A legomlósabb linzer
Azonnal omlós, kellemesen citromos aromájú, nagyon finom aprósütemény! Imádok a tésztájával dolgozni, mert olyan könnyen kezelhető.
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
6 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja és leve (bio vagy kezeletlen citrom)
lekvár
+ a tetejére porcukor
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát.
- Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, majd kiszaggatjuk a kiszúróformával (minden másodikat lyukasra/lyukassal szaggatjuk). A lemaradó tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd előmelegített légkeveréses 180 fokos sütőben 8 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, de világos maradjon a tészta! Nem baj, ha még puha, amikor kivesszük a sütőből, mire kihűl, megszilárdul és omlós lesz.)
- Mindegyik közepére teszünk ízlés szerint lekvárt, a lyukas süteményeket pedig meghintjük porcukorral, majd összeragasztjuk.
- Azonnal fogyasztható, nagyon finom omlós.
Tipp: Jól záródó dobozban napokig eláll és omlós marad, de ehhez nagy mennyiséget kell sütni, különben nagyon hamar elfogy.
Jó étvágyat!
Egyik kedvenc aprósüteményem a linzer! Gyönyörűek a teás készleteid :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vicuska. :)
TörlésÉn két hetente megsütöm az unokák Nagyon szeretik,,!
Törléssemmi sütőpor???
VálaszTörlésNem kell bele sütőpor.
TörlésNekem is nagy kedvencem a linzer! :)
VálaszTörlésSejtettem, hogy sokan szeretjük. :)
TörlésKöszönöm, hogy benéztél Vanilin.
MAN KANN nicht früh genug anfangen
VálaszTörlésmit dem KEKS backen,,,
deine schauen sehr lecker aus,,,,,
habe noch einen feinen ABEND
bis bald die BIRGIT
Ewiger klassiker..:)
TörlésEzt sütöm évek óta.,nagyon finom,
TörlésTegnap megsütöttem mindjárt dupla adagot és már elfogyott. Isteni volt!
VálaszTörlésDe klassz! Nagyon örülök Melinda. :) Köszönöm, hogy írtál.
TörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni, hogy ebből a hozzávaló-mennyiségből hány darab sütemény jön ki kb.?
Köszönöm szépen!
Szia!
TörlésAttól függ, hogy mekkora kiszúró formával szaggatod. Nekem kb. 40-45 db linzer szokott lenni, ha az 5 cm átmérőjű formával szaggatom.
Jó sütést!
Üdv.: Gabriella
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésÉn is megsütöttem a kisfiam segítségével a sütit. Finom lett, az egészet megtudtam volna enni egyszerre! Megszeretném kérdezni, hogy a vaj helyett lehet pl: Rama margarint használni?
Én jobban szeretem a vajat, szerintem finomabb ízű a linzer a vajjal, de természetesen lehet margarint is használni.
TörlésSzia. Sima tégelyes vaj kell a tesztájába? Imádjuk a linzert, holnap én is megsütöm ��
TörlésA vaj helyett lehet pl.: Rama margarint használni?
VálaszTörlésÉpp fentebb írtam, hogy én jobban szeretem a vajat, de természetesen lehet margarint is használni.
TörlésAz egyik kedvenc sütikém :) nagyon csábító
VálaszTörlésNagyon meglep, hogy nem kell bele sütőpor...és akkor is omlós lesz? az én receptem is nagyon hasonló, de sütőporos..
VálaszTörlésEbbe a tésztába nem kell sütőpor, mégis nagyon finom omlós lesz. Ez ilyen fajta tészta.
TörlésMa elsőnek készítettem linzert a te recepted alapjan. Ez valami isteni finom! Úgy érzem gyakran fogom elkészíteni.
VálaszTörlésNem kell pihentetni?
VálaszTörlésEzt a tésztát nem szoktam pihentetni.
TörlésNagyon jól néz ki, megsütöm karácsonyra. Köszönöm
VálaszTörlésNekem a linzer az egyik kedvenc sütim. Sok receptem van, azt hittem nem lehet már jobbat sütni, tévedtem. Mostantól ez a kedvenc linzer receptem.... ISTENI , fantasztikus!
VálaszTörlésNekem is ilyen szép, mikor kiszaggatom, DE amikor kisül nem szép a teteje egyenetlen, esztétikailag nem szép, mi lehet az oka? Igaz a porcukor mindent eltakar. A 180 fok nem sok neki?
VálaszTörlésKérdezném, hogy a linzert is csak szárítani kell? Tehát a tésztának még puhának kell lennie?
Szia Era!
TörlésA tésztába porcukrot vagy kristálycukrot teszel? Mert ha kristálycukorral készíted, akkor sütés után a szemcsék miatt szokott olyan lenni a teteje, mint ahogy írod. Jobb hozzá a porcukor...
Nem sok a 180 fok, mert csak 8 percig sütöm! Igen, mindenképp szép fehér maradjon a tészta, szinte csak szárítani kell! Még puha legyen a tészta, amikor kiveszed a sütőből, mert mire kihűl, kellően megszilárdul.
Jó sütést!
Sitty-sutty megcsináltam és nagyon finom!
VálaszTörlésSzia! A légkeverés mennyire nélkülözhetetlen? Hagyományos gázsütőm van.
VálaszTörlésBátran sütheted, nekem csak nemrèg van lègkeveresèm, előtte èvekig sima sütővel sütöttem. Bár gondolom már megsütötted.
TörlésHolnap megcsinálom, remélem olyan lesz mint a Tiéd! ...és köszönöm!!!
VálaszTörlésKedves Gabriella! A családban több ember is érzékeny a tejtermékekre. Milyen vajat ( vagy margarint kellene használnom?) ajánlanál ilyen esetben? Köszönöm szépen. Andrea
VálaszTörlésVènusz kocka, liga, rama tègla amiben lila szín is van a csomágoláson ès talán lactos free, abban nincs tej.
Törlés
VálaszTörlésKedves Gabriella :) Milyen vajat használsz? Nagyon szépen köszönöm :)
Változó, mert attól függ, hogy melyik boltban vásárolok éppen... Eddig még nem kísérleteztem ki, hogy melyik vaj vált be nekem a leginkább.
Törlés