2013. február 2., szombat

Nutellás sült palacsinta - családom óriási kedvence! :)

Ha tudnátok, mennyire örülök, hogy elkészítettem ezt a palacsintát! :) Amennyiben Ti is palacsinta rajongók vagytok + még a mogyorókrémet is szeretitek, feltétlenül készítsétek el így! Nem akarok senkit rábeszélni, de ez valami fenomenális!!! Nálunk rögtön toplistás lett - már látom előre, hogy ezentúl mit fog követelni minden héten a család... :)) 
A palacsinta tésztája nagyon könnyed a benne lévő reszelt almától, melynek igen kellemes az aromája a citrom levétől. A töltelék mogyorókrém, és mindez "nyakon öntve" vaníliás tejszínes mártással - és persze megsütve. Ne ijedjetek meg az ízkavalkádtól, az összhatás tökéletes.
A recept egy nagyon régi Tina újságból származik > gyerekkoromban egy hatalmas doboz receptet gyűjtöttem össze (ebből is látszik, hogy már akkor is érdekelt a gasztronómia). :))




Hozzávalók: (4-6 palacsintához attól függően, hogy kinek mekkora a palacsintasütője)
- kb. 2,5 dl tej
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor

+ 2 nagy alma
- 3 evőkanál citromlé 

+ pici olaj a sütéshez

A töltelékhez:
- 4 evőkanál édes mogyorókrém (pl. Nutella)

Az öntethez:
- 4 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
  

Egy négy tagú családnak bőven elég ez a mennyiség egyszerre, 
mert laktató.


1. A tojásokat a sóval, cukorral és a liszttel simára keverem, majd folyamatosan felengedem a tejjel. A palacsintatésztát rövid ideig állni hagyom
2. A megmosott, meghámozott almát durvára reszelem és a citromlével meglocsolom, és a tésztába keverem.
3. Az olajat a palacsintasütőben adagonként felhevítem, és a tésztából - a serpenyő nagyságától függően - 4 vagy 6 vastagabb palacsintát sütök. Picit kihűtöm, majd a mogyorókrémmel egyenletesen megkenem és feltekerem. A palacsintákat egy lapos tűzálló tálba fektetem.
4. A tejszínt elkeverem a tojássárgájával és a vaníliás cukorral, majd a palacsintákra öntöm.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
5. A sütőből kivéve a palacsintákat kevés porcukorral meghintem, és almakockákkal megszórom.


Jó étvágyat!

26 megjegyzés:

  1. Csodásan néz ki. Nem csodálom hogy nagy kedvenc nálatok.

    VálaszTörlés
  2. Hasonlót készítettünk a héten túróval:-) De ez érdekesebb, almás palacsinta mogyorókrémmel töltve... ez is sorra fog kerülni. Csak jöjjön a Húgom palacsintát sütni, mert ugye ezúttal is Ő sütötte:-)
    A régi Tina magazinokból én is kitéptem a recepteket, megvannak most is. Meg a Tina Konyhákat is szeretem, van jó néhány belőlük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezekben a régi T. újságokban rengeteg klassz recept van, igaz? Örülök, hogy összegyűjtöttem és eltettem annak idején. :)

      Törlés
  3. Nagyon csábító,és nagyon finom,látom!!!

    VálaszTörlés
  4. Gabi, kár, hogy nem látod, de nyalogatom a monitort. Csodás!

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is kedvenc lenne! Ha megsütném. De majd csak később. Viszont nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  6. Nagymamás tett a palacsinta tésztába egy kis reszelt álmát, és tényleg olyan puha lett tőle. Nagyon ott van a recept, már az olvasásától is nagyokat nyelek. Irtó guszta, nem csodálom, hogy oda voltak érte... :o)

    VálaszTörlés
  7. TOPlistás recept, az biztos!!! Legutóbb nutellás-banános palacsintát ettem, de ez übereli! Köszi a receptet:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó! Különben szavaztam a blogodra!

    VálaszTörlés
  9. Nutellás palacsintát már sütöttem, almásat is, de még így vaníliasodóval összesütve nem, de nagyon jó ötlet, tényleg minden benne van amit csak szeretünk, imádom az ilyesmit egy jó kis leves után meg pláne:-)))))

    VálaszTörlés
  10. Gabi, ez tényleg nagyon fincsi lehet, viszem én is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  11. Csodás lett! Érdekes megoldás a tepsiben sütés, még nem hallottam róla, de nagyon tetszik :) Nagyon fincsi lehetett így "nyakon öntve" a sok finomsággal :)

    VálaszTörlés
  12. Irtó guszta palacsinta! Az alma csak jót tesz vele, hát még a csoki:-)

    VálaszTörlés
  13. Szuper guszta. Feltétlenül ki kell próbáljam, még akkor is ha utálok palacsintát sütni. Recept mentve, köszi szépen! :)

    VálaszTörlés
  14. Úristen, de jól néz ki! :) Éhes lettem...

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm szépen Mindenkinek, hogy benéztetek hozzám! :)
    Ezt a palacsintát pedig tényleg készítsétek el, a családomnak most tényleg ez lett a kedvence palacsinták terén, mert annyira finom, hogy azt el sem lehet mondani... :o))

    VálaszTörlés
  16. Ahogy már írtam fb-n, ez nyami kategória, de akkor még nem néztem a receptet... ezt sütni kell? Nálunk egy nutellás paller sem érne el a sütőig ;-) A kerámia táladban tálalva amúgy extrán gyönyörűséges. Puszik, Babicsek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig egyszer valahogy ki kellene bírnod addig, amíg nyakon öntöd tejszínes öntettel és megsütöd, hmmm... valami mennyei. Ha csak rágondolok is nagyokat nyelek és nyaldosom a szám szélét. :-)))
      Örülök, hogy tetszik a kerámia tálas fotóm Babicsek. Puszi Neked is!

      Törlés
  17. Nagyon jo recept,mi is elkeszitettük! Egyszerüen isteni... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlik, köszönöm a megjegyzést. :)

      Törlés
  18. NAgyon finom lett!Sokkal jobb mint a sima palacsinta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel olvasom, hogy ízlik. Az én családom is imádja. :)

      Törlés
  19. Kedves Gabi!
    Másnap fogyasztva is ugyan olyan ez a finomság? Gondolok itt arra, ha maradna belőle...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem másnap is finom. Bár - bevallom - ezt nem tudom tapasztalatból, mert nálunk mindig elfogy még aznap.

      Törlés