Forró csokoládé

Visszatért a tél! Na jó, igazából még el sem ment, de pár napra már megmutatta magát a tavasz. Viszont ahogy jött, úgy el is ment. Egyelőre. Reméljük hamarosan beköszönt hozzánk újra! De most ismét hideg van, a szél miatt kellemetlen hideg. Nálunk ugyan napok óta ragyogóan süt a nap, de mit sem ér, ha még mindig azt érzem, hogy fázom. :( Na, ilyenkor jól jön egy csésze forró csokoládé egy kellemes zenével... :)





Hozzávalók:
- kb. 50 g étcsokoládé (60-70 %-os)
- 3 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- vaníliás cukor és cukor ízlés szerint

+ a tetejére tejszínhab és kakaópor


Elkészítés:
1. A csokit vízgőz fölött felolvasztom. Amikor már folyékony, hozzáadok pici vaníliás cukrot és pici cukrot (Mi nem szeretünk semmit sem túl édesen - ezt sem).
2. Csomómentesre keverem.
3. Majd folyamatosan hozzáadom a forró tejet és a meleg tejszínt.
4. Csészébe öntöm - tejszínhabot nyomhatunk a tetejére és szórhatunk rá pici kakaóport.




Jó "szürcsölést"!

Megjegyzések

  1. Hmm, most igazán jól esne egy jó nagy pohárral ebből a finomságból...:)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm... biztos ez a verzió is nagyon finom! :) És a talp nélküli üvegpohár is klasszul néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Kopogok..nem ülök sokat,hamar felhörpintem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aleda, nem kell annyira sietned, ráérsz egy picit... :)

      Törlés
  4. Nálunk már szép idő van, igaz kicsit szeles, de ragyogóan süt a nap. Ennek ellenére jöhet a forró csoki :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A ragyogó napsütéssel az ország ezen részén sincs gond, csak hihiideg van! :-)

      Törlés
  5. Nálunk már tavaszodik, de egy ilyen finomságot én is meginnék:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú Erika, merre laksz? Ott kellene lennem nekem is. :) Remélem holnap már nálunk is tavaszodik (legalábbis "időjósolásban" ez hallható:). Viszont ismét nem fog sokáig tartani... De reméljük, hogy hamarosan végérvényesen itt marad a tavasz - legalábbis pár hónapra. :))

      Törlés
  6. Nagyon jól néz ki, én is elfogadnék egy pohárral! :)

    VálaszTörlés
  7. A tejszín habtejszín vagy főzőtejszín? :)

    VálaszTörlés
  8. S a főzőtejszínt felforralod, mielőtt hozzáöntöd a csokihoz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tejszínt nem szoktam felforralni, csak megmelegítem.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban