Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Nagy kedvencünk ez a kifli, mert olyan könnyed, pihe-puha és foszlós, egyszerűen eteti magát. Többször is sütöttem már, szerepel a blogon is - most csak azért teszem fel újra, mert ezúttal kisebbekre (csinosabbakra :) formáztam, tojás helyett csak tejjel kentem le a tetejét, valamint megtöltöttem mogyorókrémmel. De nagyon finom meggy-, eper-, ribizlilekvárral is. Ha még nem sütöttétek meg és tetszik a recept, ajánlom, hogy készítsétek el, nagyon fog ízleni Nektek is - ezt garantálom! :)






Hozzávalók a tésztához:
24 db kis kiflihez
  40 dkg sima liszt
  0,7 dl langyos tej (70 ml)
  1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
  1 kisebb tojás
  csipet só
  4 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
5 dkg puha vaj (nem olvasztott!, csak szoba hőmérsékletű)
  2 dkg friss élesztő

+ 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  1-2 evőkanál tej

+ a tetejére a kenéshez 1 evőkanál tej






Elkészítés:
1. A tejben felfuttatom az élesztőt egy csipet cukorral, majd a többi hozzávalóval bedagasztom a tésztát (kivéve a 2 evőkanál kakaóport és a 2 evőkanál lisztet - ezekre később lesz szükség).  Elég lágy tésztát kapok - ha nem elég lágy, akkor teszek még hozzá 1-2 evőkanál tejet, vagy ha picit ragacsos, akkor 1-2 evőkanál lisztet - attól függően, hogy mi kívánkozik még a tésztába - lényeg, hogy lágy, de ne ragacsos tészta legyen! 30-40 percig kelesztem letakarva.
2. Amikor megkelt, átgyúrom és két egyenlő részre osztom - az egyikbe belegyúrom a két evőkanál kakaóport és 1-2 evőkanál tejet is gyúrok  hozzá, hogy megmaradjon a tészta ruganyossága (ne legyen kemény). Majd két-két gombócot gyúrok a kakaós és világos tésztából is, mert így könnyebb kinyújtani, ha kisebbek.
3. Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtok 1 világos és 1 kakaós tésztát, majd egymásra illesztem (alulra a kakaós tészta, felülre a világos), és 12 egyenlő háromszögekre vágom fel. A szélesebb részére lehet tölteléket tenni, majd feltekerem, és kiflikké formázom. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtom külön-külön kör alakra, egymásra helyezem (most lehet alulra a világos, felülre a kakaós), 12 háromszöget vágok, megtöltöm és feltekerem, kiflikké formázom.
4. Sütőpapíros tepsire teszem a kifliket és még kb. 15 percig hagyom kelni, majd lekenem a tetejét tejjel.
5. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)


 



Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

  1. Köszönöm hogy feltetted ezt a kifli receptet, mindenképpen megpróbálkozom vele,istenien néz ki!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisztina, nagyon örülök, hogy tetszik. Ízleni is fog... :)

      Törlés
  2. Csodásak! És a fázisfotóknak is örülök :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszönöm - örülök, hogy Neked is tetszik.

      Törlés
  3. Nagyon-nagyon fincsi lehet a mogyorókrémmel töltve, csoda guszták! :)

    VálaszTörlés
  4. Hirtelen az első hozzászólásnál néztem egy nagyot... Azt hittem én vagyok, de rájöttem, hogy nem írtam még ide neked... :o)) Nagyon guszták lettek. Nem próbáltad még a barna színű sütőpapírt? Nekem az jött be a legjobban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először én is azt hittem, hogy Te írtál - csodálkoztam is, mert általában nem ezzel a névvel szoktál. :) De aztán láttam, hogy nem Te vagy, csak hasonló a név. :)

      Képzeld! Úgy 2 éve a férjem vett olyan barna sütőpapírt, meg is jegyeztem, hogy az a legjobb - eddig még soha semmi nem ragadt rá, annyira tökéletes. Csak az a baj, hogy amikor készítek ilyen tepsis fotót a sütikről, akkor nem mutat valami jól az a barna papír - pedig tényleg azt szeretem a legjobban. Viszont van fehér sütőpapírból is egy nagyon jó fajta, az is ugyanolyan jó minőségű, mint a barna. (de ez most épp nem az, mert nem kaptam, így most másfajta van... hát, mit mondjak, 1-2 kiflit picit nehezebben tudtam levenni róla, de azért tűrhető ez a papír is)

      Törlés
  5. Gyönyörűek lettek! Egyik szebb mint a másik, és mogyorókrémmel csuda finom lehet :-)

    VálaszTörlés
  6. Eppen most azt csinalok! ;)

    VálaszTörlés
  7. jol nez ki es szerintem finom is ,kiprobalom ,,,!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Krisztina, örülök, hogy megsütöd.

      Törlés
  8. Csodásan néznek ki ! Nagyon finom lehet a mogyorókrémmel! Legközelebb ha jön a "csipet csapatom" haza meglepem őket ilyen finomsággal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva. Valóban nagyon jól passzol hozzá a mogyorókrém, szerintem a családodnak nagyon fog ízleni.

      Törlés
  9. Véletlenül néztem meg a receptet, de nem bánom. Már ki is jegyzeteltem, mert a férjem imádja a foszlós kiflit, és eddig még nem csináltam... Nagyon klasszul le van írva hogy kell elkészíteni, így nem is tűnik bonyolultnak! Főleg, hogy a képek is magukért beszélnek! Máskor már tudatosan fogom a receptjeidet keresni! KÖSZÖNÖM!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata!
      Örülök, hogy idetévedtél és megtetszett ez a kifli. Ha a férjed imádja a foszlós kiflit, akkor ezt tényleg meg kell sütnöd - majd meglátod, hogy odáig lesz érte. :)
      Gyere bármikor, nagyon szívesen látlak, örülök, hogy itt vagy.
      Kellemes nézelődést a blogon, és jó sütést!

      Törlés
  10. köszi,szupi lehet,ki is fogom próbálni!további szép napot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Tünde. Szép napot Neked is! :)

      Törlés
  11. Gyönyörű, olyan szívesen falatozgatnák egy-kettőt belőle :)

    VálaszTörlés
  12. en 80 dkg lisztett tettem , mert maskepp nagyon folyekony a teszta , de a vegeredmeny nagyon jo lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 80 dkg liszttel? Akkor valószínű, hogy véletlenül több folyadékot tettél bele, mint ami a receptben van írva, ezért kellett bele több liszt. De örülök, hogy a végeredmény így is nagyon jó lett. :)

      Törlés
  13. Nagyon szépek, formás kis kiflik! Talán játszhatnék még a világos-kakaós tésztával:-) Az meg külön tetszik, hogy hol a világos, hol a sötét tészta van felül.

    VálaszTörlés
  14. Nekem is nagyon folyós lett a tészta sokkal több lisztet raktam bel.A 0,7 dl tej nekem soknak tünik bele,azért lett folyós.Most kel meglátom mi lesz a végeredmény és megírom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta már elkészítették páran és mindenkinek nagyon jól sikerült így a receptben leírtak szerint.
      Kezdem azt hinni, hogy néhányan elnézitek a receptet és a 0,7 dl tej helyett 7 dl-t tesztek bele. Vigyázat a 0,7 dl tej nincs 1 dl sem!! Ha belegondoltok a 40 dkg liszthez egyáltalán nem sok a 0,7 dl tej, az 1 tojás, a 150 gramm joghurt és az 5 dkg szoba hőmérsékletű vaj - ennyi kell, hogy összeálljon a tészta.

      Törlés
  15. Szia Gabi!
    Ha esetleg nincs itthon joghurt,tejföl(12%os) is jó lehet?
    Köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Adél!
      Igen, készítheted tejföllel is. Annyi, hogy a joghurttól szerintem könnyebb/lazább a tészta - ezt eltekintve nyugodtan lehet helyettesíteni a joghurtot tejföllel.
      Jó sütést kívánok!

      Törlés
    2. Köszi a választ!
      A biztonság kedvéért inkább pár nappal később csinálom a kifliket és vettem hozzá joghurtot!
      Most az első kelesztésnél járunk,már a Lányaim is izgatottan várják a végeredményt!
      Köszi mégegyszer!
      Szép estét!

      Törlés
  16. nagyon finom ez a sutemeny, en is megsutottem mar tobszor is

    VálaszTörlés
  17. Most kel a tészta,nagyon kíváncsi vagyok,milyen lesz,Viszont kicsit variáltam.Nagyon drágán tudtam volna csak venni mogyorókrémet,ezért prémium csokipudingot főztem sűrűbbre,egy részét ezzel töltöm,a többit,dióval,lekvárral.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nagyon fog ízleni. ...és persze, lehet kreatívnak lenni a receptekkel kapcsolatban, finom töltelékekkel készíted.

      Törlés
  18. Nagyon finom lett,arányok pont jók ahogy le van írva,,semmi nem kellett bele pluszba...bár nekem kifolyt a mogyorókrém egy része de ez az én hibám illetve a mogyorókrémé:-). Remélem a kisfiamnak is ízleni fog

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlik, tetszik. Köszönöm, hogy megírtad.
      Biztos vagyok benne, hogy odalesz érte a kisfiad... :)

      Törlés
  19. Most lett kész. Isteni finom, pedig az én sütőm kissé makrancos. Kedvenc lett gyorsan!

    VálaszTörlés
  20. Töltelék nélkül is meglehet sütni a süteményt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nyugodtan lehet töltelék nélkül is készíteni, én néha úgyis szoktam. (csak ha szereted az édes dolgokat, akkor egy picit több cukrot tegyél a tésztájába, de persze ez ízlésfüggő)

      Törlés
  21. Szia Gabi!
    Instant élesztővel is elkészíthetem ezt a finomságot? Meg akarnám lepni a páromat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      (egy betű kivételével majdnem azonos a nevünk:)
      Én mindig friss élesztővel készítem, de szerintem nyugodtan elkészítheted porélesztővel is - abból 4-5 g-ot tegyél bele. Lehet, hogy a porélesztővel picit tovább tart a kelesztés.
      Jó sütést! Biztos fog ízleni a párodnak... :)

      Törlés
  22. Üdv Mindenkinek! :)
    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogyha nagyobb adagot készítek belőle, lehet e lefagyasztani egy részét? Ha igen, akkor lehet nyersen is vagy elő kell sütni?
    Abszolút kezdő vagyok a sütés/főzés témában.
    Köszönöm a segítséget előre is!
    Kunigunda

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kinga!
      A lefagyasztással kapcsolatban sajnos nem tudok Neked tanácsot adni, mert nem szoktam lefagyasztani a sütiket, nincs erről tapasztalatom... Szívesen segítenék, ha tudnék.

      Törlés
  23. Most készült el! Isteni! Én narancs lekvárral és birsalmasajttal is elkészítettem. Mind nagyon finom. Köszönöm az ötletet! A lányomnak gluténmentesen készítettem, de nem kifliket formáztam belőle (mert az képtelenség), hanem muffin sütőbe muffin formákba. Közepében halmoztam a mogyoró kémet. Frissen ez is finom.
    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, jól hangzik így is, biztos jól néz ki muffinformában is. Nagyon örülök, hogy ízlett. Köszönöm a megjegyzést.
      További jó sütést-főzést kívánok!
      Gabriella

      Törlés
  24. Megsutottem es isteni fincsi lett....

    VálaszTörlés
  25. Már kétszer is megsütöttem. Hátborzongatóan finom... Nekünk egy-egy kocka csokival a belsejében vált be leginkább. Egyedül az volt a baj, hogy a második sütésnél a 48 db-ból, sajnos csak 1 maradt a locsolóknak. Szóval nem lehet belőle eleget sütni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Niki!
      De jó, hogy ennyire ízlik Nektek, örülök. :) Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  26. Ma megsütöttem és Isteni finom lett!!! Sima és nutellával töltött is készült, mindkettő sikert aratott!!! Köszönet a receptért! :)

    VálaszTörlés
  27. Isteni finom!!! Lekvárral és nutellával is nagyon jó! Már kétszer megsütöttem, de nem tudok belőle eleget készíteni, olyan gyorsan elfogy. :) Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Melinda, örülök, hogy ennyire ízlik. Én pedig köszönöm, hogy megírtad.
      További kellemes nézelődést kívánok Neked a blogon - hátha találsz még olyan finomságokat, melyek megtetszenek és ízlenek majd.
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
    2. Kedves Gabriella!
      Sokat nézelődök az oldalon, sok receptet ki is próbáltam már, és egyikben sem csalódtam. Nagyon szeretem ezt a blogot! Köszönöm, hogy értünk munkálkodsz, szerintem sokan hálásak vagyunk érte! További sok sikert kívánok Neked!
      Üdv.: Melinda

      Törlés
    3. Örömmel osztom meg Veletek a recepteket Melinda. :) Bár tényleg van vele munka: fotózni, feltenni a fotókat a gépre, megírni a recepteket pontosan és megbízhatóan... Az elmúlt hónapokban pedig sajnos nem volt elég időm és energiám sok új receptet feltenni, de bízom benne, hogy az idén kicsit több időm lesz rá, mert egyébként imádom ezt a blogot, szeretem vezetni, és nagy öröm számomra, amikor visszajelzitek a recepteknél, hogy elkészítettétek és hogy mennyire ízlik Nektek és családjaitoknak is. :)
      Köszönöm szépen a jókívánságokat!
      Üdv.:
      Gabriella

      Törlés
  28. Szia! A kiflik rásültek a sütőpapirra, nem tudtuk leszedni, ezért kénytelenek voltunk papirostul fogyasztani! Mi volt a probléma?
    Attól függetlenül finom volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Annamária!
      Mogyorókrémmel töltötted vagy esetleg lekvárral? Ha esetleg úgy sikerült felcsavarnod, hogy kifolyt belőle a töltelék, akkor lehet, hogy emiatt ragadt rá a papírra. Vagy az is előfordulhat, hogy nem túl jó minőségű sütőpapírt használsz - van ilyen tapasztalatom, mert sajnos 1-2 alkalommal én is rossz sütőpapírt vettem és minden sütemény ráragadt, alig tudtam lekaparni az aljáról. Azóta már csak szilikonos sütőpapírt használok és igyekszem mindig ugyanazt a márkát venni, ami bevált nekem... ezáltal soha 1 db süti sem ragad rá, nem kell vele küszködni.
      Ettől függetlenül örülök, hogy ízlett Neked is, mert nagy kedvencem ez a kifli, imádom a tésztáját, gyakran használom más kelt tésztáknál is.
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  29. Üdv!

    Nagyon jó recept, szeretném elkészíteni. A kérdésem az lenne, ha például több kiflit szeretnék, mint 24 darab, elég ha a fent leírt adagot duplázom? Úgy is jól lesz a tészta?
    Üdvözlettel, Renáta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Renáta!
      Elnézést, hogy csak most válaszolok, napokig nem voltam a blogon kivételesen, mert beteg voltam.
      Igen, duplázz a hozzávalók közül mindent, ha több kiflit szeretnél.
      Jó sütést kívánok,
      üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  30. Sziasztok! Tegnap már írtam ide bejegyzést, de most látom, hogy nincs sehol... :(
    Tegnap délben elkészítettem. Lévén, hogy nincs kenyérsütőgépem (nem is szeretnék), én kézzel dagasztok minden kelt tésztát. Begyúrtam már jó pár élesztős gyúrt és kevert tésztát, tehát nem én vok a béna. :)
    Nem is értem min csodálkozom, hisz 7 deci tej van benne, plusz a joghurt és a tojás, ellenben a száraz anyag tartalmával... 40 deka liszt? Nekem 105 deka liszt ment bele, úgy volt állagra tésztának nevezhető. 24 db marha nagy kifli lett belőle (3 fele osztottam a világos és a kakaós tésztát, 8-8 cikkre vágtam, ha kisebbbe-többe vágtam volna, akkor lett volna úgy 36 db kb.). Ettől eltekintve finom volt. :) Én tettem bele még vaníliás cukrot és citromhéj reszeléket is. Üdv: Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ági!
      Szerintem elnézted a receptben a tej mennyiségét, ugyanis nem kell bele 7 dl tej, csak 0,7 dl, azaz 70 ml!!! Ha így készíted, akkor egész biztos, hogy jól sikerül... és az is biztos, hogy ebben az esetben kb. 24 db kifli lesz belőle.
      Egyébként nagyon örülök, hogy ízlett.
      További kellemes időtöltést kívánok a blogon és jó sütést!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  31. Most kel a tészta ,köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  32. Kedves Gabriella!
    A tojás az fehérjével együtt kell a tésztába, vagy csak a sárgája?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebbe a tésztába a fehérjét is bele szoktam tenni, azaz az egész tojást.
      Jó sütést kívánok!

      Törlés
  33. Üdv mindenkinek!
    Valóban nagyon finom ez a kétszínű süti, már évek óta sütögetem ugyanezzel a recepttel. Annyi a különbség, hogy miután megsült, cukorszirupba mártjuk és még pár napig puha, finom marad a sütink. Gondoltam megosztom veletek is, ha esetleg kipróbálnátok. Amúgy csodálatos recepteket közölsz velünk Gabriella, csak gratulálni tudok és további sok sikert a munkádhoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marika és köszönöm az ötletet.

      Törlés
  34. Szia!Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom lett s hamar el is fogyott.
    Azt szeretném kérdezni hogy ami a fő oldalon található fonot kakaós kalács képe annak a receptjét hogy találom vagy mi a neve.Válaszod megtisztel s elörre is köszönöm.szép napot.Klári ☺☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Klára!
      Nagyon örülök, hogy ízlett a kifli. Köszönöm, hogy megírtad.
      A Cifra kalács receptjéhez az alábbi linket másold be a keresőbe és ott lesz a recept:
      http://gabicsek.blogspot.hu/2014/08/cifra-kalacs.html

      Nagyon finom, érdemes megsütni, majd meglátod.
      Jó sütögetést kívánok!

      Törlés
  35. Gabi!
    Ez a kifli valami fantasztikus!!!!!! :)
    Mondjuk sejtettem, hogy most sem fogok csalódni a receptedben. Legközelebb minimum dupla adagot kell süssek, mert még csak az illatát érezte a család, amikor már reklamálták, hogy kevés lesz :)
    Isteni finom és nagyon puha!
    Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  36. Isteni fini. Kislányom elsőre azt mondta:anya ne ilyet süss. Aztán együtt csináltuk a feltekeréstől alig várta, hogy kész legyen, és nagyondícsérte. 🙃 Köszönjük szépen areceptet, marad. 😂😘

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban