Fahéjas gyümölcsös villámsüti

Vajas, kevert tészta, melyet a hozzávalók kimérésével együtt 8-10 perc alatt össze lehet keverni egy tálban, aztán irány a tepsi, rá néhány szelet gyümölcs, fahéjas barna cukor, majd 15-20 perc sütés. Tehát valóban villámsütinek nevezhető. A végeredmény egy nagyon finom, puha tésztájú, őszies ízvilágú, gyümölcsös sütemény.
villámgyors gyümölcsös kocka receptje alapján készítettem kis módosítással, illetve mivel vasárnap óta olyan őszi hangulatom van, ezért a tetejét a vajas-kristálycukor helyett, fahéjas barna cukorral szórtam meg






Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
 3 tojás
12 dkg kristálycukor (vagy nyírfacukor)
12 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
fél csomag sütőpor (6 g)
20 dkg finomliszt
fél dl tej

+ 50 dkg szilva és körte vegyesen
2 csapott teáskanál barna cukor (vagy kristálycukor)
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj


A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:


    

Elkészítés:
  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzáadjuk a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot) és az olvasztott (kihűtött!) vajat, melyekkel összekeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is - simára keverjük a tésztát. Végül fellazítjuk egy kicsit a fél dl tejjel.
  2. Sütőpapíros vagy kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük, megszórjuk a tetejét a megmosott/megszárított és cikkekre vágott gyümölcsökkel. A barna cukrot és fahéjat összekeverjük, rászórjuk a sütemény tetejére. 
  3. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!) Végezzünk tűpróbát! Ne süssük túl!
  4. Kis kockákra felvágva tálaljuk.

 Sütés előtt


Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

  1. Érdekes és finom, el is mentettem, megpróbáljuk! Köszönöm szépen!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó puha lett és isteni finom. Saját szilvából és körtéből. Szuper recept,szeretem a recepjeidet még egyikben sem csalódtam,pedig már nagyon sokat kipróbáltam. Köszönettel Rita

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban