2019. június 2., vasárnap

Epres-túrós brownie

A tésztája csupa csoki és nagyon finom puha, de mivel brownieról van szó, ne gondoljuk laza, könnyed tésztának. Az a jó, ha belül még ruganyos és kissé ragacsos. A tömény csokoládés, kakaós ízt tökéletesen ellensúlyozza a túró és az eper. A családommal jóízűen és nagyon hamar "eltüntettük", annyira ízlett mindenkinek! Ja és ha megnézitek a receptet, láthatjátok, hogy ez is egy pár perc alatt összeállítható süti, a többi pedig már a sütő dolga. Én imádom az ilyen gyors és egyszerű süteményeket!




Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
10 dkg étcsokoládé
3 tojás
10 dkg kristálycukor
5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg finomliszt (nálam a fele zabpehelyliszt)
1 evőkanál holland kakaópor

A túrós töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
2 csapott evőkanál zabpehely
1 tojás

+ pár szem eper


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken: 



Elkészítés:
  1. Az étcsokoládét darabokra tördelve egy tálkában felolvasztjuk vízgőz felett.
  2. A megmosott, megtisztított és megszárított epret hosszabb cikkekre vágjuk.
  3. A túrós töltelékhez valókat jól összekeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  5. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral (fehéredésig, míg a cukor elolvad), majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és az olvasztott étcsokit is - összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral és szódabikarbónával elvegyített lisztet és összekeverjük.   
  6. A tésztamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd egy evőkanállal ráhalmozzuk ide-oda a túrós tölteléket (kicsit simítsuk el). A cikkekre vágott epret szórjuk rá ide-oda.
  7. Az előmelegített 160 fokos, légkeveréses sütőben kb. 20-25 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, végezzünk tűpróbát! De ne süssük túl! Az a jó, ha a tészta belseje még kicsit ruganyos - az sem baj, ha kissé ragacsos, hiszen brownieról van szó.
  8. Szeletelve tálaljuk. (Még másnap is nagyon finom!)
       


A kertemből


A sütit hétfőn sütöttem vacsora utáni desszertnek, még akkor fel szerettem volna tenni a blogra, hogy próbáljátok ki minél hamarabb, mert annyira finom! De kicsit zsúfolt volt a hét. Péntek estétől pedig nem voltunk itthon, nemrég érkeztünk haza, és sikerült kis időt szánni végre a recept leírására is. 

Jó étvágyat!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése