Sajttal és aszalt szilvával göngyölt hús

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nagyon-nagyon szeretem a gyümölcs-hús párosítást! Ez a sajttal és aszalt szilvával göngyölt csirkemell különösen nagy kedvencem, nagyon jól harmonizálnak együtt az ízek, isteni finom és az elkészítése is pofonegyszerű. Ráadásul szépen lehet tálalni is - vasárnapi ebédre vagy egy ünnepi asztalra tökéletes. 




Hozzávalók:
1 kg csirke- vagy pulykamell
15 dkg aszalt szilva
20 dkg sajt
só, őrölt bors ízlés szerint

 a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

a sütéshez: zsír vagy olaj


A Pöttyös Otthon webáruház termékei megvásárolhatók az alábbi linkre kattintva: 




Elkészítés:
  1. A csirkemellből (vagy pulykamellből) szép nagy szeleteket vágunk, közepesen kiklopfoljuk (ne túl vastagra, de ne is hajszálvékonyra, mert akkor szétszakad felgöngyöléskor). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szeleteket, és mindegyik közepére teszünk egy csík sajtot és 2-3 szem aszalt szilvát. A keskenyebb részénél két oldalt felhajtjuk egy picit a töltelékre, majd a hosszabbik részénél felgöngyöljük/feltekerjük. (Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy szétnyílik-e panírozás közben, akkor fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzhetjük - de nem muszáj.) 
  2. A felgöngyölt húsokat megforgatjuk a lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába és bő forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Konyhai törlőpapírra szedjük, és párolt rizzsel vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk.


Jó étvágyat!
  

Megjegyzések

  1. Nagyon szépen tálaltad, és fincsi is lehetett! Ilyet még nem készítettem, csak olyat, amelyik szintén sajttal és aszalt szilvával volt töltve, de a sütőben sütve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, tényleg nagyon finom. Sütöttem már én is a sütőben panír nélkül, de most így óhajtotta a családom. :)

      Törlés
  2. Én is szeretem a gyümölcs-hús párosítást! Sütőben szoktam készíteni, de ki fogom próbálni panírozva is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így is - úgy is finom. :) Köszi, hogy benéztél Gerdi.

      Törlés
  3. Ez nagyon fincsi lehet! Egyszer gesztenyével és szilvával töltöttem én meg, de a család nem rajongott érte, pedig milyen finom volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a gesztenyés verzió is nagyon finom lehet, én nagyon szeretem ilyesmivel párosítani a húsokat.
      Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  4. Nálunk rendszeresen a karácsonyi menü egyik főszereplője ez a husi :) De általában anyukám készíti, az övét úgysem tudnám reprodukálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Karácsonykor mi is szoktuk készíteni - nem minden karácsonykor, de néha-néha benne van a karácsonyi menüben. Viszont én annyira szeretem, hogy év közben is elkészítem 1-2 alkalommal.
      Örülök, hogy benéztél hozzám.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban