Piskóta alaprecept
Ha valaki megtanul piskótát sütni, onnantól már egyenes út vezet a bonyolultabb sütemények elkészítéséhez is. Épp ezért mutatok egy könnyű, puha, levegős piskóta alapreceptet, melyet nagyon egyszerű elkészíteni, nem esik össze, és rengeteg süteményhez lehet használni.
Hozzávalók:
1 tojás közepes tojás
2 dkg kristálycukor
2 dkg finomliszt
2 g sütőpor
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M
és a minőségi PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
- A tepsit enyhén kivajazzuk/lisztezzük vagy sütőpapírt teszünk bele. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojást kettéválasztjuk. A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kezd habosodni, hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk (fehéredésig).
- A két habot óvatosan elkeverjük, majd rászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet és szépen beleforgatjuk. Vigyázzunk, ne törjük nagyon a habot, így könnyű piskótatésztát kapunk.
- A masszát a tepsibe egyengetjük és az előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon sütjük. Végezzünk tűpróbát!
- A megsült piskótát süteményrácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Attól függően hány darab tojással készítjük a piskótát, értelemszerűen felszorozzuk a többi hozzávalót.
Például 5 tojáshoz 10 dkg kristálycukrot, 10 dkg finomlisztet és 10 g sütőport használunk.
Jó sütést!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése