2015. január 8., csütörtök

Joghurtban sült hús

Továbbra is kedvenceim közé tartoznak a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek, melyet csak úgy betolunk a sütőbe és szépen elvan magának. Majd alig egy óra múlva kivesszük, tálaljuk valamilyen körettel és máris élvezhetjük a finom ízeket. A rohanós hétköznapokon általában ilyesmiket készítek vacsorára. Salátával vagy párolt rizzsel mennyei. :)
Nagyon szeretem a joghurtban sült húsokat, mert olyan jó omlósak + néhány fűszerrel összekeverve igazán ízletesek is. Csirkemellel szoktam készíteni, de szerintem a pipi más részéből is nyugodtan lehet... 




Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
2 doboz natúr joghurt (2 x 150 g-os)
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1-2 csipetnyi kurkuma
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
só, őrölt bors ízlés szerint

 + a sütéshez 1-2 evőkanál olaj és kb. 5 dkg vaj


   

Elkészítés:
1. A megmosott, szárazra törölt mellfiléket enyhén kiklopfoljuk. 
2. A joghurtokat a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel összekeverjük egy tálban, majd a húsokat beleforgatjuk, és fóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. Másnap egy tűzálló tálban vagy tepsikben egyenletesen eloszlatunk egy kis olajat, majd a húsokat beletesszük sorban egymás mellé és a tetejére dobáljuk a kockákra vágott vajat.
4. Alufóliával lefedjük a tepsit és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (légkeveréses sütőben szoktam sütni, de lehet hagyományosan is).
5. Majd levesszük a tepsiről az alufóliát és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10 percre, hogy a  hús teteje enyhén megpirulhasson. Ne süssük túl a húst, mert akkor kiszárad - maradjon picit szaftos.
6. Salátával vagy párolt rizzsel tálaljuk.



Jó étvágyat!

15 megjegyzés:

  1. De guszta, és milyen gyors! A joghurttól valóban finom omlós lehet. Még nem hallottam ilyen módon elkészíteni, tarját viszont szoktam hasonlóan készíteni, csak tejföllel.
    Én salátával kérem, ha lehet választani :-) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin. Évek óta készítem ezt az ételt, bár eleinte serpenyőben sütöttem a tűzhelyen, de a joghurttól annyira csapkodott a hús, hogy minden csupa maszat volt a tűzhely körül. De pár éve rájöttem, hogy miért ne süthetném a sütőben? Sokkal egyszerűbb és utána nem kell takarítani a tűzhely tetejét... :)
      Egyébként a csirkecombot én is gyakran sütöm mustáros-tejfölös mártásban (ugyanígy a tepsiben). Fent is van a blogon ez a recept. Imádom azt is.

      Küldöm Neked salátával... ;)

      Törlés
  2. Nagyon gusztán tálaltad, szívesen elfogadnám ebédre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Okki. Én pedig örömmel megkínálnálak... :)

      Törlés
  3. Jól hangzik és tetszik, hogy ilyen hamar megvan! Guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Na ezt még talán én is el tudnám készíteni.

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem. Ez egy tuti recept :-) én barna rizst főztem hozzá, + a zöldségek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik/ízlik.
      Köszönöm a megjegyzést.

      Törlés
  6. Ma ez lesz az ebéd!

    VálaszTörlés
  7. A joghurt pácot rá kell önteni mind?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, beleteszem a húsokat a tepsibe és ráöntöm, egyenletesen szétkenem rajta a joghurtos pácot.

      Törlés
  8. Sertéskarajjal is működik és csirkecombal?

    VálaszTörlés