A legfinomabb pizza alaptészta - habkönnyű, pihe-puha, hólyagos
Nagyon sok pizza található a weboldalamon, mindegyik tésztája finom, de nekem most ez az első számú kedvencem! Habkönnyű, pihe-puha, hólyagos tészta, melyből az ízlésünknek megfelelően, és az otthon található hozzávalókból a feltéthez, nagyon finom pizzát lehet varázsolni.
Süssetek Ti is otthon pizzát! Szerintem sokkal gyorsabban el lehet készíteni, mint megrendelni és házhoz szállíttatni.
Hozzávalók:
kb. 32-36 cm átmérőjű pizzához
25 dkg finomliszt
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
kb. 1,9 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál kristálycukor
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A langyos vízben simára keverjük a cukrot és a belemorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk (kb. 10 perc).
- Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és a felfuttatott élesztőt, bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy, enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk! Ne ragadjon nagyon, csak egy kicsit. Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk rajta.
- Letakarva kb. 20 percig kelesztjük.
- Kelesztés után egy kerek pizzasütő formába vagy egy pici olajjal kikent tepsibe egyengetjük a tésztát, és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel.
- Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütjük.
Tipp:
- Ha pihe-puha se nem vékony, se nem vastag tésztájú pizzát szeretnénk, akkor 1 db 32-36 cm átmérőjű kerek pizzát készítsünk ebből a tésztából.
- Ha viszont a nagyon vékony tésztájú, a szélén picit ropogós pizzát szeretnénk, akkor érdemes ebből a tésztamennyiségből 2 db kb. 32 cm átmérőjű pizzát készíteni.
- A finomliszt felét fehér tönkölybúza lisztre is cserélhetjük, így is pihe-puha, könnyed, laza tésztát kapunk. A lényeg, hogy összeállításkor/dagasztáskor a tészta állaga enyhén ragacsos, jó puha legyen!
Jó étvágyat!
Kedves Gabi! Ma kipróbáltam a pizza receptet és isteni lett!! Nagyon köszönöm,valóban puha és omlós a tészta. Mindenkinek csak ajánlani tudom,hogy készítse el. A legjobb pizza recept,amit eddig csináltam.
VálaszTörlésÜdv: Hanna
Kedves Hanna!
TörlésNagyon örülök, hogy kipróbáltad és ennyire ízlik. Köszönöm szépen, hogy megírtad.
Üdv.
Kedves Gabi meg csinálom holnap már Köszönöm a receptet isteni lesz
TörlésKarantén óta csak ezt sütöm, imádom és a család is, pihe puha isteni. Köszönöm 🙂
VálaszTörlésVégre találtam egy gyors,és finom pizza receptet!Nagyon köszönöm,a család kedvence lett.Minden héten megsütjük :))
VálaszTörlésKedves Gabi, ezt a pizzatésztát elektromos pizzasütőben, vagy faszenes grillen pizzakővel, esetleg sütőbe tett pizza vassal, vagy kerti pizzakemencében is el lehet készíteni pihepuhára? A választ köszönöm.
VálaszTörlésKedves Gabriella!! Most készítettem el a pihe-puha pizza receptet. Igazán hálás vagyok érte. Nagyon fincsi és naaaaagyon puha 😊. Köszönöm szépen neked, ezentúl csak a "Gabriella pizza"-t 👍 fogom készíteni.
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésMost készítettem el a pizzát és nagyon jól sikerült. Finom puha lett a tésztája. Köszönöm.
Ezentúl ezt a receptet fogom használni.
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésMost készítettem el a pizzát és nagyon jól sikerült. Finom puha lett a tésztája. Köszönöm.
Ezentúl ezt a receptet fogom használni.
Száraz élesztővel is jó ? Köszi
VálaszTörlésSzerintem igen, bár még nem próbáltam.
TörlésIgen,jo,epp elkeszitettem,fantorpikus lett,koszonom Gabriella
TörlésÉn most keszítettem elsőnek 25 dkg liszthez fél csomag porélesztő raktam.
TörlésNagyon finom lett a pizza.
