Fahéjas almakrémleves
Bő fél óra alatt elkészül ez a selymes krémleves, és olyan finom! A hideg téli napokon forrón szürcsölgetve kellemesen átmelegít zamatos ízével.
Készítése közben a fahéj és szegfűszeg belengi az egész konyhát, mely az adventi időszaknak nagyon jó hangulatot kölcsönöz.
Hozzávalók:
6 darab nagy édes alma (vagy 8 darab kisebb)
1 csipet só
2-3 db szegfűszeg
1 rúd egész fahéj vagy 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
7 dkg kristálycukor
2 liter víz
1,5 dl tejföl
2 dkg finomliszt
1-2 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A megmosott, meghámozott almákból eltávolítjuk a csutkát és kockákra vágjuk.
- Egy lábasban feltesszük főni a 2 liter vízzel az almát, beletesszük a sót, cukrot, szegfűszeget, az egész vagy őrölt fahéjat. Addig főzzük, amíg az alma szinte puha lesz. Ekkor "kihalásszuk" belőle a szegfűszeget és a fahéjat (ha nem őrölt fahéjat tettünk bele). Egy kis tálba kiveszünk egy szedőkanálnyi almát.
- A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük egy tálkában, teszünk hozzá egy szedőkanál forró levest, simára keverjük. Majd hozzáöntjük a leveshez, összekeverjük és összeforraljuk 1-2 perc alatt.
- Majd botmixerrel összeturmixoljuk. Beletesszük a félretett, megfőtt, kockázott almákat a levesbe és visszatesszük a tűzhelyre, forralunk rajta egyet, közben ízlés szerint teszünk bele 1-2 evőkanál citromlevet. Kóstoltjuk meg és aszerint tegyük bele a citrom levét.
- Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése