Cukkini krémleves

A nyár egyik sláger zöldsége vitathatatlanul a cukkini. Legalább is nálunk mindenképp, mivel elég sok terem a kertünkben. Mi ilyenkor a cukkinit is cukkinivel esszük. Bevallom, levest most főztem belőle először - és biztos elcsépelten hangzik -, de nem utoljára. Alig néhány hozzávalóból, gyorsan, egyszerűen, laktató, nagyon finom levest készíthetünk. Ehetjük lehűtve vagy melegen is, és tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal. 




Hozzávalók:

50 dkg cukkini (meghámozva)

4 dl húsleves alaplé

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

kb. fél dl olaj vagy más zsiradék

1,5 dl tejszín

1 sárgarépa

só ízlés szerint

őrölt fekete bors ízlés szerint

friss vagy szárított bazsalikom ízlés szerint (elhagyható)


A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

https://pottyosotthon.hu



Elkészítés:

  1. A megtisztított, megmosott hagymákat apróra vágjuk.
  2. A megmosott, vékonyan meghámozott cukkinit és sárgarépát kis kockákra vágjuk. 
  3. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat (zsiradékot), beletesszük a vöröshagymát és közepes lángon üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már üveges, csak akkor adjuk hozzá a fokhagymát - tovább pároljuk együtt egy picit. 
  4. Hozzáadjuk a cukkinit és a répát, majd felöntjük a húsleves alaplével - puhára főzzük a zöldségeket. Közben ízlés szerint fűszerezzük az apróra vágott bazsalikommal, sóval, borssal. 
  5. Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről a lábast, botmixerrel pürésítjük a levest. 
  6. Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt és összeforraljuk.
  7. Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban