Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Nézzétek, milyen szép kifliket sütöttem! Egyszerűen és elég gyorsan elkészíthető, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni. Kívül ropogós, belül puha, sajtos, réteges tésztával... nagyon finom! Ugye elhiszitek nekem? 😊
Kedvenceim közé tartoznak a rétegesen elkészített tészták, gyakran szoktam alkalmazni ezt az elkészítési formát, mert nagyon praktikus - leegyszerűsítik a munkát. ...hogy említsek egyet a blogomon szereplők közül: a sajtos leveles rudat imádom, azt is hasonlóan készítem. Rengetegen kipróbáltátok már, és jeleztétek, hogy nektek is nagy kedvenc lett!
Hozzávalók:
kb. 14 közepes kiflihez
50 dkg finom liszt átszitálva
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
3 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1,5 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
140 g-os tejföl (nem biztos, hogy kell az egész)
A töltelékhez:
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt
A tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
- Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy közepesen lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.)
- A tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. (Én nem a hosszabb, hanem a szélesebb oldalánál tekertem fel, így több a réteg.) Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 25-30 percig.
- Ezután kettévágjuk középen (két egyforma részre). Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra (nem baj, ha a szélénél picit kifolyik a töltelék nyújtás közben, csak lisztezzünk alá egy kicsit, hogy ne ragadjon le és nyújtjuk tovább). Kb. 30x40 cm-es téglalapra nyújtsuk ki, hogy olyan 4-5 mm vastag legyen. Majd szeleteljük fel a téglalapot 7 egyforma háromszögre. Feltekerjük mindegyiket és kifli alakúra formázzuk.
- A másik tésztával is ugyanígy járjunk el (kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk, feltekerjük, kiflivé formázzuk), tehát így összesen 14 kiflink lesz.
- A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával, meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített légkeveréses 180 fokos sütőben kb. 16-18 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, és természetesen hagyományos sütőben is süthető.)
Fázisfotó a munkafolyamatokról
A recept Anyukám régi, besárgult süteményes könyvéből van,
bár én picit kibővítettem és változtattam rajta.
Egyébként édesen is lehet készíteni, tetszés szerinti édes töltelékkel.
Jó étvágyat!
Teljes kiörlésű lisztből szeretném elkészíteni. Szerinted lehet hekyettesíteni a sima lisztet egy az egyben?
VálaszTörlésEszter
Szia Eszter!
TörlésSajnos erre nem tudok válaszolni, mert nem próbáltam még úgy, hogy az egész finom lisztet helyettesítettem volna teljes kiőrlésűvel...
Tejes kiörlésű lisztből nem lehet elkészíteni.Csak akkor lesz jó ha a liszt menyiségét nézve kétharmad sima liszt "BL 55 EGY HARMAD TELJES KIÖRLÉSŰT használsz.Én már több mindent készítettem így.
TörlésHa csak a teljes kiörlésű lisztet használjátok nagyon tömör lesz, olyan mintha fűrészport ennél.
ha van kedved így próbáld meg.
A boltokban vásárolható termékek sem készülnek 100%-ban teljes kiöürlésű lisztből.
Én ki próbáltam Tk lisztből ehetetlen. Barati Imréné
Csakhogy aki IR-es, vagy épp már cukorbeteg, annak muszáj teljes kiőrlésű lisztekből sütnie... ezesetben pedig minimum 70%-ban kell teljes kiőrlésűnek lennie, a maradék 30% lehet fehér. Egy több ezer fős csoport sok-sok tagja pedig bizonyította már, hogy tökéletes kiflik süthetőek TK lisztből is! Szóval csak bátran! ;)
TörlésMivel nálunk is van cukorbeteg a családban, én mindent/ galuska, palacsinta, pogácsa , piskóta stb./ sima durum liszttel vagy tönkölybúza liszttel sütök. Ha gluténmentes a kérés, akkor mandula lisztet használok.
TörlésÉn ma fogom meg sütni a férjemnek a Névnapjára...Igy ki is próbálom a kiflit....
Törlés20/80 arányig fel lehet vinni a tk-t. Ha fehér nélk7l akarod, a tönköly az egyetlen, ami nem lesz túl tömör.
TörlésSzia!5 éve inzulinrezisztens vagyok igy jol ismerem a tk.lisztekkel valo sütést.
TörlésA kelt tészták( főleg!) 70-30% os liszt aránnyal nagyon jok(70 tk es 30 a sima buzaliszt) de en kelt tésztanál ugy is szoktam, hogy a 30 fehér lisztbol levonnok és teszrk plusz sikért a liszthez.Igy tuti jol megkell és puha tészta lesz a tk lisztek ellenére is. Illetve jol megkelesztem.Nem szabad tul hamar neki állni a sütésnek.
Én csak vajjal-sajttal szoktam feltekerni, gesztenyével is megkóstolnám :) A pettyesed nagyon hangulatos légkört teremt, a fotóid megnyerőek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vicuska.
TörlésAJÁNLOM, HOGY CSINÁLJÁTOK MEG, MERT AKKORA SIKERE VOLT,HOGY NEKEM -A GAZDASSZONYNAK - 1 -ÍRD ÉMONDD - EGY MARADT! (y)
TörlésHűűha! Külön szuper, h nem kell dagasztani! A képek magukért beszélnek, engem meggyőztél :)
VálaszTörlés:) Köszi.
TörlésMegsütöttem!2adaggal indítottam.Azt mondta a családom,hogy finom ! ;-)
VálaszTörlésDe szuper, nagyon örülök! :) Köszönöm, hogy megírtad.
TörlésAhogy hül kicsit a hőmérséklet / mert déli a konyhám/ azonnal megfogom csinálni. Nagyon megnyerőek a képek!!!!Köszönom szépen!!
VálaszTörlésKöszönöm Éva. Mindenképp süsd meg valamikor, nagyon fog ízleni!
TörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésSzerinted a vajat ki lehet hagyni? Legfelyebb tejfollel helyetesiteni.
Köszönöm szépen.
Szia Ildikó!
TörlésSzerintem kihagyhatod, de ennek pont a vaj a lényege, hiszen vajas kifli. Egyébként a tésztájában vagy a töltelékben szeretnéd tejföllel helyettesíteni? A tésztájában helyettesíthető esetleg kb. 6 dkg zsírral vagy 10 dkg margarinnal (bár én margarint már nem igazán szoktam használni), vagy 2-3 evőkanál olajjal.
A tölteléknél pedig helyettesíted a vajat pici tejföllel (ne olyan sokat kenj rá, mert akkor csúszik össze-vissza a tészta és nem olyan könnyű nyújtani). De ha mégis megoldható a vajjal készítés, akkor inkább azt használd, mert meglátod, hogy így az igazi! Egyszerűen csoda finom! :)
Ha gondolod, megírhatod, végül mivel készítetted és hogy sikerült, hogy ízlett...
Jó sütést kívánok neked!
Üdvözlettel:
Gabriella
Kedves Gabriella! Nagyon jó a recept,pénteken reggelire megsütöttem,mire a fotóra sor került volna,megette s csalàdom!:-)Nagyon köszönöm a receptet és,hogy az oldalon lehetek! :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy itt vagy, szívesen a receptet. :) Jó olvasni, hogy a Te családodnak is ennyire ízlett - köszönöm, hogy megírtad.
TörlésTovábbi kellemes nézelődést kívánok a blogon és jó sütést-főzést!
Nagyon köszönöm Gabriella.Több receptet is kinéztem már,ki próbálom őket.Lévainé Enikő
TörlésKedves Gabriella !
VálaszTörlésInstant elesztovel is jo?
Kedves Piroska!
TörlésSzerintem lehet porélesztővel is, de abból kell az egész kis zacskó, azaz a 7 gramm. Valamint azzal készítve lehet, hogy több ideig kell pihentetni feltekert állapotban... kb. 45 percig, amikor már látható, hogy kelt/lazult egy kicsit a tészta.
Jó sütést kívánok!
Szia!
VálaszTörlésKérdésem lenne, a este elkészítem, hűtőbe teszem és reggel frissen kisütöm, működőképes lehet?
Köszönöm: Évi
Szia Évi!
TörlésNem próbáltam még pihentetni a hűtőben éjszaka és másnap kisütni, de ha jobban belegondolok, szerintem működőképes... ki lehet próbálni.
Jó sütést kívánok!
Esetleg kiprobaltatok mar ejszakai pihentetessel? A mult heten ketszer megsutottem es most hetvegen szulinapozas lesz, idotakarekossag szempontjabol nekem is jol jonne az ejszakai pihenteteses megoldas. Egyebkent isteni, koszi a receptet :)
TörlésÉjszakai pihentetéssel még nem próbáltam, de szerintem működik úgy is. Esetleg egyszer 1-2 darabbal kipróbálhatod...
TörlésSzívesen a receptet, örülök, hogy ennyire ízlik. :)
Kiprobaltam az ejszakai pihentetessel egy fel adagot. Ugy is jo lett, de nekem frissen finomabb :)
TörlésKöszönöm, hogy megírtad Angyalka, így legalább már ezt is tudjuk. :)
TörlésEn pogácsát pihentettem estétől reggelig fantasztikus állaga lett ,akkor is,ha nappal legalább 3 órát hütõbe pihen,ha egyszer kipróbálod soha nem fogod másképpen csinálni
TörlésSzia
VálaszTörlésA képen a megkent tészta úgy tűnik, mintha tejfölös lenne. Vagy milyen vaj, hogy ennyire fehér?
Köszi
Szia!
TörlésHa tejfölt tettem volna rá, akkor biztos tejfölös kiflinek neveztem volna el. De ez bizony vaj a tésztán. Nem volt kedvem kiállni a garázsból a kocsival és elmenni a szupermarketbe vásárolni, ahol nagyobb a (vaj)választék, így gyalog átsétáltam a szomszéd kisboltba, ahol csak Riska nevű vajat lehetett kapni, ami ilyen fehér színű.
Ennyi az egész.
Kedves Gabriella!nyítójáról kicsit tovább kellett . Tegnap kipróbáltam a csodás kifliket, el is késtem a gyerekem évnyitójáról,kicsit tovább kellett sütnöm de a végeredmény mindenkit kárpótolt. Mára el is fogyott, sütöm a következő adagot. Szendvicsnek készítettem el neki, isteni puha omlós. Köszönöm a receptet, illetve édesanyádnak:)
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésIsteni lett a "croissan",hálás köszönet a receptért!Mindkét Csajszim tolta befele délután,mintha nem kaptak volna addig enni!
A héten még egyszer tuti megsütöm,hogy az Apucijuk is megkóstolhassa!
Mégegyszer köszönöm!
További szép estét!
Kedves Gabriella! Nagyon finomak a kiflik. Az egy éves kislányom legnagyobb kedvence lett! Szertném megkérdezni ha lehet a süteményeskönyv cimét, kiadását. Nekünk is van még a nagymamától egy, de nem tudom hová került a költözésnél. Úgy hiszem ez a recept benne volt. Most szertném újrakeresni, de sajnos nem emlékszem a könyv adataira. Válaszát előre köszömöm!
VálaszTörlésA receptet nem lehet kinyomtatni , vagy csak èn nem talàlom , hogyan kell ?
VálaszTörlésEn kijeloltem és lemàsoltam mindenestul és hamarosan talàn most hétvégén megsutom :) Màr most éhes vagyok rà !!!
TörlésGabriella! A múltkor a szilvás lepény, most meg ez a sajtos... Pedig fogyni akartam, de pár órán belül már a negyediket ropogtattam el. Nagyon finom, köszönöm a receptet. Ja, és kinéztem még párat magamnak, úgyhogy a következő időben az oldaladról fogok recepteket válogatni.
VálaszTörlésEsetleg még annyit írok megjegyzésképpen, hogy a tészta első felét én is téglalap alakúra nyújtottam ki, de nem voltam megelégedve a végeredménnyel, mert elég szabálytalanra sikeredtek a háromszögek. A második felét kör alakúra nyújtottam, így 8 egyenlő részt tudtam belőle kivágni, viszonylag egyenletesebbek lettek a méretek. Persze, ha még egyszer elkészíteném, bejelölném előre a háromszögeket, akkor biztos egyenletesebb lenne.
De mindegy is, az a lényeg, hogy gyors, egyszerű, és nagyon finom lett a végeredmény.
Nagyon finom volt,dupla adagot sütöttem a családom örömére. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésSzia! Azt szeretném kérdezni, hogy tejföl helyett natur joghurtot is lehet használni?
VálaszTörlésKöszönöm :)
Szia! Egy kis késéssel jövök, elnézést... Igen, tejföl helyett használhatsz natúr joghurtot is.
TörlésSzuper a recept, nagyon finom, mindenkinek ízlett. :) Dupla adaggal indítottam, mind elfogyott. :) Köszi!
VálaszTörlésElkészítettem ma, fantasztikusan finom lett! Én laktózérzékeny vagyok, így laktózmentes tejet, laktózmentes vajat és laktózmentes sajtot használtam. Mennyei íze van!!!
VálaszTörlésCsodás! :-)
VálaszTörlésMár többször is elkészítettem, mindent a leírtak szerint és mindig nagyon finom lett.
VálaszTörlésKoszi a receptet kedves Gabriella-biztosan megsutom a sajos vajas kifliket! Udvozlom Ont Szlovakiabol!!!
VálaszTörlésNagyon szuper recept!!!!Köszönöm
VálaszTörlésAjánlani fogom mindenkinek! Isteni finom még másnap is. Köszönöm szépen a rreceptet :-)
VálaszTörlésMa én is megsütöttem. Tejföl helyett házi aludttejjel és annak a fölét is felhasználva. Pazar :-) köszi a receptet!
VálaszTörlésSzuper recept, már sokadszorra készítem, kakaós-fahéjas változatban is. Tejföl helyett görög joghurtot teszek bele. Köszi a receptet!!
VálaszTörlésMost csak margarinom van itthon,azzal is jó vagy csak vajjal?
VálaszTörlésÉn vajjal szeretem készíteni, de szerintem nyugodtan elkészítheted margarinnal is, azzal is fog sikerülni.
TörlésKöszönöm. 😃
TörlésMilyen sokan írtok folyamatosan, nem győzök válaszolni - elnézést.
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ennyire tetszik Nektek ez a recept és ízlik a kifli. Ez egy tényleg nagyon klassz recept!
Köszönöm, hogy írtok. :)
Köszönöm a receptet Kétszer sütöttem, másodjára dupla adagot. nagyon nagy sikere volt. :)
VálaszTörlésNagyon finom lett, örülök hogy közzétetted és hogy megtaláltam a receptet! Üdvözlettel: Alexandra
VálaszTörlésElkészítettem...nagyon fincsi!!! :)
VálaszTörléski probaltam isteni let
VálaszTörlésTegnap én is megcsináltam, nagy sikert aratott. nagyon finom. Köszönöm a receptet
VálaszTörlésEgy kis módosítással belevágtam ma.... Teljeskiörlésű fehér lisztből, zabtejjel, bio margarinnal, barnacukorral, 100g zabkrémmel, némi köménymag és bors hozzáadásával, illetve kecskesajttal készítettem el. Nagyon finom lett. Köszönöm szépen az alapreceptet. Bátran készítse el az is, aki egészségtudatosan szeretne étkezni vagy kell élnie. :)
VálaszTörlésKöszönöm, hogy megírtad ezt a verziót is.
TörlésTovábbra is köszönöm szépen, hogy megírjátok, mennyire ízlik. Jó érzés olvasni ezt a sok pozitív hozzászólást.
VálaszTörlésKedves Gabriella! Nagyon köszönöm a receptet. Ma készítettem el már másodszor két héten belül. A családnak nagyon ízlik!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet nagyon jól sikerült habár egy kicsit keményre gyúrtam a tésztát de azért jó lett.
VálaszTörlésNagyon jó recept! Most csináltam 2x.! Ez elsőhöz képest most 15 dkg vajjal kentem meg a tészát és bő 15 dkg sajtot tettem bele, elbírja! ;) :) Nagyon finom lett. Előző nap este megcsináltam, reggelig hűvösön volt -fontos a jó hűvös, hogy nem kelljen túl szerintem- kiadós, mutatós és finom reggeli lett belőle! Köszi a receptet!
VálaszTörlésMost készítettem el, de már mindjárt el is figyott :) nagyon finom, és ízletes. Ezután ez lessz a kedvencünk :D.
VálaszTörlésMa elkészítettem igaz kis méretekben így rágcsálni, nasinak is KIVÁLÓ ! Örülök, hogy rátaláltam! A Leveles sajtos rudat is kipróbáltam már azt is csak ajánlani tudom! :) Facbook-on osztva
VálaszTörlésNagyon örülök és köszönöm szépen. :)
TörlésÉlesztőmentes változatra is lenne valami ötleted, hogy sütőporral, v. esetleg szódabikarbónával is elkészíthető lenne-e?
VálaszTörlésSzerintem ugyanez nem nagyon készíthető el élesztő nélkül, de van rengeteg sós nassolni való receptem, melyek élesztő nélkül készülnek, nézelődj nyugodtan a blogomon.
TörlésKöszönöm szépen a hozzászólásokat mindenkinek! :)
VálaszTörlésa 2. pontban írod, hogy "megkenjük vajjal és reszelt sajttal". A képen én úgy látom, mintha tejföllel lenne bekenve???
VálaszTörlésSzia!
TörlésMár fentebb is írtam valakinek, hogy ha tejfölt tettem volna rá, akkor biztos tejfölös kiflinek neveztem volna el. De ez bizony vaj a tésztán. Nem volt kedvem kiállni a garázsból a kocsival és elmenni a szupermarketbe vásárolni, ahol nagyobb a (vaj)választék, így gyalog átsétáltam a szomszéd kisboltba, ahol csak Riska nevű vajat lehetett kapni, ami ilyen fehér színű.
Ennyi az egész.
Ez mennyei. Nagyon jól sikerültrögtön elsőre. Nagyon omlós puha belül s roppanós kívül. Köszönöm a receptet!😊
VálaszTörlésAnnyira nagyon finom ez a kifli. :) én gluténmentes változatban készítettem el és így is nagyon jó lett! Köszönöm szépen a receptet! :) Judit
VálaszTörlésKedves Gabriella! Köszönöm az élesztőmentes változatra a válaszod. De csak elkészítettem élesztősen, és mindenki kedvence lett, istenien finom. Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, és a sós nasijaidat is ki fogom próbálni. ;)Ildi
VálaszTörlésFolyamatban van a készítése, biztos vagyok benne hogy nagyon finom! Koszonom :)
VálaszTörlésMa megcsináltam én is könnyű,egyszerü volt és ízlik a gyerekeknek is!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet ;)
Ó, MILYEN SOKAN ÍRTATOK MOSTANÁBAN, NEM GYŐZÖK VÁLASZOLNI. DE NAGYON ÖRÜLÖK, KÖSZÖNÖM SZÉPEN A MEGJEGYZÉSEKET. BOLDOGSÁG, HOGY ENNYIRE ÍZLIK NEKTEK EZ A KIFLI. :)
VálaszTörlésKedves Gabriella! Nagyon szépen köszönöm a receptet. Tegnap próbáltam ki egy adagot, de ma újra sütnöm kellett. :) A fiam első kérdése az volt, hazaérve a suliból, van e még a sajtos kifliből :) Nem ez az első recepted, amit kipróbáltam, mindegyik bevált. Köszönöm szépen, hogy megosztod velünk. Blogodhoz további sok sikert kívánok!!! Üdvözlettel: Volyákné Eszter
VálaszTörlésKedves Eszter!
TörlésNagyon örülök, hogy ennyire ízlik Nektek is ez a kifli, tényleg nagyon szuper kis recept, én is imádom!
Örülök, hogy több receptet is kipróbáltál már a blogomról és mindegyikkel sikered volt.
Köszönöm a jókívánságot. :)
További kellemes időtöltést kívánok az oldalon és jó sütögetést!
Üdv.: Gabriella
Megsütöttem, nagyon finom lett, a kisfiam imádta és még másnap is finom puha volt. Én csak annyit változtattam rajta, hogy nem pihentettem 25-30 percet hanem egyből megtöltöttem és sütöttem. Köszönöm a receptet. :)
VálaszTörlésMegsütöttem nagyon finom lett. Èn csak annyit változtattam, mert nem volt annyi időm, hogy nem pihentettem 25-30 percig, hanem megtöltöttem és sütöttem. Köszönöm a receptet. :)
VálaszTörlésKedves Anita, köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy ennyire ízlik. :)
Törléssziasztok! 20 éve sütöm ezt a kiflit és annyi könnyítést adnék hozzá, hogy akinek nehéz a feltekert tésztát maszatolás nélkül nyújtani, az próbálja ki, hogy fagyos vajat reszel bele! a végeredmény ugyanaz, csak kisebb a maszat! :)
VálaszTörlésaz biztos, hogy ennél finomabbat talán csak a francia pékek... :)
Köszi Orsolya. :)
TörlésSziasztok. Nagyon szépen köszönöm a receptet. Én igen is megpróbáltam 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből csinálni (Lidl teljese kiőrlésű kenyér liszt). Annyit változtattam, hogy míg a vajat elmorzsoltam a lisztben addig hagytam az élesztőt futni a tejben, de mindez nem volt több mint 1 perc. Teljesen tökéletesen ugyan azt az eredményt kaptam ezzel a liszttel, mint ami a képen látható! Isteni! :)
VálaszTörlésBarbara köszönöm, hogy megírtad. Örülök, hogy megsütötted.
TörlésSziasztok! Megsütöttem már, ma is ez lesz nálunk, a férjem azt mondta, mindennap meg tudná enni... :)
VálaszTörlésÖrömmel olvasom, hogy ennyire ízlik. :) Köszönöm, hogy írtál...
TörlésKedves Gabriella, köszönöm a receptet, nagyon jó és egyszerű.Külön csillag azért, hogy le merted írni, hogy vajat használsz. Tudom, nem olcsó alapanyag és főleg ezért sokan inkább margarinnal sütnek, de vajnak nincs "ellenfele".
VálaszTörlésKedves Gabriella, nagyon Jol hangzik ez a recept, a hetvegen mindenkeppen kiprobalom:) szerinted/ szerintetek egy kis baconnel vagy sonkaval is felturbozhato? :)
VálaszTörlésMegsütöttem és nagyon fincsi lett!!!! De én kicsit nagynak találom őket, a közepe nem sült olyan jól át. Legközelebb fele ekkorákat fogok készíteni.
VálaszTörlésReggel lattam a receptett es egybol meg is csinaltam isteni lett mi denkinek izlik.koszonom
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésNagyon finom,köszönöm.Nagyon sok ismerősömnek már mutattam a receptet,mindenkinek teteszett.
Kónya M.
Gabriella!!!! Köszönöm !!!!
VálaszTörlésKedves Gabriella! Nagyon jók a receptjeid, a beigli pl.ilyen csodás még nem volt soha mint az idén! Ez a kifli is hamarosan terítékre kerül! Köszönöm és boldog új évet kívánok!
VálaszTörlésKedves Gabriella! Ez a kifli olyan nagyon finom már nem is tudom hanyadszorra csinálom nagyon szereti mindenki akinek adtam belőle!! Most készülök hozzá megint ezt sütöm::)
VálaszTörlésA kisbabád meg nagyon cuki Jó egészséget és Boldog Új Évet Kívánok az egész családodnak!!
Kedves Gabi! Ma én is nekilàttam ennek a receptnek. Nagyon règóta szerettem volna màr ilyet sütni. Most èpp pihen a tèszta. Megìrom majd, hogy sikerült! ❤
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésA kérdésekre válaszolva működik és nagyon finom Tk liszttel is!Én 35dkg tk liszttel és 15 dkg fehér liszttel készìtem! 😆Niki
Sziasztok!
VálaszTörlésKészen kapható leveles tésztából is lehet ilyet csinálni???
Lehet, de azt nem kell vajjal megkenni, hogy leveles legyen, hiszen eleve leveles a tészta. Csak ki kell nyújtani a tésztát, megszórni a reszelt sajttal, feltekerni... és innentől kezdve minden ugyanaz, mint a receptben.
TörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésKislányom tojásérzékeny, ezért az lenne a kérdésem, hogy tojás nélkül lehet-e készíteni a tésztát, vagy esetleg helyettesíthetem-e valamivel, pl. tojáspótló porral. Köszönöm a válaszod előre is!
Kedves Timi!
TörlésSzerintem tojáspótló porral egész nyugodtan elkészítheted.
Jó sütést kívánok Neked!
Ha elkészítetted, örömmel veszem, ha megírod, hogy sikerült, hogy ízlett - így legalább látják mások is, akik ugyanúgy szeretnék tojás nélkül készíteni, mint Te.
Üdvözlettel:
Gabriella
Kedves Gabriella! A képen a kinyújtott tésztán a fehér massza tejföl? Mert a vaj nem lehet ilyen fehér. Csak kérdezem, mert akkor azt is teszek rá a vajon kívül. Amúgy most sül, véleményt még nem tudok mondani, hogy hogy sikerült. Reménykedek. :)
VálaszTörlésKedves Gabriella !
VálaszTörlésMegsütöttem,nagyon szerettük.Jó ötlet az édes változat,ki fogom próbálni !
További minden jót !
Nagyon szuper, ma elkészült! Már régóta kerestem egy igazán finom és gyors kifli receptet, ez végre az :-) Biztos, hogy sűrűn fogom készíteni.
VálaszTörlésImádom a receptjeidet!
Üdv: Barbi
Ma korán reggel megsütöttem, nagyon finom! Édesen is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésFantasztikus a recept. Tegnap megsütöttem, s a 11 éves fiam és 8 éves lányom, kért, hogy ma vacsira is süssek. A felét kicsit megszórtam füstölt karaj forgáccsal, hát nagyon finom így is. Az egész család falja. Köszönöm a receptet, egy kincs.
VálaszTörlésKedves Gabriella! Köszönöm a receptet,nagy sikere volt! Isteni finomak lettek a kiflik. Megpróbáltam kakaósan is, mennyei!🤣 Sűrűn fogom ismételni. Szép napot!😄
VálaszTörlésKedves Gabriella!Köszönöm a receptet,csodakiflik lesznek!Nagyos sokszor elkészítettem mert a receptre màr rég ràtaltam.Sok dícséretet kaptam,pedig a dícséret a te érdemed!Köszönöm szépen!:)
VálaszTörlésNagyon finom lett. Köszönöm a receptet :-)
VálaszTörlésBár már nem mai a teljeskiőrlésű kérdés DE működik tökéletesen 70% tk és 30% sima liszttel is, csodálatosan finom, könnyű kifliket sütöttem sima tk búza/sima búza verzióban és tk és sima királybúza lisztből is. Másképp kell bánni a teljeskiőrlésű termékekkel, türelmesebben, körültekintőbben de minden működik a 70/30 aránnyal. Természetesen érdemes jó lisztet használni és, hogy segítsem a tésztát felfuttattam az élesztőt.
VálaszTörlésGabicsek, köszönöm a receptet, rendszeresen sütöm, mindig nagyon-nagyon finom a végeredmény! :)
Nagyon jó kis recept,szėpek lettek a kiflik.
VálaszTörlésĖn nem ehetem,de a többieknek ízlik.❤
Fordítás a Google Translate segítségével
VálaszTörlésGyönyörűen finom!
Nem találtam a Trappist sajtot, ezért helyettesítettem az osztrák Alp Blossom sajttal. Néhány órával a sütés előtt kevert vékonyra szeletelt zöldhagyma tetejét a tejfölbe. Ez a recept gyönyörűen hajtja végre és ízléses!
Ezeket egy magyar főzési kihívás részévé tette a magyarmarketing.com oldalon.
Translating via Google Translate
Beautifully delicious!
I could not locate Trappist cheese, so I substituted with Austrian Alp Blossom cheese. Mixed thinly sliced green onion tops in the sour cream a few hours prior to baking. This recipe executes beautifully and tastes wonderful!
Made these as part of a Hungarian cooking challenge through magyarmarketing.com.
Kedves Gabi!
VálaszTörlésMegsütöttem! Ugyanolyan lett, mint a fotóidon, és isteni finom. Köszönöm 😊
Teljesen véletlenül találtam a receptre...sütit általában a nagymamámtól örökölt könyvből sütök (az eredeti, ronggyá lapozgatott el lett téve emlékbe, de anyukámtól megkaptam ugyanazt). Sok sütit készítek és megdobbant a szívem, ahogy az eredeti receptről megláttam a képet...a betűk szedéséről megismertem...igen...Péter Jánosné Süteményeskönyv, 800 recept! A legjobb! ❤
VálaszTörlésImádom minden recepted!! Most ennek köszönhetem az őszi hangulatom:) meg az ősznek:D
VálaszTörlésGabikam! Mivel nagyon jo es konnyu a tesztaja most ujra sutottem mas toltelekkel. Ferjem imadja a makos, es a nutellat, erre kerult sor most.Magamnak lekvarral csinaltam meg, vegre kaptunk az europai boltban vegyes gyumolcslekvart tombben.Azzal toltottem meg, mert a tobbi lekvar itt nagyon folyos, bar a citrom az nem.Majd legkozelebb.Koszonom a receptet.
VálaszTörlésKedves Gabicsek, már több receptedet használtam, és mindegyik jól sikerült, hála neked a részletes, pontos leírásért, köszönöm, üdv.: eviko
VálaszTörlésNagyon finom lett. Egyszerű,könnyű recept!
VálaszTörlés