Fahéjas gyümölcsös villámsüti
Vajas, kevert tészta, melyet a hozzávalók kimérésével együtt 8-10 perc alatt össze lehet keverni egy tálban, aztán irány a tepsi, rá néhány szelet gyümölcs, fahéjas barna cukor, majd 15-20 perc sütés. Tehát valóban villámsütinek nevezhető. A végeredmény egy nagyon finom, puha tésztájú, őszies ízvilágú, gyümölcsös sütemény.
A villámgyors gyümölcsös kocka receptje alapján készítettem kis módosítással, illetve mivel vasárnap óta olyan őszi hangulatom van, ezért a tetejét a vajas-kristálycukor helyett, fahéjas barna cukorral szórtam meg.
+ 50 dkg szilva és körte vegyesen
Elkészítés:
A villámgyors gyümölcsös kocka receptje alapján készítettem kis módosítással, illetve mivel vasárnap óta olyan őszi hangulatom van, ezért a tetejét a vajas-kristálycukor helyett, fahéjas barna cukorral szórtam meg.
Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
3 tojás
12 dkg kristálycukor (vagy nyírfacukor)
12 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
fél csomag sütőpor (6 g)
20 dkg finomliszt
fél dl tej
fél dl tej
+ 50 dkg szilva és körte vegyesen
2 csapott teáskanál barna cukor (vagy kristálycukor)
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzáadjuk a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot) és az olvasztott (kihűtött!) vajat, melyekkel összekeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is - simára keverjük a tésztát. Végül fellazítjuk egy kicsit a fél dl tejjel.
- Sütőpapíros vagy kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük, megszórjuk a tetejét a megmosott/megszárított és cikkekre vágott gyümölcsökkel. A barna cukrot és fahéjat összekeverjük, rászórjuk a sütemény tetejére.
- Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!) Végezzünk tűpróbát! Ne süssük túl!
- Kis kockákra felvágva tálaljuk.
Sütés előtt
Jó étvágyat!
Érdekes és finom, el is mentettem, megpróbáljuk! Köszönöm szépen!!
VálaszTörlésNagyon jó puha lett és isteni finom. Saját szilvából és körtéből. Szuper recept,szeretem a recepjeidet még egyikben sem csalódtam,pedig már nagyon sokat kipróbáltam. Köszönettel Rita
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlés