Expressz fahéjas-szilvás sütemény

A szilva szezonban érdemes megsütni ezt a villámgyorsan elkészíthető nagyon finom, vajas tésztájú, puha süteményt. Már sütés közben sem lehet ellenállni a fahéjas szilvás illatnak, ami belengi a konyhát. Gyors vendégvárónak vagy hétvégi süteménynek is tökéletes.




Hozzávalók:

kb. 35 cm x 20 cm-es tepsihez

18 dkg kristálycukor

15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj

5 darab nagy tojás

30 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor (12 g)

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

7-8 evőkanál tej

 

+

60 dkg megmosott, kimagozott szilva

4 evőkanál kristálycukor

1 csapott evőkanál őrölt fahéj


MÁR  K É T  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:

  1. A kettévágott szilvákat összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd egy szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni.
  2. Közben a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
  3. Beleszitáljuk a liszt és sütőpor keverékét, simára keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a tejet is, közben egynemű masszává keverjük.
  4. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojások keményre vert habját is, de ezzel már csak óvatosan keverjük össze, hogy a hab ne törjön össze.
  5. A masszát enyhén kivajazott és liszttel meghintett tepsibe kanalazzuk, elegyengetjük, ráhelyezzük sűrűn a lecsepegtetett szilvaszemeket, és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban