2013. március 16., szombat

Ínycsiklandozó csirke

Nézzétek milyen szép színe van! Az illata és az íze pedig mennyei! Most csináltam először, de biztos, hogy nem utoljára... sőt! Szerintem hamarosan terítéken lesz, mert a családomnak nagyon ízlett. Szó szerint tolongtunk érte az asztalnál - na azt látnotok kellett volna. :)) Ha Ti is szeretitek az édes-savanykás ízvilágú husikat, akkor mindenképp ki kell próbálnotok.
Elkészíteni is nagyon egyszerű, alig kell hozzá néhány dolog, és szűk 1 óra múlva ehető. A borkedvelők félédes szamorodnit kortyolgassanak utána... :) 




Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 8 dkg liszt
- 1 citrom
- 3 evőkanál méz (folyékony)
- csemege pirospaprika por (ízlés szerint, de azért ne legyen sok, nehogy keserű legyen a hús)
- só (ízlés szerint)
- 15 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem

+ 1 citrom a tetejére (díszítés)


 

1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a szelet.) Lisztbe mártom, majd egy serpenyőben felolvasztom a vajat és megsütöm a húsokat. 
2. Egy tálcára szedem, megszórom ízlés szerint sóval és pirospaprikával mindkét oldalát, majd beleteszem egy tepsibe sorba a hússzeleteket, leöntöm mindegyiket mézzel, és meglocsolom az 1 citrom levével. 
3. Szórok még rá pici vajdarabkákat ide-oda, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütöm (amíg szépen megpirul).
4. Párolt rizzsel tálalom, a hússzeletek tetejére 1 szelet citromot teszek, és az egészet megszórom az apróra vágott petrezselyemzölddel.




Jó étvágyat!

26 megjegyzés:

  1. Valóban ínycsiklandozó lett :)

    VálaszTörlés
  2. Viszem, nagyon szeretjük a csirkemellet, és ez egy nagyon finom újabb elkészítési módja lesz! :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg gyönyörű színe van! Ha legközelebb csirke lesz a menüben, kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld csak, nem fogsz csalódni. :)

      Törlés
  4. Ínycsiklandó, valóban! nekem most, így vacsora után is lecsúszna! :-))

    VálaszTörlés
  5. Nézem, nézem..., bár inkább kóstolnám! :)))

    VálaszTörlés
  6. Csodásan néz ki, biztosan finom lehetett. És már Neked is van ilyen szép tányérod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm María. Ó, a tányért már 1 éve vásároltam, sokszor használom, azóta is ez a kedvencem, mert tényleg olyan szép, mégis egyszerű.

      Törlés
  7. Igencsak találó a neve! Ínycsiklandó:-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen mutat a tányéron! Egy kisebb adaggal ki kell próbálnom, lássam a család hogy viszonyulna hozzá:-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ínycsiklandó! A tányérért még mindig fáj a szívem :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Rebarbara.
      Én is örülök, hogy annak idején még sikerült megvásárolnom ebből a tányérból az utolsó darabot... ;-)

      Törlés
  10. Irtó guszta lett Gabi! Nálunk mindenki szeretné! :)

    VálaszTörlés
  11. Szerintem is nagyon guszta! Látni, hogy nagyon finom lehetett! Pedig semmi különleges fűszert nem használtál és mégis!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszti - tényleg nagyon egyszerű... :)

      Törlés
  12. Szia Gabriella!

    Ma elkészítettem a csirkemellet. Hát mondhatom, nagyon finom lett. Még most hidegen is ettem belőle és annyira omlós és fincsi. Köszi az ötletet.
    Kati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kati!
      Örülök, hogy elkészítetted, és hogy ennyire ízlett. Öröm számomra, hogy ilyen megjegyzést kapok... Ez a csirkemell valóban olyan omlós és finom.
      Köszönöm szépen, hogy írtál. :)

      Törlés
  13. Kedves Gabi,elkeszitettem a csirkemelleket,mondhatom,hogy a kismenyem imadta,na meg mi is,tehat maskor is elfogom kesziteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Magdi!
      Örömmel olvasom, hogy elkészítetted és ízlett Nektek! Köszönöm szépen, hogy megírtad.
      Üdvözlettel:
      Gabi

      Törlés