2014. augusztus 7., csütörtök

Habos citromos álom - sütés nélkül

Kellemesen savanykás, könnyed, habos finomság, amely pillanatok alatt összeállítható, és garantáltan a család kedvencévé válik.




Hozzávalók:  
1 darab püspökkenyérformához
 470 g tejföl
 3 dl habtejszín
 2 csomag habfixáló
 25 dkg babapiskóta
 1 közepes citrom reszelt héja és felének a leve (bio vagy kezeletlen citrom)
 6 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
 2 csomag vaníliás cukor

A szalvétatartó és a pasztell színű apró virágmintás kézműves kerámia készlet megtalálható a webáruházban is:
www.pottyosotthon.hu
 



 
Elkészítés:
1. A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott/megtörölt citrom reszelt héjával + a citrom felének belecsavarjuk a levét. A tejszínt kemény habbá verjük a habifixálóval, kiveszünk belőle kb. fél dl-t a díszítéshez, melyet hűtőbe teszünk - a többi tejszínt pedig összekeverjük a tejfölös masszával. 
2. A formát kibéleljük fóliával úgy, hogy túl lógjon a fólia. A forma alját kirakjuk sorban babapiskótával, erre rákenjük egyenletesen a hab felét. Ismét babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére ismét babapiskótát teszünk és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba. Tetejét elsimítjuk és jól becsomagoljuk a fóliával.
3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett tejszínhabbal feldíszítjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk.




  



Jó étvágyat!

Forrás: Tűzről pattant receptek/Édes finomságok süteményeskönyv

11 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges és nagyon finom :) Ági barátnőm szokta ezt a sütit készíteni és mindig hatalmas sikere van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Janka. Nálunk is sikere volt. :)

      Törlés
  2. Ezt mi is nagyon szeretjük! <3 Próbáltad már naranccsal? - Úgy is isteni..... :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem próbáltam még naranccsal, de tervbe van véve. :)

      Törlés
  3. Imádom az ilyen habos citromos sütiket, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  4. Nem kell bele zselatin? "Megáll" a saját lábán?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Margó nem kell bele zselatin, szépen meg fog állni, csak hagyni kell a hűtőben, hogy jól meg tudjon dermedni. A tejföl jól meg tud dermedni + a tejszínhab is elég kemény lesz a habfixálótól.

      Törlés
  5. Már többedjére ISTENI! PM

    VálaszTörlés