Cukkinis tócsni

 A tócsni az az étel, mellyel nem lehet szépségversenyt nyerni, de nagyon egyszerű, kiadós és nagyon finom! Bevallom, a csak burgonyás változatát kevésbé szeretem, nem is szoktam készíteni itthon, csak Anyukámnál szoktam enni néha-néha egyet tejföllel. Viszont a cukkinis változatát nagyon-nagyon szeretem, mert ez számomra kevésbé tömény, nem szívja meg magát annyira olajjal és a fűszerezés mellett is enyhén édeskés az íze. Nagyon finom! Főleg egy pici tejföllel...



Hozzávalók:

kb. 16-18 darabhoz

90 dkg cukkini (meghámozva)

2 nagy burgonya, kb. 40 dkg (meghámozva)

3 kisebb vagy 2 nagy cikk fokhagyma

kisebb csokor petrezselyemzöld

só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

2 kisebb tojás

kb. 2 evőkanál liszt (amennyit felvesz)

+ 0,5-1 dl olaj a sütéshez


PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK

és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLET

MÉLYEN A TAVALYI ÁR ALATT

megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇

Pöttyös Otthon webáruház - pottyosotthon.hu


Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A burgonyát megmossuk, szintén nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálba tesszük őket, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszenek. Majd jól kicsavarjuk őket.
  2. Miután kicsavartuk, hozzápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a két tojást és ízesítjük ízlés szerint sóval és őrölt borssal. Legvégül adjuk hozzá a lisztet, annyit, amennyit felvesz, hogy szépen összeálljon - ez 1 vagy 2 púpozott kanál lesz körülbelül.
  3. Bő fél dl olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd picit lentebb vesszük a lángot, hogy közepesen süljön és égjenek egyből a tócsnik. Majd egy-egy púpos evőkanálnyi halmokat teszünk a serpenyőbe, kanállal kicsit ellapogatjuk és oldalanként kb. 2-2 percig sütjük. De látni fogjuk, hogy amikor picit kezd barnulni a széle, akkor már óvatosan alányúlhatunk és megfordíthatjuk, hogy a másik oldala is süljön. Hogy tutira ne essenek szét fordítás közben, én két lapos fordítókanál segítségével szoktam megfordítani. Attól függ, mekkora serpenyőben sütjük, de én egyszerre 3 darabot szoktam sütni.
  4. Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban