NEKTARINOS (BARACKOS) GALETTE
Ezt az egyszerű, nagyon finom omlós tésztát bármilyen idény gyümölccsel elkészíthetjük. Én most nektarinnal készítettem, melyhez nagyon jól illik az idén főzött házi sárgabarack lekvár. Csodás zamatos ízvilággal rendelkezik ez a süti a kóstolás után. Beleszerettem!
Ajánlom, hogy valóban készítsétek el és próbáljátok ki a tésztáját, mert amilyen kis "jelentéktelennek" tűnik, annyira finom! A kisebbik fiam nem szereti a gyümölcsös süteményeket, de nagy meglepetésemre és örömömre ez a süti olyannyira kedvence lett, hogy azóta nem győzöm megsütni. 😍🙏
Hozzávalók:
2 darabhoz
22 dkg finomliszt
17 dkg vaj vagy margarin
1 púpos evőkanál kristálycukor
2-3 evőkanál hideg víz
2-3 nagyobb nektarin vagy őszibarack
MÁR K É T S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M IS MEGJELENT!
Megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tésztához a hideg vajat vagy margarint összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot és annyi vizet, hogy szépen összeálljon a tészta. Fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A megmosott, megtörölt nektarint felszeleteljük.
- A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket sütőpapíron kinyújtjuk kb. 22 cm átmérőjű kör alakúra, majd a sütőpapírral együtt átcsúsztatjuk a tepsire.
- Megkenjük a tésztát 2 evőkanál baracklekvárral úgy, hogy körben 2 cm-es sávot kihagyunk.
- A lekváros részre szépen rárakjuk a nektarin szeleteket, majd a kimaradt tészta szélét szépen ráhajtjuk körben és lekenjük tojássárgájával.
- A másik adag tésztával is ugyanígy járunk el.
- Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25 percig sütjük.
Munkafolyamatok
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése