2014. augusztus 5., kedd

Raffaello golyó

Ha egy gyors, pofonegyszerűen elkészíthető vendégváró nassolni valót szeretnénk, akkor ezek a hófehér, csupa kókuszos golyócskák tökéletesen megfelelnek. Persze magunknak is nyugodtan elkészíthetjük, ha egy kis csemegére vágyunk olvasás vagy filmnézés közben. :) Én általában a kisfiam és férjem kívánságára szoktam készíteni - nagy kedvencük. 
Mivel itthon semmihez nem használok tejport - külön emiatt pedig nem szoktam vásárolni -, nálam a tejpor nélküli változat szokott készülni.




Hozzávalók:
kb. 45 darabhoz
 3 evőkanál finomliszt
 5 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
 1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
 10 dkg vaj
23-25 dkg kókuszreszelék

 kb. 45 szem mandula

+ a hempergetéshez 5 dkg kókuszreszelék




Elkészítés:
1. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és simára/csomómentesre keverjük. Majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. 
2. Beletesszük a vajat, addig kevergetjük, míg elolvad, majd hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy könnyen lehessen formázni (ne legyen lágy, de nagyon kemény se a massza). Hagyjuk hűlni kb. 20 percig.
3. Ezután golyókat formázunk belőle - mindegyik közepébe teszünk egy mandulaszemet - majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
4. Azonnal is fogyasztható, de akkor a legjobb, ha 1-2 órára a hűtőbe tesszük.


Csodás porcelán és kerámia termékek a webáruházban az alábbi linken:

www.pottyosotthon.hu 



...és jöjjön még néhány fotó :)






Jó étvágyat!

28 megjegyzés:

  1. Egy kis kerti piknikre én is beneveznék :)

    VálaszTörlés
  2. Épp a napokban nézegettem, hogy van egy Raffaeelo golyó fotóm a múltból, érdemes lenne közzétenni, hisz az olyan finom tud lenni. Csakhogy az tejporos. Ebben pedig nincs. Ezért is tetszik nagyon. Így nem kicsit olcsóbb:-) S nagyon finom lehet ez a változat is!
    A fotóid most is csábítóak- mint mindig!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó!! Kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  4. Én a tejporos változatot szoktam készíteni, de legközelebb megpróbálkozom ezzel a recepttel, mert azért nem olcsó a tejpor. Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, örülök, hogy tetszik ez a változat is. :)

      Törlés
  5. Nagyon szép és jó ez a recept, nekem a tejporos változat van meg! Csodás az a kis tányér pohárral!

    VálaszTörlés
  6. Én egy másik tejpor nélküli változatot szoktam készíteni, pont aznap csináltam mikor Te közzétetted ezt! :) A Te változatodat is ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  7. Szia vaj vagy margarin?

    VálaszTörlés
  8. Szia,van olyan ize mint a tejporos változatnak? Koszonom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Renáta!
      Szerintem hasonló az íze, de bevallom, nekem ez a házi verzió jobban ízlik. :) Próbáld ki Te is bátran...
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  9. Megcsináltam! Pont olyan lett mint az eredeti!
    Nagyon köszönöm a receptet!!!!!
    Bíborka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Bíborka. Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlik. :)
      Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  10. Sziasztok!
    Ma készitem el!
    1 kérdésem lenne kb hány db jön ki belöle?
    Azért kérdezem mert a családom imádja a raffaellot és lehet dupla adaggal kell elkészitenem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A "hozzávalók" felsorolásánál mindig megtalálod azt is, hogy az adott sütemény összetevőkből kb. hány darab lesz.
      Ebból a raffaelloból attól függően, hogy ki mekkorára gömbölyíti, kb. 45 db lesz.
      Jó étvágyat a családnak hozzá! :) Nagyon fog ízleni Nekik.
      Üdv.:
      Gabriella

      Törlés
    2. Elkészitettem!!
      Isteni finom!!
      Köszönöm Gabriella!!

      Törlés
  11. Szia!azt szeretném kérdezni,hogy szerinted hány napig áll el? A tejporos változatot szoktam készíteni,mindig karácsony előtt már napokkal,az ugye pár napig el van hűtő nélkül is.De most megfeledkeztem róla,hogy ez tejes verzió és már elkészítettem :( egyébként nagyon finom lett,köszönöm :) Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bea!
      Szerintem tárold hűtőben egy fedeles műanyag dobozban, úgy egész biztos, hogy eláll. Vagy hideg kamrában is jó tárolni.
      Szép Karácsonyt kívánok!

      Törlés
    2. Köszönöm!nagyon boldog Karácsonyt és új évet kívánok :)

      Törlés
  12. Sziaaa, a mandulat le kell hamozni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Lehámozva jobban mutat + nem érződik a héja, de én nem mindig szoktam lehámozni, mert sajnos nincs vele idő szöszmötölni.
      Szép Karácsonyt kívánok!

      Törlés
  13. Nagyon szepen koszonom a valaszt :)

    VálaszTörlés