Hány fokon kell sütni?
VálaszTörlésLégkeverés 200 fokon szoktam kb. 10 percig.
TörlésKöszönöm a receptet és nagyon finom lett mindjárt 2kg ból csináltam !
VálaszTörlésKedves Gabi, rengeteg pizza receptet kipróbáltam már, ma megsütöttem a tiedet, és eddig ez ízlett a családomnak és nekem a legjobban. Köszönjük, és ezentúl mindig ezt fogom megsütni :-)!
VálaszTörlésCesto na pizzu vyskušané je vynikajuce.Vdaka za recept,prajem velazdaru pri nových receptoch.
VálaszTörlésHát ez a recept valami csoda! Annyifélét próbáltam már, de Kész... Többet nem kísérletezek :). Ez a Tuti! Nagyon szépen köszönöm
VálaszTörlésSzia! Az lenne a kérdésem ha 1 kg lisztből szeretném elkészíteni akkor te milyen aranyban ajanlod a hozzavalokat? :) elore is koszi!
VálaszTörlésNagyon finom a tésztája. Koszi a jo receptet.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Életem első pizzája volt és egymás után 2 nap is elkészítettem, annyira finom volt. Mintha rendeltünk volna :) Párom is istenítette, pedig nem szokta ilyenre fecsérelni a szót :D
VálaszTörlésSoha nem sütöttem még ezidáig pizzát, de ezt már négyszer megcsináltam 2 hét alatt. 83 éves anyukám is imádja. Köszönöm!!!
VálaszTörlésKedves Gabi ! Isteni lett a pizza. Köszi a receptet. Soha nem csinàltam mèg,most gyúrtam le màsodszor.
VálaszTörlésKedves Gabi. Köszönöm a receptet,szívesen kipróbálnám. Azt szeretném kérdezni, hogy a képen látható pizza, mekkora méretben készült?
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésKipróbáltam, most sütöm éppen másodjára a csádomnak. Nagyon finom recept, bármelyik menő pizzériában megállná a helyét.. Másfajta pizzzareceptet nem fogok a jövőben kipróbálni.Köszönöm 🌷❤️😊
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésKipróbáltam, most sütöm éppen másodjára a csádomnak. Nagyon finom recept, bármelyik menő pizzériában megállná a helyét.. Másfajta pizzzareceptet nem fogok a jövőben kipróbálni.Köszönöm 🌷❤️😊
Ez maga a tokely😋😋🙂🙂🥰🥰
VálaszTörlésKedves Gabi, ha dupla lisztből szeretném csinálni, akkor mindent duplázzak? Köszi
VálaszTörlésKedves Gabi! Isteni a pizza recepted. Ezentúl csak ez szerint csinálom. Kis családomnak is nagyon ízlett. Köszönöm szépen ♥️🥰🍕
VálaszTörlésEz nagyon jó recept .Annyira jó a tésztája holnap ki próbálom kenyérnek meg zsömlének.
VálaszTörlésNagyon jól sikerült a pizza, e szerint a pizza recept szerint! Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon jók a receptek mindet ki fogom sütni.
VálaszTörlésKedves Gabriella! Mivel felènk ritka hogy ízlik a pizzèriai pizza, így nekem kellett megtalálnom a tökèletes alapreceptet. A tièd lett a tökèletes! 🙏Sima gázos sütőm van, de ebben is isteni finom! Köszönöm szépen ☺️
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésAmióta meg találtam a receptet csak ezt sütöm. Duppla mennyiseggel. Imádjuk.
Kedves Gabriella! Nagyon finom a recept, köszönöm. Könnyű, puha tésztája van, mindenkinek nagyon ízlett itthon. Biztosan újra el fogom majd készíteni.
VálaszTörlésKedves Gabriella, lehet a begyúrt tésztát valameddig pihentetni? Hűtőben esetleg 1-2 órát? köszönettel, Bettina
VálaszTörlésKedves Bettina!
TörlésSajnos ezzel kapcsolatban nem tudok tapasztalatot írni, mert még nem próbáltam.