TÚRÓGOLYÓ ANANÁSSZAL TÖLTVE

Ma délelőtt telefonált az egyik unokatesóm, hogy délután eljönnének hozzánk látogatóba (a kis családjával. Szerencsére a tegnap este sütött pogácsából még időben félre tudtam tenni párat + szerettem volna még valami egyszerű süteményt is készíteni, ami pillanatok alatt kész van, hogy meg tudjam kínálni a vendégeimet.
A férjemtől kapott süteményes könyvemben találtam rá erre a kis desszertre. Nagyon megtetszett, gyorsan megvásároltam, ami még hiányzott hozzá, és már csináltam is. :) Finom és gyors vendégváró!
Nagy sikere volt, senki nem ismerte eddig. A gyerekeknek kifejezetten tetszett, pláne, hogy az asztalt is "kidekoráltam" egy picit. Mivel ma esik a hó (nálunk ugyan eső esik, de állítólag az ország nagy részén havazik), emiatt úgy gondoltam, hogy most még aktuális a havas házikó enyhén illatosított mécsessel. Egyébként is olyan nehezen tudok ezektől a hangulatos mécsesektől megszabadulni a téli hónapokban.







Hozzávalók:
 25 dkg túró
 15 dkg porcukor
 5 dkg vaj
 1 ananászkonzerv 
7 evőkanál ananászlé
darált keksz
 1 kis csomag kókuszreszelék








Elkészítés:
1. A túrót villával összetöröm, hozzáadom a porcukrot, a vajat, 3 dkg kókuszreszeléket, az ananászlét és annyi darált kekszet, hogy jól formázható legyen. 
2. A masszát összegyúrom és kb. 3 centis golyókat formázok belőle, a közepébe pedig egy-egy felkockázott ananászt teszek. 
3. Meghempergetem kókuszreszelékben. 
4. Tehetjük kis papírformákba is, vagy csak egyszerűen egy tányérra és úgy tálaljuk. 
Ananász helyett más gyümölcsöt is tehetünk a golyókba, abban az ananászlét is helyettesítsük a választott gyümölcs levével.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Na ezt jó, hogy leírtad, mert a fodrászom legalább háromszor elmondta szárítás közben már ezt a recit (csak meggyes verzióban) viszont sose tudtam megjegyezni :) puszik! B.csek

    VálaszTörlés
  2. Tényleg gyorsan össze lehet állítani, és nagyon finomak lehetnek:) A sajtos pogácsád is nagyon jó lett, tökéletes vendégvárás, egy kis édesség, egy kis sós nasi:)

    VálaszTörlés
  3. B.csek: Nagyon fincsi, próbáld ki > akár meggyes verzióban is - ha már a fodrászod annyiszor "elmesélte" szárítás közben. :-))

    Trollanyu: Köszönöm szépen, tényleg finomak, Te pedig kedves vagy, mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és hamar elkészíthető. Finom lehet !

    VálaszTörlés
  5. Gabi, örülök, hogy idetaláltam, nagyon guszta és finom sütiket készítesz! Ez a túrógolyó is jól hangzik, könnyed és finom! :)

    VálaszTörlés
  6. Éva: Köszönöm!

    Hankka: Köszönöm! Én pedig örülök, hogy megtaláltál, látogass meg máskor is! :)

    VálaszTörlés
  7. Én is szoktam készîteni ananâsszal isteni finom csak ajànlani tudom én is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban