Szuper jó pizzagolyó
Ez az a recept, amit tényleg mindenkinek ki kell próbálnia - már aki szereti a pizzás dolgokat! A töltelék annyira finom, a tésztája pihe-puha és könnyed - egyszerűen szuper jó ez a pizzagolyó! 😍
Amikor a férjem megkóstolta a "golyókat", annyira ízlett neki - megszólalni ugyan nem tudott, mert egyfolytában evett, de a hüvelykujjával mutatott felfelé, hogy ez finooom! Majd nagy nehezen meg is szólalt - amikor végre hagyott egy kis szünetet az evésben - és azt mondta, hogy: "szuper jó ez a pizzagolyó"! 😀
Hozzávalók a tésztához:
15 db golyóhoz
15 db golyóhoz
25 dkg kenyérliszt vagy finomliszt
2 dkg friss élesztő
kb. 1,9 dl langyos víz
1 kávéskanál kristálycukor
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
A pizzaszószhoz:
1 kis doboz sűrített paradicsom (70 g)
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pizza fűszerkeverék
1 kis fej lila hagyma
A töltelékhez:
kb. 7 dkg sonka vagy kolbász, szalámi ízlés szerint
kb. 7 dkg trappista sajt apró kockára vágva
+ a tetejére 1 kávéskanálnyi sűrített paradicsom pici olajjal összekeverve
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez az olajjal együtt és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, el lehet készíteni a szószt: a megmosott/megtisztított lila hagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a sűrített paradicsomba a pizza fűszerkeverékkel és olívaolajjal együtt.
- A töltelékhez a sonkát apróra kockákra vágjuk.
- Ha a tészta megkelt, 15 darabra osztjuk és kis gombócokat formázunk belőle, melyet kézzel kilapogatunk kör vagy ovális alakra és mindegyik közepére teszünk a pizzaszószból, a sonkából és a reszelt sajtból.
- Összenyomkodjuk a tésztát, gombócokat formázunk belőle, majd a kis golyókat sütőpapíros vagy pici olajjal kikent tepsibe tesszük úgy, hogy az a rész kerüljön alulra a tepsiben, ahol összenyomkodtuk a golyókat - így nem fog szétnyílni sütés közben. A golyók tetejét kicsit lekenjük az olajjal elkevert sűrített paradicsommal és szórhatunk rá pici pizza fűszer keveréket is.
- Kelesztjük a tepsiben még kb. 10 percet és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Hagyományos sütőben is süthető - a sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérő.)
- Amikor megsült, hagyjuk pár percig hűlni, aztán langyosan fogyaszthatjuk.
Munkafolyamatok
Gyakran készül nálunk hétvégén, mert Milán imádja
- ezen a képen is a pizzagolyótól maszatos a szája. 😊
Fotó: 2014. február
- ezen a képen is a pizzagolyótól maszatos a szája. 😊
Fotó: 2014. február
Jó étvágyat!
NAGYON jól néznek ki :) Ha már nem lennék rég az ezek után biztosan rendszeres olvasód lennék. Különösen kettévágva eszméletlenül guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Édeskonyha, kedves vagy! :)
TörlésTényleg szuper jók! Jó ötlet így "begolyózva"...:o)))
VálaszTörlésBegolyózott golyók... ez tényleg szuper! :-)) Köszi, hogy jöttél!
TörlésNagyon jól néz ki! Biztos, hogy én is ki fogom próbálni!!!!!!!
VálaszTörlésAha, szerintem próbáld ki, nem fogsz csalódni!
TörlésNagyon finom lehet! Guszta! Ötletes így becsomagólva !
VálaszTörlésKöszönöm kedves Éva, de az ötlet nem Tőlem származik, Én csak variáltam rajta egy kicsit és megsütöttem. Viszont tényleg nagyon finooom!! :)
TörlésGabi, én fogyózom:) De ha ide bejövök, akkor elkezd járni az agyam, hogyan diétásithatnám a dolgaidat,mivel fehér lisztet már nagyon régóta nem ettem. Erre is kitalálok valamit az biztos.:)
VálaszTörlésKedves Kovtama! Örülök, hogy benézel hozzám attól függetlenül is, hogy fogyózol, mert itt bizony nem fogyókúrás kajákat találsz... :) De szuper, hogy "átdiétásítod" magadnak a "dolgaimat", nagyon tetszik! Biztos, hogy a golyókra is kitalálsz valamit... Örülök, hogy jöttél! :) Jó kalkulálást! ;-))
TörlésNagyon jó az ötlet és nagyon guszták!
VálaszTörlésKöszönöm Mónika.
TörlésOh, még egy csoda! Így nekem is állandóan sütnöm kell! :-)) Gratula!
VálaszTörlésKöszönöm Gionetta, hogy benéztél hozzám. :))
TörlésNagyon jól néznek ki a pizzagolyók!
VálaszTörlésKöszi Kispiros.
TörlésDe jó, azt hiszem így is készítek "pizzát" legközelebb! A tefalos edényed is nagyon tetszik...:)
VálaszTörlésEz csúcs, pont most kel a tésztám, és aprítottam fel a szalámit, sonkát, hagymát, és vettem elő a kukoricát a pizzához, de most megyek utánad, és kipróbálom gombócosan! :))
VálaszTörlésOké Dina, gyere utánam!!! :-)))
TörlésHát ez tényleg szuper jó! Becsomagolt pizza:-)
VálaszTörlésBecsomagolt pizza... hmmm... ez is találó név, köszi Gerdi! :))
TörlésKedves Gabi!
VálaszTörlésSikerült ez a receptedet is magunkévá tenni a hétvégén. Ez is isteni volt!!! Köszönöm
Zs :-)
Kedves Zsófi! Tudod, mennyire örülök annak, hogy ízlett Nektek is?! Igaz, milyen fincsi? :) Köszönöm szépen, hogy megírtad, aranyos vagy! Gyere máskor is, hátha van még mindig olyasmi, amit szerettek... ;-)))
TörlésKöszönöm a receptet!! Isteni finom, pillanatok elfogyott.... :)
VálaszTörlésKedves Gabi!!! Köszönöm szépen ezt a szuper receptet!! Isteni finom lett, pillanatok alatt el is fogyott... :) :)
VálaszTörlésKedves Klára!
TörlésNagyon örülök, hogy ízlett, szívesen a receptet. Én pedig köszönöm szépen, hogy írtál. :)
Gyere máskor is!
Üdv.: Gabi
Annyit módosítottam rajta, hogy a reszelt sajtot csak akkor szórom a golyók tetejére, amikor megsültek. Igy melegen szépen ráokvad, de nem keményedik meg. A tepsis pizzát is igy készitem.
VálaszTörlésJó ötlet, köszönöm, hogy írtál.
TörlésSzia Kedves Gabi!
VálaszTörlésElkészítettem. :)
Ínycsiklandó lett. Köszönöm!!!
üdv: Mókanyu
Szia Mókanyu!
TörlésÖrülök, hogy ízlik Nektek is. Köszi, hogy írtál.
Üdv.
Szia Gabriella! Nekem nincs itthon olívaolajam, napraforgó-olajjal is jó lesz szerinted?
VálaszTörlésSzuper jó dolgok vannak itt egyébként, már nagyon sok mindent főztem-sütöttem innen. Az oldalad miatt lassan konyhatündér leszek :)
Üdv: Moncsi
Szia Moncsi!
TörlésKészítheted napraforgó olajjal is.
Örülök, hogy tetszenek a receptek, és hogy már több finomságot is elkészítettél. Kedveseket írsz, köszönöm szépen.
Jó sütést Neked!
Üdv.:
Gabriella
Kipróbáltam! Nagyon finomak lettek a golyók( bár nekem inkább zsömlère hasonlítottak). Köszönöm a jobbnál jobb recepteket! Üdv.Ági
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett Ági. Lehet kisebbeket is csinálni, akkor több darab lesz belőle, és inkább kis golyók lesznek. :)
TörlésSzia Gabi! Azt szeretném megkérdezni, hogy tepsi helyett vajon pitesütő formában is meg lehet próbálni? Köszönöm!
VálaszTörlésSzia Annamária! Igen, nyugodtan sütheted piteformában is, nagyon jól fog kinézni, nagyon szép lesz és ugyanolyan finom, mintha tepsiben sütnéd. Jó sütést! :)
TörlésSzia Gabriella! Ez a tészta vajon fagyasztható, mikor a tepsibe teszed, még sütés előtt. Arra gondolok, ha előre csinálom és jönnek vendégek, csak bedobom a sütőbe... Szerinted?
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Jól sikerült! Mondjuk még minden sikerült innen, egyik fő receptforrásom ez a blog. :)
VálaszTörlés