Expressz fahéjas-szilvás sütemény
A szilva szezonban érdemes megsütni ezt a villámgyorsan elkészíthető nagyon finom, vajas tésztájú, puha süteményt. Már sütés közben sem lehet ellenállni a fahéjas szilvás illatnak, ami belengi a konyhát. Gyors vendégvárónak vagy hétvégi süteménynek is tökéletes.
Hozzávalók:
kb. 35 cm x 20 cm-es tepsihez
18 dkg kristálycukor
15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
5 darab nagy tojás
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
7-8 evőkanál tej
+
60 dkg megmosott, kimagozott szilva
4 evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK
megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇
Pöttyös Otthon webáruház - https://pottyosotthon.hu
Elkészítés:
- A kettévágott szilvákat összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd egy szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni.
- Közben a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
- Beleszitáljuk a liszt és sütőpor keverékét, simára keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a tejet is, közben egynemű masszává keverjük.
- Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojások keményre vert habját is, de ezzel már csak óvatosan keverjük össze, hogy a hab ne törjön össze.
- A masszát enyhén kivajazott és liszttel meghintett tepsibe kanalazzuk, elegyengetjük, ráhelyezzük sűrűn a lecsepegtetett szilvaszemeket, és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Biztos finom
VálaszTörlésSütõm!
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésSzuper ez a recepted (IS)! Pedig figyelmetlenségem miatt az egész tojásokkal kevertem ki a cukrokat, tetézve még a tejet is teljesen kifelejtettem. Viszont 6 tojással csináltam, mert elég kicsik voltak. Mindennek ellenére 30 perc alatt gyönyörűen felemelkedett és átsült! Egyszóval úgy néz ki ez a recepted is az elronthatatlanok közé tartozik ! Köszönet érte.
Kedves Olga!
TörlésNagyon örülök, hogy elkészítetted és ennyire ízlik. :) Köszönöm, hogy megírtad, és nagyon szívesen a receptet.
További jó sütögetést kívánok!