Zabpehelylisztes sajtos falatok
Egyszerű, gyorsan elkészíthető keksz néhány hozzávalóból. Nagyon finom, omlós, laktató. 2-3 darabbal teljesen jól lehet lakni. Érdemes tízóraira, uzsonnára is csomagolni iskolába és munkahelyre. Aznap fogyasztva is szuper, de nekem másnap még jobban ízlett.
Tegnap a pici fiam (Zalán) kérte, hogy süssek Neki kekszet. Azt hittem, édes kekszet szeretne, de még épp időben hozzátette, hogy: "Sós legyen ám!". Úgyhogy gyorsan tettem egy kanyart a kamra és hűtőszekrény felé más hozzávalókért, így lett sajtos, sós keksz.
Mivel többen kértétek tegnap a receptet, gyorsan készítettem két fotót, és leírtam.
Mivel többen kértétek tegnap a receptet, gyorsan készítettem két fotót, és leírtam.
Hozzávalók:
kb. 25-30 darabhoz
28 dkg zabpehelyliszt
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
5 dkg reszelt Pannónia sajt (vagy más félkemény sajt)
3-4 evőkanál natúr joghurt
A mintás kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, sütőporral és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk benne a vajat és annyi joghurtot adunk hozzá, hogy egy jól kezelhető, kicsit puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.
- Henger alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és betesszük a mélyhűtőbe 10 percre.
- Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A mélyhűtőből kivett tésztát éles késsel kb. 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
- Az előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon kb. 13-15 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet! Maradjon világos, ne süssük túl! Ha az alja már szépen pirul, de a tetején a közepe még kicsit puha, akkor már vegyük ki a sütőből.
Jó étvágyat!
Kedves Gabrielle! 7-8 mm szeletekre vágom? A képen gömbölyű formákat látok. Ne haragudj, de most nem értem a receptet. Kérlek segíts ebben. Köszönöm! Anikó
VálaszTörlésKedves Anikó!
TörlésSzerintem érthetően írtam le a receptet, de semmi gond, előfordul, hogy néha valamit nem ért az ember, leírom ismét. Szóval az összegyúrt tésztát henger alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, betesszük a mélyhűtőbe 10 percre. Majd kivesszük, fóliát levesszük a tésztáról és késsel 7-8 mm vastagra szeleteljük. Így kapunk kerek formát... egy-egy szelet kerek lesz. Ezeket tepsire fektetjük és a leírt módon megsütjük.
Jó sütést, szép napot kívánok! :)
Köszi a receptet, finom és gyorsan elkészül!
VálaszTörlésBocsánat, joghurt helyett laktózmentes tejföllel jó lesz ha összegyúrom?
VálaszTörlésKöszönöm ha segít valaki!!! Üdvözlet!
Készítheted azzal is.
Törlés