Túrós-barackos álom
Annyira egyszerű és annyira finom ez a kevert sütemény, mint egy álom! Bármilyen friss, idény gyümölccsel elkészíthető. Sőt, befőtt gyümölccsel is nagyon finom! Kedvenc lett a család körében! 😋
Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
4 közepes tojás
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor (6-8 g)
A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
kb. 2 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)
+ gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Sütés előtt...
Elkészítés:
- A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsöpögtetjük.)
- A lisztet elkeverjük a sütőporral.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük. Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett gyümölcsöket is.
- Előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!)
- Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk kis porcukorral a látvány kedvéért - nálam ez elmaradt, mert enélkül is finom édes volt a sütemény.
Jó étvágyat!
Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!
Szuper érdekes, egyszerű, szép és finom!! Mást nem is írok, csak megsütöm holnap hajnalban (aludni nem lehet úgy sem a melegtől, viszont a konyhai sütő még elviselhető olyankor)!! Köszönet Gabika!! További jó nyarat kívánok!! Évi
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedves vagy.
TörlésNagyon finomat sütöttél ! Látom azért a nagy takarítás mellett konyhatündér is vagy:-))
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva. :)
TörlésNagyon egyszerű és finomnak tűnik. Ki fogom próbálni, Köszönöm.
VálaszTörlésSzívesen - örülök, hogy megtetszett. Valóban nagyon finom és egyszerű sütemény.
TörlésMost készítem!
TörlésNagyobb tepsihez gondolom duplán kell mérni a hozzávalókat ?
VálaszTörlésIgen, nagyobb tepsihez dupla mennyiséget ajánlok, tehát minden hozzávalót duplázni kell.
TörlésÉn most csinálom. Remélem sikerül.🙂
VálaszTörlésFinom és egyszerű!Köszönöm a lehetőséget!
VálaszTörlésNem vagyok egy nagy sütő bajnok,de ez a süti még rajtam sem fogott ki!Nagyon köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos, és biztos, hogy finom is! Az lenne a kérdésem, hogy durumliszttel, és édesítővel is lehet csinálni? Köszönöm, ha válaszolsz!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, és biztos, hogy finom is! Durumliszttel és édesítővel is jó lehet?
VálaszTörlésÉpp sül... Kíváncsi vagyok!
VálaszTörlésErdelyben is nagyon kedveljük a receptjeidet koszi ügyes vagy
VálaszTörlésEgy kérdésem van: a sárgabarack héját le szoktad venni (pl. forró vízzel)? Vagy jó héjastul is?
VálaszTörlésValamikor leveszem, valamikor nem. Attól függ, mikor mennyi időm van...
TörlésMa meg sütöttem őszibarackot tettem bele, nagyon finom, köszi a receptet
VálaszTörlésKöszönöm a receptet Gabriella! A kollegáim számára sütöm. remélem sikerül!
VálaszTörlésKipróbáltuk sárgabarackkal, nagyon finom!! Köszönöm a receptet
VálaszTörlésNekem is lenne egy kérdésem, kezdő vagyok és érdekelne,hogy akkor itt egész tojásokkal kell akkor kikeverni vagy ez is egy piskóta alap amit szétkell választani?
VálaszTörlésmegsütöttem barackkal és szilvával is isteni finom!!
VálaszTörlésNagyon finom!!! Elkészítettem isteni finom.
VálaszTörlésSzia! Nekem nincs légkeveréses sütőm. Gáz sütőben süthető? Köszi a választ!
VálaszTörlésSzia!
TörlésIgen, sütheted nyugodtan hagyományos sütőben is, kb. 190 fokon. Tűpróbával ellenőrizd!
Jó sütést!
Többször sütöttem már. Mindig remekül sikerült. Imádjuk. Köszönöm a receptet. 😍
VálaszTörlésSzia!Ilyenkor befottbol vajon nem lesz túl nedves,mert most azvan! Köszi
VálaszTörlésSzia Enikő!
TörlésKészítheted nyugodtan befőttel, én is szoktam azzal ilyenkor télen. Előtte jól csepegtesd le a befőtt barackot.
Jó sütést! :)
Köszönöm a receptet!Valóban elronthatatlan és finom,mutatós süti.
VálaszTörlés