Virslis lecsó

A lecsó nyár közepétől ősz elejéig nálunk alap étel, mivel ekkor van szezonja. Mindenki szereti és mindenki egy kicsit másképp csinálja, tehát a hagyományos lecsónak nagyon sok változata van. 

Nálam a tavaly nyári és idei szezonban a virslis verzió lett a kedvenc. Pedig azelőtt csak a lecsó alap verzióját voltam hajlandó megenni (hagyma, paprika, paradicsom, tojás, fűszerek). De most teljesen "rákattantam" a virsisre. 😋




Hozzávalók:

2-3 személyre

2 evőkanál olaj

3 közepes vöröshagyma

2 db tv paprika

1 db zöld kápia paprika

1 db piros kápia paprika

3-4 közepes paradicsom

só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

1 teáskanál méz

1 pár virsli (enyhén füstölttel a legfinomabb)


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y E I M

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:

  1. A serpenyőt közepes hőfokon felmelegítjük és teszünk bele olajat.
  2. A megtisztított, megmosott hagymákat kettévágjuk, felszeleteljük, majd a serpenyőben, az olajon elkezdjük kevergetve párolni. Öntünk rá 4 evőkanálnyi vizet, így pároljuk tovább, néha megkeverjük.  Ha elfőtt a víz, de még nem párolódott puhára a hagyma, löttyintünk még rá pici vizet, tovább főzzük. 
  3. A megmosott paprikákat felvágjuk kisebb, vékony szeletekre, hozzáadjuk a hagymához, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és öntünk rá jó fél dl vizet. Lefedve pároljuk kb. 10-15 percig, néha-néha megkeverjük.
  4. A megmosott paradicsomokat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a paprikához és a hagymához, beletesszük a mézet, majd lefedve pároljuk kb. 10 percig, amíg szétfő a paradicsom és megpuhul teljesen a paprika. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt virslit, mellyel még főzzük kevergetve 4-5 percig.
  5. Friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Tipp: Érdemes hozzáadni az 1 teáskanálnyi mézet, mert így a paradicsom savasságától nem lesz olyan erőteljesen savanyú. 


Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, finom lehet! Mi is szeretjük a lecsót, általában füstölt kolbásszal szoktam főzni. Van, amikor cukkinit is teszek bele, vagy tojást, sokféle változatot kipróbáltam már.
    Ahol írod a hozzávalókat, a paprikák után, hogy: 3-4 közepes paprika, oda nem véletlenül paradicsomot akartál írni? Ha nem, akkor bocsi.... 😀.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban