Piskóta alaprecept

Ha valaki megtanul piskótát sütni, onnantól már egyenes út vezet a bonyolultabb sütemények elkészítéséhez is. Épp ezért mutatok egy könnyű, puha, levegős piskóta alapreceptet, melyet  nagyon egyszerű elkészíteni, nem esik össze, és rengeteg süteményhez lehet használni. 



Hozzávalók:

1 tojás közepes tojás

2 dkg kristálycukor

2 dkg finomliszt

2 g sütőpor


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M

és a minőségi PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:

pottyosotthon.hu



Elkészítés:

  1. A tepsit enyhén kivajazzuk/lisztezzük vagy sütőpapírt teszünk bele. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojást kettéválasztjuk. A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kezd habosodni, hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk (fehéredésig). 
  3. A két habot óvatosan elkeverjük, majd rászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet és szépen beleforgatjuk. Vigyázzunk, ne törjük nagyon a habot, így könnyű piskótatésztát kapunk.
  4. A masszát a tepsibe egyengetjük és az előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  5. A megsült piskótát süteményrácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Attól függően hány darab tojással készítjük a piskótát, értelemszerűen felszorozzuk a többi hozzávalót. 
Például 5 tojáshoz 10 dkg kristálycukrot, 10 dkg finomlisztet és 10 g sütőport használunk. 

Jó sütést!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban