2016. augusztus 15., hétfő

Habos túrós alagút - sütés nélkül

Mostanában egyre jobban kedvelem a pillanatok alatt összeállítható sütés nélküli desszerteket és elég gyakran készítek ilyesmit. Ezt a habos túrós alagutat is csak ajánlani tudom... könnyű, hűsítő, nem túl édes. Annyira finom - azt vettem észre, hogy mindenki 2-3 szeletet kért egyszerre. :) Nagyon mutatós a kétfajta keksszel és gyümölccsel.






Hozzávalók:
1 őzgerincformához
25 dkg tehéntúró
1 kis doboz tejföl (150 g)
1 dl tej
5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
1 csomag expressz zselatin fix
18 db babapiskóta
2 db érett őszibarack vagy őszibarack befőtt
5 dkg kakaós keksz

kb. 1,5 dl tej a mártogatáshoz

+ a díszítéshez 2 dl habtejszín
2-3 dkg ét- vagy tejcsokoládé
1 őszibarack


A pöttyös kézműves kerámia megtalálható a webáruházban az alábbi linken:
pottyosotthon.hu 





Elkészítés:
1. A túrót, tejfölt, tejet krémes állagúra keverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. A babapiskótákat egy pillanatra belemártjuk egy tálkába kiöntött tejbe. A megmosott, meghámozott őszibarackokat cikkekre vágjuk és szűrőbe téve lecsöpögtetjük. (Ha befőttel készítjük, akkor lecsöpögtetjük.)
2. Az őzgerincformát kibéleljük fóliával és a közepére helyezünk végig 9 db babapiskótát (lásd a lenti képen).
3. Erre simítjuk a krém 1/3-át, majd tetszés szerint helyezzünk rá kakaós kekszet (tehetjük sorba a kekszeket vagy össze-vissza mindenhová). Majd ismét simítunk rajta el egy kis túrós krémet és beletesszük a barack cikkeket is. Befedjük a maradék krémmel, melynek tetejére tesszük a maradék 9 db babapiskótát. Becsomagoljuk a fóliával a formát és hűtőbe tesszük 1 éjszakára. 
4. Másnap a felvert tejszínhabbal és a cikkekre vágott/lecsöpögtetett őszibarackokkal feldíszítjük és ráreszeljük a csokoládét. 






Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

  1. EINE sehr gutes REZEPT
    und auch noch hübsch anzuschauen

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csábító, én is szeretném. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ,én megcsinálom okvetlen.remek receptjeid vannak,! köszi .Megoszthatom a családdal és az ismerőseimmel a receptet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsi örülök, hogy tetszik. Persze, nyugodtan megoszthatod a családodnak, ismerőseidnek.

      Törlés
  4. Gabi, ezt a receptet forhantba teszem, "ha gyorsan kell valami" alkalomra. :)
    Örömteli babavárást kívánok, kellemes nyárvégi-őszi hónapokat! :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gabriella. Most készítettem el 14 órakor. Ha a habot este fél 20-kor teszem rá, az baj? Várjam meg inkább a reggelt? :) Köszönöm a választ

    VálaszTörlés