Pizzás kifli

Nagyon egyszerű teljes kiőrlésű tésztáról van szó. Tulajdonképpen pizza tészta, a kedvenc teljes kiőrlésű pizza tésztám a pihe-puha, laza állagával, amit a blogon megtaláltok (több receptnél is, mert imádom). Pizzakrémes kifli is szerepel már a blogomon, amit 8 éve osztottam meg, de ez most egy kicsit más. Valóban nagyon egyszerű - a tészta is (liszt, víz, élesztő, só, olaj), meg a töltelék is: ketchup + sajt páros, amit a kisfiaim imádnak és mi is, ezáltal nálunk tökéletes uzsonna vagy hétvégi nasi, amikor csak úgy kerülünk-fordulunk a lakásban, és 'elmajszolunk' egyet-egyet a hétvégi tennivalók közben. Sőt, kirándulásra is tökéletes. 

Pontosan 1 éve próbáltam ki először a ketchup és sajt párost pizzás péksütihez. Azelőtt soha nem használtam ketchupot pizzás sütihez, pizzához meg pláne. De hát kinek van mindig ideje hosszabb ideig rotyogtatni a paradicsomszószt pizza készítéskor...? Ami egyébként szintén nagyon finom, de csak akkor készítem, amikor több időm van rá. Bár tartósítani is lehetne nagyobb mennyiséget, de bevallom, azzal még nem próbálkoztam. Tehát ne idegenkedjetek a ketchup, sajt párostól ennél a kiflinél, mert tényleg nagyon-nagyon finom! Imádjuk!

 



Hozzávalók:
32 db kiflihez
2 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
kb. 1,9 dl langyos víz (190 ml)
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
 
A töltelékhez:
kb. 6-7 evőkanál ketchup
kb. 15-20 dkg reszelt trappista sajt
(vagy más félkemény sajt)
néhány csipet pizza fűszerkeverék
 
+ 1 kisebb felvert tojás


MÁR KÉT  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT! 

Megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
 


 

Elkészítés:

  1.  A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc).
  2. A liszteket átszitáljuk (a szitán fennmaradó rostokat hozzáöntjük az átszitált liszthez), elkeverjük benne a sót, az olajat, majd bedagasztjuk a felfuttatott élesztővel. Enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha esetleg nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici víz hozzáadásával korrigáljunk rajta. Letakarva duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
  3. A megkelt tésztát két gombóccá alakítjuk. Enyhén lisztes felületen kinyújtjuk az egyiket kör alakúra  3-4 mm vastagra. Egyenletesen megkenjük kb. 3 evőkanál ketchuppal, meghintjük pizza fűszerkeverékkel, majd a reszelt sajt felével. 16 egyforma cikkre vágjuk fel, majd egyenként felcsavarjuk. A másik tésztagombóccal is ugyanígy járunk el. A kis kifliket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd az előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 12-13 percig aranybarnára sütjük.


Munkafolyamatok képekben







Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nem 16-16 db lesz a két tésztagombócból?A képen úgy számoltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megcsináltam két reggel is, nagyon fini lett, köszi a receptet!

      Törlés
    2. Ja, megszórtam apróra vágott szalámival, hogy biztosan addiktív legyen, sajtot a tetejére tettem. Jó lett.😊

      Törlés
    3. Kedvencek közé tartozik, vajon medvehagymával hogyan lehetne? Köszi a választ

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban