Mézes ragacsos csirkeszárnyak
Egy gyors vacsora ötlet a hétköznapokra. Csak pár perces előkészületet igényel, aztán pácolódik fél órát (vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben), majd mehet is a sütőbe. A végeredmény egy kellemesen édes, fokhagymás, picit ragacsos, nagyon finom omlós hús. Friss saláta vagy sült burgonya illik hozzá, de én legjobban tojásos sült rizzsel szeretem.
Hozzávalók:
4 személyre
1 kg csirkeszárny
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt piros paprika (csemege vagy füstölt)
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
friss petrezselyem vagy lestyán a tálaláshoz
PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK
MÉLYEN A TAVALYI ÁR ALATT
megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇
Pöttyös Otthon webáruház - pottyosotthon.hu
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat megmossuk, papírtörlővel picit eltöröljük.
- Egy tálban összekeverjük a mézet, az olívaolajat, a szójaszószt, a megtisztított/megmosott zúzott fokhagymát, az őrölt paprikát, valamint ízesítjük sóval, őrölt borssal.
- A szárnyakat alaposan forgassuk bele a pácba, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, de akár egy egész éjszakára is hagyhatjuk a hűtőben pácolódni.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Tegyük a csirkeszárnyakat sütőpapíros tepsibe szépen egymás mellé, majd süssük kb. 25 percig. Ezután fordítsuk meg a szárnyakat, hogy a másik oldala is szépen megsüljön és megpiruljon - így süssük még legalább 20 percig.
- A megmosott petrezselyem vagy lestyán leveleket szórjuk a szárnyakra, így tálaljuk friss salátával vagy sült burgonyával. A tojásos sült rizs is illik hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése