Zabpehelylisztes palacsinta házi sárgabaracklekvárral (fehérliszt mentes)
Nagyon szeretem ezt a palacsinta tésztát, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A végeredmény egy puha palacsinta tészta, ami szerintem a fotókon is látszik. Ebbe a tésztába nem szoktam cukrot tenni, mert a töltelék úgyis elég édes, bármilyen töltelékkel töltjük.
Idén nyáron (2016.) kezdtem el először így sütni a palacsintát és annyira megszerettük, hogy utána egész nyári szünetben ezt sütöttem a kisfiamnak és magamnak, ha valamilyen gyors "édességre" vágytunk napközben. Tulajdonképpen többnyire azóta is zabpehelyliszttel készítem a palacsintát akkor, amikor csak ilyen egyszerű és gyors palacsintára vágyunk. Én házi sárgabaracklekvárral töltöm általában, mert a családom ezt a tölteléket szereti legjobban, de bármilyen más töltelékkel készíthető: túrós, kakaós, mogyorókrém stb.
Hozzávalók:
kb. 10-12 darabhoz
15 dkg zabpehelyliszt
3 tojás
3 dl tej
+ ízlés szerint sárgabaracklekvár
(vagy bármilyen más töltelék: túrós, kakaós...)
+ a sütéshez 2 teáskanálnyi olvasztott zsír (vagy olaj)
PÖTTYÖS ÉS MINTÁS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
10-40 % kedvezmény
2025. május 31-ig
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
Jó étvágyat!
- A tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapjunk.
- A palacsintasütőt felforrósítjuk, csepegtetünk bele 1-2 csepp zsírt vagy olajat és egy kis szedőkanállal elterítjük a tésztát benne - aranybarnára sütjük mindkét oldalát. (Mi a nagyon vékony tésztát szeretjük főként, ezért nekem 12 palacsinta szokott lenni ebből a mennyiségből.) A zsír vagy az olaj cseppeket nem muszáj minden egyes palacsinta sütésekor csepegtetni a palacsintasütőbe, elég minden 2. vagy 3. palacsinta előtt.
- Ha kisültek a palacsinták, ízlés szerint megtöltjük töltelékkel és feltekerjük vagy háromszög alakúra hajtjuk - kinek hogy tetszik.
Jó étvágyat!
Én a palacsinta tésztájába teszek olajat ,ezért csak ez első alá kell csepegtetni ,a többiből kisül ,nem ragad le .
VálaszTörlésKedves Gabriella ☺ !!
VálaszTörlésIsteni finom lett a palacsinta 😉
Recept elmentve 😀😍 !!
Nagyon csábítóak :-)
VálaszTörlésA kevesebb néha sokkal-sokkal több. Tetszenek a palacsintáid, hamarosan én is sütök. A zabpehely liszt tökéletesen beilleszthető a low carb étkezésbe.:D
VálaszTörlésIgen isteni finom de kevés só a tésztába és még egy vaniliás cukor vagy fahély igazán meg dobja az iz világát
VálaszTörlésAz én variációm: 15 dk teljes kiőrlésű liszt + 10 dk zabpehelyliszt, 2 tojás, kis olaj,só, cukor, tej,dúsított ásványvíz, sütés olaj nélkül.
VálaszTörlésEz a variáció olcsóbb és több, ami jó benne, az a kisült palacsinta tésztájának különleges lágysága a vékonysága mellett.
Lehet mandula tejjel is készíteni ??
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom, változtatast nem igenyel,nagyon nagyon finom!
VálaszTörlésSó nem kell bele, és pici édesítő?
VálaszTörlésÉn nem szoktam beletenni sem sót, sem édesítőt (cukrot) sem.
TörlésÉn megpróbáltam a recept szerint megcsinálni. Tettem alá pár csepp olajat, mégis leragadt
VálaszTörlésNem lehetett megfordítani. Ezért tettem a tésztába kb 5 dkg őrölt diót, egy kávéskanál őrölt fahéjat és egy kis olajat. Jól kikevertem és maffinformaba megsutöttem a sütőben
Egészen ehető lett.
A recept tokeletes!!!!
TörlésTobbszor keszitettem,,
Vlmit elrontottal,,,hogy nem sikerul,,,
Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet, ezután csak ezt készítem, nem is próbálkozom másikkal 🙂
VálaszTörlésÉn is elmentettem a receptet köszönet érte
VálaszTörlésSzuper !
VálaszTörlés