Gyümölcskenyér/püspökkenyér tojásfehérjéből
A hagyományos püspökkenyeret kevésbé szeretem, de ha Ti azt részesítitek előnyben, a blogon ide kattintva megtaláljátok. Viszont ez a tojásfehérjéből készült változat nagyon nagy kedvencem! Szeretem, mert olyan jó könnyű, puha a tésztája, alig szükséges hozzá néhány dolog, és mert ettől egyszerűbben képtelenség ennyire finom püspökkenyeret készíteni. :) Süssétek meg Ti is az ünnepi időszakban - szeretni fogjátok, de a tojássárgáját ki ne dobjátok! Jó lesz más süteményhez...
A Ditsy Floral porcelán teás készlet megtalálható a webáruházban az alábbi linken:
Hozzávalók:
(30 x 11 cm-es püspökkenyér formához)
6 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva darabokra vágva
1 marék étcsokoládé darabokra vágva
10 dkg finomliszt
Az Anyukám süteményes könyvében lévő receptekben még soha nem csalódtam,
szeretem ezt a régi könyvet
15 dkg porcukor
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva darabokra vágva
1 marék étcsokoládé darabokra vágva
10 dkg finomliszt
Az Anyukám süteményes könyvében lévő receptekben még soha nem csalódtam,
szeretem ezt a régi könyvet
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot is és tovább verjük a habot.
2. A mazsolát, a darabos diót, aszalt szilvát, csokit összekeverjük a liszttel, majd ezt a "cuccot" beleforgatjuk a tojásfehérjés habba.
3. Kizsírozott, kilisztezett formába egyengetjük a tésztamasszát (picit odaütögetjük a formát az asztalhoz, hogy jól elterüljön benne a tészta), majd az előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet - végezzünk tűpróbát!)
4. Még forrón kiborítjuk a formából egy fadeszkára és hűlni hagyjuk. Majd porcukorral meghintjük a tetejét és szeletelve tálaljuk.
A könyvben felkiáltójellel szerepel, hogy "csak másnap szeleteljük fel!". Én megkóstoltam aznap is és másnap is - nekem mindenhogy finom volt. Nagyon! :)
Jó étvágyat!
Finom lehet, még nem sütöttem ilyet! Látszik rajta, hogy milyen könnyű, puha.
VálaszTörlésBoldog ünnepeket kívánok neked, és kedves családodnak!
Remek recept. Látszik a sütin a pihe-puhaság és ha még ilyen csodaszép csészéből kortyolgatja az ember a teát mellé, az biztosan maga a mennyország!
VálaszTörlésGabika, kívánok Nektek békés, nyugodt, varázslatos karácsonyt és sok finom süteményt az ünnepi asztalra!
Gabeszka! Kívánok Neked Áldott, Meghitt Karácsonyi Ünnepeket, sok finom ételeket és csodás süteményeket. Puszillak! Kriszti
VálaszTörlésTökéletesen időzítetted ezt a remek receptet - már 5 fehérje várakozik a mélyhűtőben :) !
VálaszTörlésKöszi a sok finom receptet és nagyon boldog Karácsonyt kívánok Neked és a családodnak !
Boldog karácsonyt!
VálaszTörlésDrága Gabi, békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)
VálaszTörlésÁldott, békés, boldog Karácsonyt!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, hogy benéztetek hozzám, olyan kedvesek vagytok.
VálaszTörlésNagyon finom volt! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésSzia! Mennyi ideig lehet tárolni ezt a sütit?
VálaszTörlésSzia!
TörlésNéhány napig biztos lehet tárolni, de konkrétan nem tudom. Én általában a Szenteste előtti napon megsütöm és 1-2 nap múlt elfogy még a sok sütemény mellett is, mert eléggé eteti magát a könnyed, pihe-puhasága miatt. :)