Sóskaleves
Nagy kedvencem a sóska, és mivel most szezonja van (a szüleim kertjében több bokor is van), gyakran készítek belőle levest, ami így a nyár eleji kánikulában lehűtve annyira jól tud esni. Ráadásul az elkészítése - a levelek tisztítása, előkészítése után - csak pár perc. Olyan finom, hogy még azok is szívesen kanalazzák, akik eddig nem rajongtak a sóskáért! Értem ezalatt például a férjemet és a fiaimat, akik eddig nem ették a sóskát - jól megvoltak nélküle -, de én olyan jóízűen ettem ezt a levest, hogy mindannyian megkívánták tőlem. Megkóstolták és csodálkoztak, mennyire finom! Tehát most már nem csak magamnak készítem. 😊
Hozzávalók:
4 személyre
50 dkg sóska (frissen szedettből a legfinomabb)
20 ml olaj
3 dkg vaj
1 evőkanál finomliszt
6 dl tej
5 csapott evőkanál kristálycukor
4 csapott kávéskanál só
+ a tálaláshoz főtt tojás cikkek
PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
MÉLYEN A TAVALYI ÁR ALATT
megrendelhetők a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- Alaposan megmossuk a sóskaleveleket, majd minden levelet két oldalról letépkedünk a levélerekről.
- Késsel nagyjából felaprítjuk, nem kell apróra.
- Felforrósítjuk az olajat és vajat együtt, beletesszük a sóskát és nagy lángon addig kavargatjuk, míg elfő a leve.
- Liszttel meghintjük, tovább kavarjuk - csak kb. 1 percig, amíg elfő a liszt íze.
- Felöntjük a tejjel és 4 dl vizet adunk még hozzá, majd a sót és a cukrot is. Jól összeforraljuk.
- Levesbetétként tehetünk bele főtt tojás cikkeket.
Köszi, hogy eszembe juttattad a receptet. Én egyébként szárastul szoktam megpárolni a sóskát is, a spenótot is. Párolás után turmixolom, utána behabarom. Így gyorsabb is, kiadósabb is.
VálaszTörlés