Joghurtos sós kelt tészta alaprecept

Olyan habkönnyű, puha és nagyon finom ez a kelt tészta a joghurttól. ...és olyan gyönyörűen meg tud kelni, hogy az ember nem győz benne gyönyörködni! Érdemes elmenteni, megjegyezni, feljegyezni, mert garantálom, hogy kedvenc lesz! Tökéletes kelt tészta alap, számtalan módon fel lehet használni - akár kiflinek vagy pogácsának, és tölteni is lehet mindenfélével: kolbásszal, sonkával, virslivel, sajttal vagy amivel csak el tudjátok képzelni. 


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Hozzávalók:
2,5 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
1 teáskanál kristálycukor
70 dkg finomliszt
2 teáskanál só
2 dl natúr joghurt
1 tojás
1 dl olaj


Elkészítés:
  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és simára keverjük, majd felfuttatjuk: kb. 5-10 perc.
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elkeverjük benne a joghurtot, majd a tojást. 
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül bedagasztjuk a tésztát az olajjal. Jó lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk! (Pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk az állagán.) 
  4. Letakarva jó duplájára kelesztjük (kb. 40-50 perc). 
  5. Ezután ízlés szerint formázhatjuk és tölthetjük. 

  

Jó sütögetést kívánok! 


Hoztam néhány kirándulós képet a kis családomról 😊 
Az első 6 kép Hollókőn készült szeptember közepén 💙








 





Boldogkőváralja szeptember végén 💙 





 



 

Megjegyzések

  1. Jó recept tetszik. Volt már úgy hogy kevés volt a tej és kefirrel pótoltam úgy is finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Toportyus pogácsánál is használhatom ezt a tésztát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes itt a blogomon a jobb felső sarokban lévő KERESÉS menüben megkeresni/beírni a "Réteges tepertős pogácsa" receptemet, az nagyon-nagyon finom!

      Törlés
  3. Kedves Gabriella! Ez a tészta maga a tökély! Hálásan köszönöm a receptet. Megtanítom a lányaimnak is, hogy ezentúl családi recept legyen belőle.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gabriella! Szeretném kérdezni, hogy ebből esetleg tepertőspogàcsàt is lehet készíteni Ön szerint? Köszönöm előre is a segítséget. 🙂

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban