenképp elkészítem..köszönöm 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. :) Nagyon fog ízleni, ebben biztos vagyok. Örömmel osztottam meg a receptet, szívesen.

      Törlés
  3. Ma megcsináltam, isteni finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katika, nagyon örülök, hogy ízlik. :) Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  4. Gyönyörűséges! :) Annyira szép a gyümölcsökkel. Elkészítem majd. :)

    VálaszTörlés
  5. Szép a Gyerek és a süti is!

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük a receptet.
    Isteni finom.
    Csak is ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó, nagyon örülök, hogy ízlik. Szívesen a receptet... :)

      Törlés
  7. Nagyon - nagyon fincsi!!! Igazi, könnyű nyári desszert! Köszi a receptet!!!!

    VálaszTörlés
  8. Szia! Ezt a krémet egy piskóta tésztára is meglehet csinálni? Arra gondolok hogy nem áztatja el? Anyukámnak szeretnék csinálni tortaformába, tetejére pedig gyümölcsöt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj, egy picit már későn válaszolok szerintem, elnézést kérek. De így nyáron egy picit ritkábban látogatom én is az oldalt.
      Nyugodtan elkészítheted Anyukádnak tortaként is piskóta alappal, nem fogja eláztatni a tésztát.

      Törlés