2016. április 30., szombat

Bécsi kocka

Nagyon finom krémes sütemény! Nem fogjátok elhinni, de ezt a sütit a férjem készítette nekem Anyák napjára és persze egy kicsit segített neki a kisfiam is. Ügyesek, igaz? :) A férjem nagyon jól tud főzni, csoda finomakat készít és tulajdonképpen sütni is tud. Persze ez számára nagyon hobbi, tehát csak ritkán végzi ezeket a tevékenységeket... akkor, amikor kedve és hangulata van hozzá. Ez a sütemény is nagyon-nagyon jól sikerült, köszönöm szépen, imádlak Titeket!






Hozzávalók a sárga tésztához:
20x20 cm-es tepsihez - 16 darab kockához 
5 tojássárgája (nagy tojások)
5 dkg porcukor
15 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor ( 6 g)

A barna tésztához:
5 tojásfehérje
5 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
5 dkg reszelt étcsokoládé

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
15 dkg puha vaj
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve (bio)
+ a tetejére kókuszreszelék


A pöttyös kézműves kerámia több színben megtalálható a webáruházban az alábbi linken:




Elkészítés:
1. A sárga tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral (fehéredésig), majd lassanként hozzáadunk 8-10 evőkanál vizet, végül a sütőporral összekevert lisztet. (Annyi kanál vizet adjunk hozzá, hogy a tészta állaga olyan legyen, mint a piskótának - ne legyen túl sűrű.) A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük egyenként és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben  kb. 10-10 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
2. A barna tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a porcukrot és még így is verjük egy picit. Majd belevegyítjük a sütőporral összekevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokoládét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük. 
3. A krémhez a pudingport simára keverjük a cukorral és kevés tejjel. Hozzáöntjük a többi tejet is és felforraljuk - folytonos keverés mellett sűrű pudingot készítünk, majd teljesen kihűtjük! A vajat habosra keverjük, majd összevegyítjük a pudinggal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Kevés krémet félre teszünk a süti tetejére, a maradékot két egyenlő részre osztjuk.
4. Az egyik sárga lapra kenjük a krém egyik részét, erre jön a csokis (barna) tészta, majd elsimítjuk rajta a krém másik felét, erre jön a másik sárga tészta. A tetejére kenjük a félretett krémet és megszórjuk kókuszreszelékkel. 
5. Azonnal is szeletelhetjük, de várhatunk is vele kb. 1 órácskát, hogy picit dermedjen a krém - ezután már szépen lehet kockákra szeletelni. Ha 5 cm X 5 cm-es kockákra vágjuk, akkor ebből a mennyiségből 16 kockát kapunk.



 
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Mindig megcsodálom a szépséges fotóidat :D A süti már csak ráadás :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta süti! Akkor ezek szerint nálatok is ügyesek a férfiak :-) Szép és finom ajándékot kaptál!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, ügyesek a Fiúk! (IS :-) )
    A süti pedig nagyon guszta, kár hogy csak 16 kocka- így már biztosan mind elfogyott!!

    VálaszTörlés