Fahéjas almakrémleves

Bő fél óra alatt elkészül ez a selymes krémleves, és olyan finom! A hideg téli napokon forrón szürcsölgetve kellemesen átmelegít zamatos ízével. 

Készítése közben a fahéj és szegfűszeg belengi az egész konyhát, mely az adventi időszaknak nagyon jó hangulatot kölcsönöz.




Hozzávalók:

6 darab nagy édes alma (vagy 8 darab kisebb)

1 csipet só

2-3 db szegfűszeg 

1 rúd egész fahéj vagy 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj

7 dkg kristálycukor

2 liter víz

1,5 dl tejföl

2 dkg finomliszt

1-2 evőkanál citromlé (ízlés szerint)


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:
  1. A megmosott, meghámozott almákból eltávolítjuk a csutkát és kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban feltesszük főni a 2 liter vízzel az almát, beletesszük a sót, cukrot, szegfűszeget, az egész vagy őrölt fahéjat. Addig főzzük, amíg az alma szinte puha lesz. Ekkor "kihalásszuk" belőle a szegfűszeget és a fahéjat (ha nem őrölt fahéjat tettünk bele). Egy kis tálba kiveszünk egy szedőkanálnyi almát.
  3. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük egy tálkában, teszünk hozzá egy szedőkanál forró levest, simára keverjük. Majd hozzáöntjük a leveshez, összekeverjük és összeforraljuk 1-2 perc alatt.
  4. Majd botmixerrel összeturmixoljuk. Beletesszük a félretett, megfőtt, kockázott almákat a levesbe és visszatesszük a tűzhelyre, forralunk rajta egyet, közben ízlés szerint teszünk bele 1-2 evőkanál citromlevet. Kóstoltjuk meg és aszerint tegyük bele a citrom levét. 
  5. Forrón tálaljuk.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban