Sajtos-baconös tekercs

Pillekönnyű kelt tészta, sült bacon szeletek és olvadozó sajt... hát, ez isteni finom!! Reggelire - vagy akár korai vacsorára is - egy bögre tejjel kitűnő, és még tízórai is jól csomagolható. Imádom!!




 Hozzávalók:
kb. 9 tekercshez
40 dkg finomliszt átszitálva
1 púpos teáskanál só (vagy ízlés szerint - függ attól is, mennyire sós a bacon)
2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál kristálycukor
1 tojás
fél dl olaj

+ 18-20 szelet bacon (kb. 20 dkg)
20 dkg szeletelt trappista sajt

A vidám színű pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban is az alábbi linken:





Elkészítés:
1. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd az élesztős-cukros vizet is és bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy tésztát kapunk - ha esetleg nagyon ragacsos, akkor tegyünk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet. (Lehet robotgéppel is dagasztani vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjával.) Egy tálba tesszük a bedagasztott tésztát és letakarva duplájára kelesztjük.
2. A szeletelt bacont egy serpenyőben kicsit elősütjük. A szeletelt trappista sajtot 3 cm széles csíkokra vágjuk.
3. A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra, kb. 25x30 cm téglalap alakúra. A hosszabbik oldalát 9 egyenlő részre osztjuk, ezáltal 9 csíkot vágunk (ezek a csíkok kb. 3-4 cm szélesek lesznek). Minden csíkra/tésztára ráteszünk sorba 2 sült bacon szeletet és  szeletelt trappista sajtot, majd feltekerjük a tésztacsíkokat. 
4. Kivajazott/lisztezett kis tepsibe tesszük és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.) 
 





Jó étvágyat!

Megjegyzések

Látogass el Instagram oldalamra is!

Kövess Facebook-on:

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban