Pizza gazdagon
Van már egy pizza recept itt a blogon: Pizza Miami néven. De most másképp készítettem a tésztáját, nemcsak a feltét más. Sok variációm van pizza tészta terén > persze mindegyik finom, puha és rugalmas. A férjem nagyon "allergiás" a pizza tésztájára, Ő csakis a vékony, puha, könnyű tésztát szereti a feltét alatt, úgyhogy elé már csak a jól kikísérletezett példányt vagyis pizzát tehetem. :)
Nálunk közkedvelt a pizza, mert egy rohanós, vásárlós, takarítós szombati nap ebédjét le lehet tudni vele > ezen a szombaton is így történt. (Persze nem minden szombaton - azért a jóból is megárt a sok. :)
Hozzávalók a tésztához:
32 cm-es pizzaformához
75 ml langyos tej
75 ml langyos víz
25 dkg liszt
2-3 evőkanál olívaolaj
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
Hozzávalók a feltéthez:
(tulajdonképpen feltétként mindent tehetünk, amit otthon találunk a hűtőben, hiszen ezért pizza gazdagon, de Én most ezeket pakoltam rá)
1 paradicsom
1 paprika
15 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg paprikás szalámi
2 főtt tojás (kemény)
1 sűrített paradicsom (70 g-os)
1-2 olívaolaj
oregano (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. A 75 ml langyos tejbe teszek egy teáskanál cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztben elkeverem a további cukrot és sót, majd hozzáadom az élesztős "cuccot", a vizet és annyi olívaolajat, hogy egy rugalmas, könnyen gyúrható tésztát kapjak. Egy kicsit hagyom kelni a tésztát.
2. Addig felszeletelem a főtt tojást, megmosom és felkockázom a paradicsomot és paprikát.
3. Ha egy kicsit megkelt a tészta, akkor a pizzaformába nyomkodom/nyújtom, lekenem 1-2 csepp olívaolajjal, majd a sűrített paradicsommal. Megszórom oreganóval, ráteszem a szalámit, a szeletelt főtt tojást, a paradicsomot és paprikát, valamit a reszelt sajtot.
4. A sütőt előmelegítem maximum állásban (nálunk ez 240 fok) és a pizzát ezen a fokon légkeveréses sütőben kb. 8 percig sütöm. (a sütési idő csak tájékoztató jellegű)
Jó étvágyat!
Ez aztán fel van turbózva minden földi jóval, húúú, még a szavam is elakadt :) Enném :) Puszik, B.csek
VálaszTörlésÉn meg küldeném (ha a szomszédban laknál:)).
TörlésPuszi neked is B.csek Barátnőm!
Guszta nagyon!!! Mi is pizzát ettünk szombaton :)
VálaszTörlésAkkor a szombat pizzanap volt! :))
TörlésNagyon étvágygerjesztő látvány:) Úgylátszik tegnap pizzanap volt mindenhol:) Nálunk is az volt, egy új fajta. Ez a gazdag variáció is gyakori nálunk, vagyis mindent a pizzára, amit találunk a hűtőben:)
VálaszTörlésNa, tessék! Trollanyu is pont ezt írta, hogy a szombat pizzanap volt. :)) Köszönöm, hogy benéztél!
TörlésHű nagyon jól néznek ki! Mi is szeretjük, sok sok sajttal.:)
VálaszTörlésSok-sok sajttal Mi is! :)) Örülök, hogy meglátogattál. :)
TörlésNagyon szépen tálaltad,biztos finomak :))
VálaszTörlésKöszönöm Mónika, igen, nagyon fincsi volt. Csak kár, hogy olyan hamar el lehet tüntetni az asztalról... :))
TörlésImádjuk! Már régen sütöttem, azt hiszem muszáj lesz valamikor összedobnom egyet! :)) Nagyon étvágygerjesztő ennyi mindennel megpakolva! :))
VálaszTörlésKöszönöm Barbi, hogy benéztél, örülök! :)))
TörlésNagyon guszta, imádom a pizzát, és alig várom, hogy ismét készíthessek, már olyan régen volt nálunk is...:(
VálaszTörlésRemélem azóta már be van üzemeltetve a sütőd (mire Én ideértem a válasszal) és tudsz sütni > akár pizzát is. :)
TörlésNagyon jól néz ki a pizzád! Mi is nagyon szeretjük, de nálunk is már rég volt :)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin!
TörlésTényleg gazdag:-) Én viszonylag gyakran sütök pizzát, nagyon szeretjük, de még egy sincs a blogomon. Valahogy mindig elmarad... Nézz be hozzám, légy szíves, vár rád egy "meglepi" díj:-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi, kedves vagy! :)
TörlésHú, de jól néz ki ez a pizza! Ki fogom próbálni ezt a fajta tésztát!!!
VálaszTörlésKöszönöm Bors and Pepper! Örülök, hogy benéztél hozzám. :)
TörlésMilyen csábos pizzák, azok a megolvadt sajt tengerek....Hm, máris éhes lettem! Guszták nagyon!
VálaszTörlésKedves vagy Illéskrisz! :)
TörlésBocsánat, hogy most csak ehhez írok! Nagyon jól néznek ki, bármelyik pizzád megállja a helyét! :)
VálaszTörlésAranyos vagy, köszönöm szépen!! :)
TörlésSzia Gabi! Ma ez volt az ebéd, csak más volt a feltét. A tésztájára voltam kíváncsi, ami meg kell, hogy mondjam tökéletes lett. Betartottam a leírt arányokat. Fontos, hogy nem szabad túl sokáig futtatni az élesztőt és a túlkelesztésre is vigyázni kell. Max fél órát szabad keleszteni, ugye? Te meddig szoktad?
VálaszTörlésSzia! Öröm volt számomra olvasni, hogy ennyire ízlett a tésztája. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad.
TörlésAz élesztőt addig szoktam futtatni, amikor már látom, hogy szinte pezseg (ez tényleg nem olyan túl sok idő). A tészta kelesztését pedig jól írod, max. fél óráig kell keleszteni - én is kb. 25-30 percig szoktam.
Gyere máskor is hozzám nézelődni, hátha találsz még számodra megfelelő finomságokat! :))
Megint megsütöttem. :) Nagyon szuper, hogy negyed 12-kor kezdtem és délben kivettem a sütőből. Még jobb lett a tésztája! (pedig már múltkor is isteni volt) :)
VálaszTörlésKöszi, hogy Rádtaláltam! :)
Szép napot!
Ma kipróbáltam ezt a receptet, régóta nézem a blogod és természetesen követlek facebookon is. Ez volt az első pizzám, nagy sikert akaratott számomra és a barátom számára is! Nagyon szépen köszönöm a receptet és hogy ilyen részletesen, képekkel segitesz sok sütni vágyó embernek!
VálaszTörlésTovábbi szép napot! Emese :)
Szia!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra!
Eddig szinte mindìg olyan helyeket találtam ahol valahogy nem úgy sikerült az étel a recept szerint...
Már az itt talàlt kakaós csiga recept is nagy siker volt itthon mikor elkészìtettem.
Ma pedig pizza lesz ebédre.☺
Szia! Holnap lesz nálunk pizza nap és ezt a receptet szeretném kipróbálni. Azt szeretném kérdezni, hogy mikor a leírásoknál azt írod légkeveréses sütőben 240 fokon( pl ezt a pizzát), akkor csak a légkeverés funkciót használod? Több receptnél is olvastam Köszi a választ Zsuzsa
VálaszTörlésIgen, csak a légkeveréses funkciót használom.
Törlés