Kókuszos álom - sütés nélkül
Roppanós csokoládé között nagyon finom kókuszos töltelék, hmmm... eltudjátok képzelni?
A kókusz és a csokoládé mindig jó párosítás, emiatt sejtettem, hogy nagyon finom lesz, de hogy ennyire!! Azt a nevet is adhattam volna neki, hogy bounty csokoládé, mert teljesen olyan az íze és az állaga is. ...és mivel nagy rajongója vagyok a bounty-nak, emiatt nekem ez a finomság nagyon bejött - szerintem Ti is odalesztek érte!
Karácsonyra kissé túlvásároltam magam kókuszreszelékkel, melynek a felét sem használtam el, ezért kutattam valami kókuszos recept után. ...és milyen jól tettem, mert így rátaláltam erre a sütés nélküli finomságra. Lehet, hogy hozok még a közeljövőben néhány kókuszos "dolgot", amíg el nem fogy a raktárkészletemről a kókuszreszelék... :)
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál búzadara
- 12 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 2 teáskanál olaj
Elkészítés:
1. A tejet felfőzzük a cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, de ekkor már csak kb. 1 percig főzzük, kevergetjük. Nem kell teljesen megfőzni a darát, csak félig! Levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
2. Ha langyosra hűlt, akkor egy kb. 20x20 cm-es formát/tepsit kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a kókuszos masszát (belenyomkodjuk az ujjunkkal). Hagyjuk kihűlni.
3. 10 dkg csokoládét gőz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kihűlt kókuszos masszára simítjuk, majd betesszük a hűtőbe dermedni.
4. Dermedés után kivesszük a hűtőből, kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy a csokis rész alulra kerüljön - levesszük róla a fóliát. Majd a másik 10 dkg csokoládét is felolvasztjuk gőz felett, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kókuszos massza tetejére simítjuk. (Így alul és felül is csokoládé réteg lesz.) Ismét betesszük a hűtőbe dermedni, majd 1-2 óra után szeletelve kínáljuk. Úgy lehet szépen szeletelni, hogy a kést forró vízbe mártjuk, megtöröljük papírtörlővel és szeletelünk - ezt lehet többször ismételni.
A kókusz és a csokoládé mindig jó párosítás, emiatt sejtettem, hogy nagyon finom lesz, de hogy ennyire!! Azt a nevet is adhattam volna neki, hogy bounty csokoládé, mert teljesen olyan az íze és az állaga is. ...és mivel nagy rajongója vagyok a bounty-nak, emiatt nekem ez a finomság nagyon bejött - szerintem Ti is odalesztek érte!
Karácsonyra kissé túlvásároltam magam kókuszreszelékkel, melynek a felét sem használtam el, ezért kutattam valami kókuszos recept után. ...és milyen jól tettem, mert így rátaláltam erre a sütés nélküli finomságra. Lehet, hogy hozok még a közeljövőben néhány kókuszos "dolgot", amíg el nem fogy a raktárkészletemről a kókuszreszelék... :)
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál búzadara
- 12 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 2 teáskanál olaj
Elkészítés:
1. A tejet felfőzzük a cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, de ekkor már csak kb. 1 percig főzzük, kevergetjük. Nem kell teljesen megfőzni a darát, csak félig! Levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
2. Ha langyosra hűlt, akkor egy kb. 20x20 cm-es formát/tepsit kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a kókuszos masszát (belenyomkodjuk az ujjunkkal). Hagyjuk kihűlni.
3. 10 dkg csokoládét gőz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kihűlt kókuszos masszára simítjuk, majd betesszük a hűtőbe dermedni.
4. Dermedés után kivesszük a hűtőből, kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy a csokis rész alulra kerüljön - levesszük róla a fóliát. Majd a másik 10 dkg csokoládét is felolvasztjuk gőz felett, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kókuszos massza tetejére simítjuk. (Így alul és felül is csokoládé réteg lesz.) Ismét betesszük a hűtőbe dermedni, majd 1-2 óra után szeletelve kínáljuk. Úgy lehet szépen szeletelni, hogy a kést forró vízbe mártjuk, megtöröljük papírtörlővel és szeletelünk - ezt lehet többször ismételni.
Jó étvágyat!
Forrás: itt
Ez valóban nagyon finom lehet! Guszta! Szeretem a kókuszos süteményeket. Nekem is van egy bountys receptem, de jó régen csináltam.
VálaszTörlésNa ez igen!! Ez nagyon nekem való! :)
VálaszTörlésGabi!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet, nagyon jókor jött! Szeretem a receptjeidet! Isten tartsa meg a jó szokásodat, kívánok jó egészséget az egész családnak!
Ajjaj házi bounty! Muszáj lesz kipróbálnom. Fantasztikusan jól néz ki!
VálaszTörlésRégóta keresek olyan bounty receptet, ami hasonlít az eredeti csokira. Sokat kipróbáltam, egy se jött be! Remélem, ez lesz az igazi! Köszönöm :)
VálaszTörlésNagyokat nyeldekelve olvastam a receptet és azt hiszem most rohannom kell a konyhába, hisz minden van hozzá!!
VálaszTörlésMuszáj megcsinálnom, pedig nem vagyok nagy kókusz rajongó, de annyira szép!!!
VálaszTörlésViszem is a receptet, ha nem bánod?
Álmodva enném! :o))
VálaszTörlésIstenien néz ki, csoda finom lehet! :)
VálaszTörlésMivel lehetne a búzadarát helyettesíteni, hogy gluténmentesen is el lehessen készíteni?
VálaszTörlésPróbáld meg rizsdarával.
TörlésRizsdarával jó lesz :)
TörlésÉn mindig kukoricadarával helyettesítem a búzadarát, még tejbegrízként is nagyon finom, szintén lisztmentesen. Ildikó
TörlésEz nagyon finom lehet! És milyen szépen tudtad szeletelni , nagyon guszta lett :-)
VálaszTörlésNagyon tetszik ki fogom probálni. A kokusz kocka nekem is meg van,még más kokuszos sütik is szivesen megosztom én is a receptekt.
VálaszTörlésKöszönöm, örülnék neki. Erre a címre elküldheted: gabriellakonyhaja@gmail.hu
TörlésNagyon köszönöm a receptet, kicsit tovább is gondoltam tiramisu-irányban. Bár nem lett olyan szép, mint a Tiéd, nem bírtam kivárni, míg megszilárdul :-) http://elrontotta.blogspot.hu/
VálaszTörlésDupla mennyiséggel készítettem, kerek formában. Nagyon finom!!!!!! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésZabkorpa nem lenne jó búzadara helyett a gluténmentes sütihez?
VálaszTörlésHú, hát ehhez sajnos nem értek, nem tudok, mit írni neked... Pár sorral lentebb viszont valaki azt írta, hogy esetleg kukoricadarával lehet próbálkozni... én nem tudom.
TörlésZabkorpa sajnos nem gluténmentes!
TörlésDe szép szeletkék! Egyszer én is készítettem, a Nosalty-n találtam a receptjét, de kicsit lágy lett a töltelék. De nagyon-nagyon finom tud lenni!
VálaszTörlésÉn is ott találtam, meg is van jelölve a forrásom. De én picit alakítottam azon a recepten, így nekem tökéletesen finom lett, tiszta bounty csoki. :)
Törlés20 dkg kókusz és pont jó lesz a konzisztenciája.
TörlésElkészítettem,finom lett,igaz olyan szépen nem tudtam szeletelni,mint Te! Egy kicsit levet enged a töltelékem :(
VálaszTörlésVajon miért?Köszönöm a receptet! :)
További jó sütést kívánok! :))
Örülök, hogy ízlik. :) Szerintem egy icipicivel több búzadara kellett volna bele.
Törlésa zabkorpa totál máshogy 'viselkedik', próbáld inkább kukoricadarával, max. kicsit tovább kell főzni.
VálaszTörlésPróbáld inkább kukoricadarával.
VálaszTörlésKölessel is nagyon jó!!!
TörlésKukoricadara esetleg?
VálaszTörlésSzia ! megcsináltam a kókuszost, nagyon egyszerű.
VálaszTörlésVan egy kérésem ill. kérdésem : kitalálnál a cukorbetegeknek styviával készíthető sütiket is ? nagyon hálás lennék társaimmal együtt .
Köszi és minden jót kívánok
Milyen vastag kókusz réteg van! Azt hiszem tudnám szeretni :-) ezt a sütit!
VálaszTörlésklassz köszönöm:)
VálaszTörlésEn kiprobaltam nagyon finom!Koszonom
VálaszTörlésMegcsináltam,gyorsan kész lett és még gyorsabban elfogyott,bár én az aljára nem raktam csokit...így is istenkirály ez a recept!
VálaszTörlésNekem a csoki besűrűsödött és kenhetetlen lett. Mi lehet a baj?
VálaszTörlésÉrdemes jó minőségű csokival bevonni a süteményeket...
Törlés+ amikor már felforrt a víz, akkor zárd el a tűzhelyet, és a csoki a gőz felett olvadjon meg egy kis lábasban, ne a lobogó víz felett legyen a lábos, mert akkor is összecsomósodhat a csoki esetleg.
En is kedvet kaptam elkesziteni. Egyszeruen csodasan nez ki! Koszonom :)
VálaszTörlésJÚJ, DE SOKAN ÍRTATOK, NEM IS ÉRKEZEK MINDENKINEK VÁLASZOLNI. :)
VálaszTörlésKöszönöm, hogy ennyien írtatok. Örülök, hogy nagyon ízlik azoknak, akik már kipróbálták.
VálaszTörlésSzia! Ezt is muszáj volt elkészítenem :) Tényleg olyan, mint a Bounty csoki, csak krémesebb a töltelék, ezért nekünk jobban ízlik... vagyis ízlett, mert gyorsan elfogy. Szép estét!
Szia Moncsi!
TörlésNagyon örülök, hogy ennyire ízlik Nektek. Köszönöm szépen, hogy megírtad.
Szép hétvégét!
Szia Gabriella! köszönöm ezt a receptet is. Nagyszerű lett a süti, mindkettő a kókuszos mennyei, csak ott a fotok elszáltak, a maradékot gyorsan fotoztam és hozom Neked.
VálaszTörlés2. perecet nem tudtam formálni, igy rudacskák lettek. Mária
További kellemes szép estét kívánok!
https://plus.google.com/104162833360846451005/posts/Nh4kpjWUp9N
Kedves Mária!
TörlésÖrülök, hogy ízlettek ezek a sütik is. Köszönöm a megjegyzést.
További jó sütést kívánok!
Gabriella
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésNem vagyok valami nagy sütögető,de enni annál jobban szeretem a finom süteményeket:)
Most kipróbáltam a recepted,de nem volt itthon mérce,így egy kicsit hígabb lett a dolog,de egy kis banánnal dúsítottam,és tökéletes lett :)))
Azt hiszem, hogy ma én is megvalósítom az "álmomat" :)
VálaszTörléshttp://vicuska13.blogspot.com/2014/05/kokuszos-alom-ala-bounty.html
TörlésKöszönjük, Gabriella, nagyon finom volt, egy morzsa sem maradt!!!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted Vicuska, és ennyire ízlett. :)
TörlésKöszönöm, hogy megírtad.
Szia! Alufóliával, vagy folpackal szoktad kibélelni a tepsit?
VálaszTörlésSzia Viktor!
TörlésFolpackkal szoktam...
Szia!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Kétszer csináltam meg,tegnap és ma,mert a többiek kérlelték, hogy újra csináljam meg. Nagyon finom volt, azt hiszem ez lett a kedvenc süti! :)
Szia Lua!
TörlésNagyon örülök, hogy ennyire ízlik Nektek is. :) Köszönöm, hogy megírtad.
A vaj helyett jó a margarin is, vagy mindenképpen vajjal érdemes elkészíteni? :-)
VálaszTörlésÉn vajjal szoktam, de nyugodtan készítheted margarinnal is.
TörlésNagyon fincsi lett, én csak a tetejét vontam be csokival! Nem túl édes édesség, szerencsére! :)
VálaszTörlésSzia Angi!
TörlésÖrülök, hogy ízlik. :) Tényleg nem émelygős édesség - általában nem szoktam túl édesen készíteni az édességeket, mert semmit nem szeretünk túl édesen.
Köszönöm, hogy írtál.
Kedves Gabriella! Most készitettem el a kókuszos álom sütidet, nagyon nagyon finom lett. Holnap viszek a kollegőimnek kóstolót belőle. Köszönöm a finom receptet. Irén
VálaszTörlésIsteni finom!!! Totál mint a bounty! :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!
Szerintem is teljesen olyan, én is nagyon szeretem! ...és a kisfiamnak is ez a kedvence. :)
TörlésNagyon finom, de en kisebbekre vagtam, mert irto tomeny.
VálaszTörlésMiért nem kell a darát teljesen megfőzni ? Félkeményen, roppanósan kell hagyni ?
VálaszTörlésNem kell félkeményen hagyni, attól picit jobban kell megfőzni, de nem teljesen.
TörlésKöszönöm szépen a receptet.Nagyon finom és hamar elkészül!
VálaszTörlés