A legfinomabb pizza alaptészta - habkönnyű, pihe-puha, hólyagos

Nagyon sok pizza található a weboldalamon, mindegyik tésztája finom, de nekem most ez az első számú kedvencem! Habkönnyű, pihe-puha, hólyagos tészta, melyből az ízlésünknek megfelelően, és az otthon található hozzávalókból a feltéthez, nagyon finom pizzát lehet varázsolni. 
Süssetek Ti is otthon pizzát! Szerintem sokkal gyorsabban el lehet készíteni, mint megrendelni és házhoz szállíttatni.  




Hozzávalók:
kb. 32-36 cm átmérőjű pizzához  
25 dkg finomliszt
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
kb. 1,9 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor


Elkészítés:
  1. A langyos vízben simára keverjük a cukrot és a belemorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk (kb. 10 perc).
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és a felfuttatott élesztőt, bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy, enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk! Ne ragadjon nagyon, csak egy kicsit. Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk rajta. 
  3. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük.
  4. Kelesztés után egy kerek pizzasütő formába vagy egy pici olajjal kikent tepsibe egyengetjük a tésztát, és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel. 
  5. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütjük.
Tipp: 
  1. Ha pihe-puha se nem vékony, se nem vastag tésztájú pizzát szeretnénk, akkor 1 db 32-36 cm átmérőjű kerek pizzát készítsünk ebből a tésztából. 
  2. Ha viszont a nagyon vékony tésztájú, a szélén picit ropogós pizzát szeretnénk, akkor érdemes ebből a tésztamennyiségből 2 db kb. 32 cm átmérőjű pizzát készíteni.
  3. A finomliszt felét fehér tönkölybúza lisztre is cserélhetjük, így is pihe-puha, könnyed, laza tésztát kapunk. A lényeg, hogy összeállításkor/dagasztáskor a tészta állaga enyhén ragacsos, jó puha legyen!

 
 
Jó étvágyat!  

Megjegyzések

  1. Kedves Gabi! Ma kipróbáltam a pizza receptet és isteni lett!! Nagyon köszönöm,valóban puha és omlós a tészta. Mindenkinek csak ajánlani tudom,hogy készítse el. A legjobb pizza recept,amit eddig csináltam.

    Üdv: Hanna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hanna!
      Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ennyire ízlik. Köszönöm szépen, hogy megírtad.
      Üdv.

      Törlés
    2. Kedves Gabi meg csinálom holnap már Köszönöm a receptet isteni lesz

      Törlés
  2. Karantén óta csak ezt sütöm, imádom és a család is, pihe puha isteni. Köszönöm 🙂

    VálaszTörlés
  3. Végre találtam egy gyors,és finom pizza receptet!Nagyon köszönöm,a család kedvence lett.Minden héten megsütjük :))

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gabi, ezt a pizzatésztát elektromos pizzasütőben, vagy faszenes grillen pizzakővel, esetleg sütőbe tett pizza vassal, vagy kerti pizzakemencében is el lehet készíteni pihepuhára? A választ köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gabriella!! Most készítettem el a pihe-puha pizza receptet. Igazán hálás vagyok érte. Nagyon fincsi és naaaaagyon puha 😊. Köszönöm szépen neked, ezentúl csak a "Gabriella pizza"-t 👍 fogom készíteni.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Gabriella!
    Most készítettem el a pizzát és nagyon jól sikerült. Finom puha lett a tésztája. Köszönöm.
    Ezentúl ezt a receptet fogom használni.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Gabriella!
    Most készítettem el a pizzát és nagyon jól sikerült. Finom puha lett a tésztája. Köszönöm.
    Ezentúl ezt a receptet fogom használni.

    VálaszTörlés
  8. Száraz élesztővel is jó ? Köszi

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a receptet és nagyon finom lett mindjárt 2kg ból csináltam !

    VálaszTörlés
  10. Kedves Gabi, rengeteg pizza receptet kipróbáltam már, ma megsütöttem a tiedet, és eddig ez ízlett a családomnak és nekem a legjobban. Köszönjük, és ezentúl mindig ezt fogom megsütni :-)!

    VálaszTörlés
  11. Cesto na pizzu vyskušané je vynikajuce.Vdaka za recept,prajem velazdaru pri nových receptoch.

    VálaszTörlés
  12. Hát ez a recept valami csoda! Annyifélét próbáltam már, de Kész... Többet nem kísérletezek :). Ez a Tuti! Nagyon szépen köszönöm

    VálaszTörlés
  13. Szia! Az lenne a kérdésem ha 1 kg lisztből szeretném elkészíteni akkor te milyen aranyban ajanlod a hozzavalokat? :) elore is koszi!

    VálaszTörlés
  14. Nagyon finom a tésztája. Koszi a jo receptet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban