Mézes ragacsos csirkeszárnyak

Egy gyors vacsora ötlet a hétköznapokra. Csak pár perces előkészületet igényel, aztán pácolódik fél órát (vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben), majd mehet is a sütőbe. A végeredmény egy kellemesen édes, fokhagymás, picit ragacsos, nagyon finom omlós hús. Friss saláta vagy sült burgonya illik hozzá, de én legjobban tojásos sült rizzsel szeretem.



Hozzávalók:

4 személyre

1 kg csirkeszárny

2 evőkanál méz

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál szójaszósz

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál őrölt piros paprika (csemege vagy füstölt)

só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

friss petrezselyem vagy lestyán a tálaláshoz


PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK

és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK

MÉLYEN A TAVALYI ÁR ALATT

megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇

Pöttyös Otthon webáruház - pottyosotthon.hu



Elkészítés:

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, papírtörlővel picit eltöröljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a mézet, az olívaolajat, a szójaszószt, a megtisztított/megmosott zúzott fokhagymát, az őrölt paprikát, valamint ízesítjük sóval, őrölt borssal.
  3. A szárnyakat alaposan forgassuk bele a pácba, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, de akár egy egész éjszakára is hagyhatjuk a hűtőben pácolódni.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  5. Tegyük a csirkeszárnyakat sütőpapíros tepsibe szépen egymás mellé, majd süssük kb. 25 percig. Ezután fordítsuk meg a szárnyakat, hogy a másik oldala is szépen megsüljön és megpiruljon - így süssük még legalább 20 percig.
  6. A megmosott petrezselyem vagy lestyán leveleket szórjuk a szárnyakra, így tálaljuk friss salátával vagy sült burgonyával. A tojásos sült rizs is illik hozzá. 
Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban