Pizza magyaros feltéttel

Imádom a pizzát, mert könnyen és egyszerűen elkészíthető, ráadásul annyira finom, hogy majdnem egy extra adagot is képes vagyok megenni belőle. Különböző feltéttel szoktam készíteni - most épp magyaros jellegű finomságokat "pakoltam" rá.
Nagytakarításba kezdtem... bár szeptember körül az egész ház festésre kerül, de nem árt, ha addig is rend van. :) A következő hetekben sok vendégünk lesz (nyáron jönnek-mennek a rokonok), aztán majd valamikor következik egy kis nyaralás is - egyszóval a nagytakarítást épp ebben a hőségben kell beiktatnom. Az ilyen takarításos napokon pedig nem szeretek sokat bíbelődni a sütés-főzéssel - ilyenkor a szokottnál is jobban előnyben részesítem a gyorsan elkészíthető ételeket.  




Hozzávalók a tésztához:
kb. 32 cm átmérőjű pizzaformához
25 dkg finomliszt átszitálva
1 dl olaj
1 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál só
 1 csipet kristálycukor

A feltéthez:
3-4 teáskanál sűrített paradicsom
só, őrölt bors ízlés szerint
15 dkg szeletelt kolbász
1 nagyobb fej lila hagyma
2 paradicsom
1 tv paprika
1-2 gerezd fokhagyma    
10 dkg reszelt sajt




Elkészítés:
1. A langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagasztjuk a tésztát. 15 percig kelesztjük letakarva.
2. Addig megmossuk/megtöröljük a paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát és felszeleteljük. A sűrített paradicsomban elkeverjük a fokhagymát.
3. A megkelt tésztagombócot a kezünkkel kör alakúra húzogatjuk, belenyomkodjuk a pizzaformába (vagy akár nyújtani is lehet kör alakúra, ha úgy könnyebb).  Lekenjük a sűrített paradicsommal, ráhelyezzük a kolbász szeleteket, a paradicsomot, paprikát, lila hagymát, ízlés szerint megszórjuk egy kis sóval, őrölt borssal, majd rászórjuk a reszelt sajtot is.
4. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)


   

Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Jaj de gyönyörű képek! A pizza mindig jó, mi is nagyon szeretjük. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a fotók, nem volt nehéz rábeszélni a gyerekeimet, hogy ma ez a pizza legyen az ebéd. :) (Éppen kel a tészta.)
    Gyakran sütök tőled, köszi a recepteket.
    Kata

    VálaszTörlés
  3. Hű de nagyon guszta! Én is szeretem kolbásszal sütni, annyira jó ízt ad neki :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban