2014. június 9., hétfő

Gofri - a legfinomabb!

A gofri a nyár és a strandolás elmaradhatatlan finomsága. Legalábbis nekem mindig a gyerekkori strandolások jutnak eszembe erről a desszertről. Nehéz igazán finom gofri receptet találni, de ezt én nyugodt szívvel ajánlom Nektek, mert szerintem ez a legfinomabb! Kívül picit ropogós, belül könnyű és levegős a tésztája - egyszerűen imádom! Nálam ez a desszert is azok közé tartozik, amit ha elkezdek enni, nem bírom abbahagyni még akkor sem, amikor érzem, hogy már rég jól laktam. Magában is nagyon finom, de általában finom házi lekvárral szeretjük. Na jó, én néha mogyorókrémmel is szoktam enni és tejszínhabbal. :)




Hozzávalók: kb. 20 darabhoz a képen látható formában/méretben
- 40 dkg sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 csomag vanília cukor
- 12 dkg kristálycukor
- 5 dl tej
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen citrom)


A tálalásnál látható kézműves kerámiák megtalálhatók a linkre kattintva a webáruházban:



Elkészítés:
1. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
2. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, a csipet sóval, a cukrokkal, tejjel és a reszelt citrom héjjal. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjék keménnyé vert habját. 
3. Nem kell állnia a tésztának, már azonnal süthetjük is a gofri sütőnkben.
4. Lekvárral, gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel tálaljuk.


 

Jó étvágyat!
  

6 megjegyzés:

  1. Igazi strandolós hangulata van, nagyon jól néz ki!! :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj de szép képek, mi is nagyon szeretjük mindenfélével a tetején vagy anélkül :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett! A gofri bármikor jöhet! :)

    VálaszTörlés
  4. Kell hozzá olaj?? Ha igen mennyi??
    És meddig kell sütni a gofrikat??????????????

    VálaszTörlés